Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Γιατί και οι ΡΟΜΑ έχουν παιδιά... Γιατί το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας μας θεωρεί όλους "εσωτερικό εχθρό"!

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μητσοτάκης, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και νεοφιλελεύθεροι καθηγητάδες που προπαγανδίζουν την αστική πολιτική της φτώχεις, της ανέχειας, των ιδιωτικοποιήσεων μιλούν και απαιτούν περισσότεροι ΑΣΦΑΛΕΙΑ, τότε να θυμόμαστε ότι ΕΜΕΙΣ...  
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΝΕΟΛΑΙΑ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΙΟΝΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ
Γράφει στο σχόλιο του ο Μάκης Μακρής στο f/c: 
Λίγες εβδομάδες πριν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008, ένας άλλος ανήλικος νεαρός είχε κι αυτός δολοφονηθεί από αστυνομικούς, μόνο του έγκλημα ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, όπως είχαν πει στις ειδήσεις τουλάχιστον. 
Λίγοι θα θυμούνται το περιστατικό, ακόμα λιγότεροι το όνομα του παιδιά, ήταν τσιγγάνος βλέπετε. Οι όποιες αντιδράσεις ποτέ δεν βγήκαν εκτός της κλειστής κοινωνίας των Ρομά, άλλωστε αυτοί ποτέ δεν τα πάνε καλά με τον νόμο και την αστυνομία, είναι στην κουλτούρα τους, ποιος ξέρει τώρα τι έγινε, πού να μπλέκεις... 
Όταν άρχισαν να κλιμακώνονται οι ταραχές του Δεκέμβρη, μία από τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, και σίγουρα η πιο αποτελεσματική πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/12 στο ΑΤ Ζεφυρίου, από τους τσιγγάνους της περιοχής. 
"Για την μνήμη του Αλέξη" είπαν, συμπληρώνοντας με πικρία, "κι ας μην κάνετε εσείς τίποτα για το δικό μας". «Η απόδοση όπλων γεμισμένα και «κουμπωμένα» σε μερικές μονάδες της Αττικής ακόμα και με εντολή να βάλουν προς πολίτη αν απειληθούν!!!!! (π.χ. ΤΕΝΞ στο Μενίδι, κοντά στα σημεία επιθέσεων στο Α/Τ Ζεφυρίου)». (http://diktiospartakos.blogspot.gr/2008_12_24_archive.html). 
Αυτή ήταν η άμεση απάντηση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, αλλά δεν θα μπορούσε να μείνει εκεί. 
Δεν χρειάζεται να πάμε στο Μπρονξ ή τον Αμερικάνικο νότο για να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ, τι σημαίνει μόνιμη κατάσταση εξαίρεσης ή από πού πηγάζει το Black lives matter. Μια βόλτα στο Μενίδι, το Δενδροπόταμο ή απλά στους σχεδόν αόρατους στη συνείδηση πρόχειρους καταυλισμούς τσιγγάνους που βρίσκονται παντού γύρω μας, φτάνει και περισσεύει. 
Αυτό που γίνεται σήμερα είναι εκδίκηση, πηγάζει από τους κρατικούς μηχανισμούς και καλλιεργείται από τους φασίστες. 
Μια πολύ συγκεκριμένη εκδίκηση, για μια πολύ συγκεκριμένη πράξη που έκαναν οι τσιγγάνοι, για εμάς. 
Για να μας δείξουν ότι νιώθουν και αυτοί τον ίδιο πόνο, απελπισία και φόβο με εμάς. Βγήκαν όμως από τη θέση που τους έχει ορίσει το Κράτος. 
Πως θα μπορούσε άλλωστε να δεχτεί ότι άνθρωποι, που δεν χρειάζονται δικιά τους γραπτή γλώσσα, πατρίδα ή θρησκεία μπορεί να έχουν ομοιότητες με εμάς; 
ΥΓ Συγγνώμη το παράκανα, αλλά κάποια ζητήματα έχουν πιο προσωπική χροιά για μένα και συνεπαίρνομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου