Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Τα Επιτελεία θεωρούν τους Μισθοφόρους Στρατιώτες-ΟΒΑ Σκουπίδια! Καταργούν τις απαλλαγές μετά από 24ωρη υπηρεσία στο 588 ΤΕ Λέρου


Σύμφωνα με καταγγελία που ήρθε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πρόσφατα ο διοικητής στο 588 ΤΕ Λέρου κατάργησε τις Απαλλαγές μετά από 24ωρη υπηρεσία για τους ΟΒΑ.
Μάλιστα, το αρμόδιο γραφείο ενημέρωσε τους ΟΒΑ ότι είχε προηγηθεί σήμα από το ΓΕΣ που αναφέρονταν σε αυτή την κατάργηση ενός κρίσιμου δικαιώματος τους.
Οι ΟΒΑ μέχρι τότε έπαιρναν Απαλλαγή.
Το επισημαίνουμε αυτό γιατί όταν επικοινωνήσαμε με το ΓΕΝ μετά από ανάλογη καταγγελία που είχαμε πάρει από ΟΒΑ που υπηρετεί σε φρεγάτα μας απάντησαν ότι οι ΟΒΑ δεν δικαιούνταν Απαλλαγής γιατί θεωρούνται Στρατιώτες σύμφωνα με την νέα σχέση εργασίας τους με τον στρατό.
Προφανώς, το ζήτημα δεν είχα τεθεί και τα Επιτελεία βρήκαν αυτή τη δικαιολογία για να καταργήσουν το δικαίωμα των ΟΒΑ.
Κάνοντας τους ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά πόσο τους υπολογίζουν!
Εμείς αφενός καλούμε τα Σωματεία των Στρατιωτικών να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους και να διεκδικήσουν την Απαλλαγή, αφετέρου καλούμε τους ΟΒΑ να συνειδητοποιήσουν που έμπλεξαν και να σηκωθούν να φύγουν.
Θυμίζουμε τι προηγήθηκε:

ΝΑΙ, το Πολεμικό Ναυτικό και το Υπουργείο Άμυνας αντιμετωπίζουν ως σκουπίδια τους OBA-MIΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!

Χρειάστηκε 6 ώρες στο ΓΕΝ για να απαντήσει ότι δεν υφίσταται ζήτημα και το πράγμα είναι Αυτονόητο. 
Μετά από 6 ώρες το ΓΕΝ μας απάντησε ότι οι ΟΒΑ-Μισθοφόροι Στρατιώτες δεν δικαιούνται Απαλλαγής.
Πλήρη δικαίωση των καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τον άθλιο θεσμό των ΟΒΑ-Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το ΓΕΝ ώστε να θέσει το ζήτημα της μη χορήγησης Απαλλαγής στους ΟΒΑ μετά από 24ωρη υπηρεσία.
Το ΓΕΝ είναι αλήθεια ότι ασχολήθηκε με το θέμα...
Μάλιστα, χρειάστηκε 6 ώρες για να απαντήσει ότι δεν υφίσταται ζήτημα και το πράγμα είναι Αυτονόητο [μιλάμε για Αντανακλαστικά και ταχύτητα αντίδρασης, όχι ψέματα].
Μετά από 6 ώρες το ΓΕΝ μας απάντησε ότι οι ΟΒΑ-Μισθοφόροι Στρατιώτες δεν δικαιούνται Απαλλαγής.
Μας εξήγησαν ουσιαστικά όλη τη μέθοδο αισχρής εκμετάλλευσης που έχει στήσει το Υπουργείο Άμυνας.
Οι ΟΒΑ λοιπόν έρχονται να αντικαταστήσουν τους πιο ακριβούς Μισθοφόρους ΕΠ.ΟΠ. και ταυτόχρονα δεν τους αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα των τελευταίων.
Ο αηδιαστικός και εξίσου εκμεταλλευτικός μηχανισμός που έχει στήσει το Υπουργείο Άμυνας είναι ο εξής: 
αφού τελειώσεις τους 9 μήνες της στρατιωτικής θητείας και υποστείς όλη την καταπίεση-εργασιακή εκμετάλλευση-οικονομική επιβάρυνση που είναι η Υποχρεωτική Στράτευση, καλείσαι να προβείς σε Ανακατάταξη ως Μισθοφόρος Στρατιώτης.
Με αυτή τη διαδικασία ο Στρατός δεν χρειάζεται να σε εκπαιδεύσει, ούτε και να σου κάνει πρόσληψη.
Ουσιαστικά από Έφεδρος Στρατιώτης της αγγαρείας και της μαυρίλας, μετατρέπεσαι σε Μισθοφόρος Στρατιώτης-ΟΒΑ των 600 ευρώ της αγγαρείας και τελευταίος τροχός της αμάξης. 
Μάλιστα, για να σε έχουν περισσότερο στο χέρι, σου ανανεώνουν την Σύμβαση ανά 6 μήνες, το πολύ για 3 χρόνια. 
Και μετά σε πετούν στο δρόμο. Μετά σε πετούν στην Ανεργία. Δεν σε χρειάζονται άλλο. ΕΛΗΞΕΣ! 
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους που παρασύρθηκαν και "μάσησαν" στην προπαγάνδα του Υπουργείου Άμυνας για δήθεν "καριέρα στον Στρατό" να σηκωθούν και να φύγουν τώρα από την χακί εκμετάλλευση και καταπίεση.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΕΕ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Θυμίζουμε τι είχε προηγηθεί:
Το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει ως σκουπίδια τους OBA-MIΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24ωρη ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠ.ΟΠ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται όλη η αθλιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της πολιτικής ηγεσίας Καμμένου-Βίτσα απέναντι στην νεολαία.
Θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, επιχειρούν να εξαγοράσουν την άνεργη και περιθωριοποιημένη νεολαία που δημιούργησαν, τάζοντας καριέρα στον Στρατό.
Εκτιμώντας όμως την τραγική κοινωνικά θέση που μας έχουν θέσει μας φέρονται σαν σκουπίδια, σαν τους τελευταίους. 
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ο θεσμός των ΟΒΑ στοχεύει ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ στην αντικατάσταση των ΕΠ.ΟΠ. με τους πιο φθηνούς Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ, καταργώντας παράλληλα όλα τα δικαιώματα που αναγνωρίζονταν προηγουμένως σε αυτούς! 
Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες από ΟΒΑ που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό, οι οποίες ήρθαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Την ώρα λοιπόν που οι Ενώσεις των Στρατιωτικών αλληλοσπαράζονται μεταξύ Τσουκαράκη-ΝΔ-ΝΑΖΙ της Χ.Α-Καμμένου, κηδεμονεύονται δημοσιογραφικά από μια Χοντρή Κυρία και έναν Κότζακ..., αδυνατώντας να υπερασπιστούν αυτονόητα δικαιώματα!
Αποκαλύπτεται ότι οι ΟΒΑ που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό στερούνται ακόμη και της απαλλαγής μετά από 24ωρη υπηρεσία.
Οι διοικητές τους εμπαίζουν, τους αντιμετωπίζουν ως τους τελευταίους τροχούς της αμάξης και τους αρνούνται την χορήγηση απαλλαγής μέχρι το ΓΕΝ να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.
Που να προλάβει όμως ο ΑΓΕΝ να ασχοληθεί με αυτά τα ποταπά για αυτόν ζητήματα...
Αυτός δίνει συνεντεύξεις, κάνει εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες δηλώσεις ως Μεγάλος Τουρκοφάγος!
Με αυτά και με αυτά όμως ο σιχαμένος θεσμός των Μισθοφόρων ΟΒΑ πάει από τη μια αποτυχία στην άλλη, χαροποιώντας φυσικά την νεολαία και το Αντιπολεμικό Κίνημα.

Εμείς έχουμε να κάνουμε δύο απλές ερωτήσεις:
1. πότε το ΓΕΝ θα δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση;
2. πόσοι ΟΒΑ, από τους πάνω από 140 που αρχικά κατατάχθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό, συνεχίζουν να υπηρετούν και δεν Παραιτήθηκαν;


Παραιτήθηκαν μάλιστα από τα Πολεμικό Ναυτικό που αναδεικνύεται σε Κάτεργο και στο πιο επικίνδυνο όπλο για τους Αναλώσιμους που υπηρετούν σε Αυτό! 

Τους θυμίζουμε:

ΟΒΑ: Ο διαγωνισμός απέτυχε και αυτό αποτυπώνεται σε στοιχεία τα οποία έχει στην διάθεση του το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την προσέλευση των ενδιαφερομένων
Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το ΓΕΣ για την προσέλευση των εφέδρων υποψήφιων Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ).
Είναι χαρακτηριστικό πως για εξέταση σωματικής ικανότητας έχουν κληθεί


στην επιτροπή απαλλαγών Αθηνών μόλις 58,

στην αντίστοιχη επιτροπή του Γ’ ΣΣ 33 (!),

στην ΔΙΚΕ όλοι και όλοι 6 (!),

στην 1η Στρατιά συνολικά 14,
στην 8η Μ/Π ΤΑΞΠΖ σύνολο 9 και οι 8 από αυτούς είναι για τις Ειδικές Δυνάμεις (ένας για το Πεζικό),
στην επιτροπή της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού 2 (!),
στην επιτροπή του Δ΄ΣΣ όλοι είναι μόλις 5,
στην 80 ΑΔΤΕ μόλις 4,
στην 98 ΑΔΤΕ πάνε 6 στην επιτροπή,
στην 79 ΑΔΤΕ πάνε 2, και
το κορυφαίο στην 95 ΑΔΤΕ και την 96 ΑΔΤΕ όπου είναι από ένας (1) και μοναδικός (ή μοναχικός καλύτερα) οι εξεταζόμενοι.

Αν αυτό δεν αποτελεί την απόλυτη απόδειξη αποτυχίας είναι πραγματικά να απορεί κανείς τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί.
Την ίδια ώρα αν πάρουμε ως δεδομένη και την τεράστια ανεργία τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο προβληματική αν και σε μεγάλο βαθμό μπορεί να εξηγηθεί από τους αριθμούς.
Ο μισθός πείνας που θα παίρνουν άνθρωποι για να μείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις 2-3 χρόνια με αβέβαιο το μέλλον τους σημαίνει σε πολλές περιπτώσεις οτι αν βγάλεις τα έξοδα ενοικίου, διατροφής, κτλ ουσιαστικά καλείσαι να δουλέψεις σκληρά και πιθανότατα να βάλεις και κάτι από την τσέπη σου μόνο και μόνο για να επιβιώσεις χωρίς μέλλον.
Προφανώς αυτό δεν είναι ελκυστικό και είναι καλύτερα να κάνει κάποιος κάποια δουλειά «του ποδαριού» αναζητώντας ταυτόχρονα μια «κανονική» απασχόληση με μέλλον.
Αυτά γράφει το σαιτ armynow.net

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξαιτίας της καθημερινής πάλης για τα δικαιώματα του Φαντάρου με Στολή και της μαχητικής αμφισβήτησης του εθνικισμού, του μιλιταρισμού και του φασισμού φαίνεται ότι έχει γίνει πονοκέφαλος για το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο και την ακροδεξιά ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.
Τι μια μας απαντούν τα δημοσιογραφικά φερέφωνα που πλέον έχουν μετατραπεί σε γραφείο τύπο του Υπουργείου Άμυνας.
Την άλλη μας απαντά ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας που για να κρύψει την αποτυχία της μαζικής στρατολόγησης νέων για τη χυδαία αποστολή των Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ εκστρατεύει ως διαφημιστής της μιλιταριστικής πραγμάτειας του στα ΚΕΝ.
Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 Β’ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.
Εκεί βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πίστη του στον θεσμό των ΟΒΑ αν και η αποτυχία στην παρουσίαση υποψηφίων στον διαγωνισμό που τρέχει είναι νωπή.
Ο ΥΕΘΑ είπε στους νεαρούς στρατιώτες πως με το νέο θεσμό των ΟΒΑ κάποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη ζωή τους στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κάτι που μένει να δούμε πως θα γίνει στην πράξη.
Σε τι όμως μας απαντά ο Υπουργός Άμυνας;
Μεγάλη ήττα του Πάνου Καμμένου και του μιλιταρισμού που καλλιεργεί! Η νεολαία γύρισε την πλάτη στον Στρατό και δεν πήγε να καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ!
Ο εκβιασμός της κυβέρνησης δεν έπιασε και ο Πάνος Καμμένος μετρά τα συντρίμμια του καταρακομένου πολιτικού του προφίλ.
Δε πα να έφτιαξε η Ακροδεξιά ηγεσία του ΥΠΕΘΑ μαζί με τον όμιλο Βαρδινογιάννη την εκπομπή πολεμοκάπηλης μιλιταριστικής προπαγάνδας στην ΕΡΤ...
Δε πα να γράφουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τα δημοσιογραφική φερέφωνα του Υπουργείου Άμυνας σε εφημερίδες-σάιτ και να κραυγάζουν σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις...
Η νεολαία τους γύρισε την πλάτη και δεν πήγε να καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ! 
Τη Παρασκευή το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι τις 10 Απριλίου για τους ΟΒΑ του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο λόγος είναι ότι η προσέλευση υποψηφίων δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις. 
Μόνο στην Πολεμική Αεροπορία συμπληρώθηκαν οι αιτήσεις που θεωρείται ότι είναι καλύτερα. 
Στο Πολεμικό Ναυτικό για παράδειγμα για τις 200 θέσεις ΟΒΑ έχουν κατατεθεί μόλις 102 αιτήσεις!

Πρόκειται για μια τρομερή νίκη της νεολαίας και μια ολέθρια ήττα του Πάνου Καμμένου και του Δημήτρη Βίτσα, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Γιατί;
Γιατί απέτυχε ο κτηνώδης εκβιασμός τους στην νεολαία.
Αυτή η κυβέρνηση που δεν έχει καμιά σχέση με οτιδήποτε αριστερό- δηλαδή σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη, αγώνα για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας-, αλλά προπαγανδίζει την πολεμοκαπηλεία, τους "εθνικούς κινδύνους" για να καμουφλάρει τον ταξικό κίνδυνο που αποτελεί η ίδια για τους εργαζόμενους και την νεολαία, για να τρέξει στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και του ευρωστρατού για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των εργολάβων-εφοπλιστών-βιομηχάνων της ελληνικής ιδιωτικής βιομηχανίας...
Εκβίασε την νεολαία!
Και την εκβίασε με την Ανεργία, τη Μαύρη Εργασίας, τους μισθούς των 200 ευρώ, τη μετανάστευση.
Επανέλαβε για 3η φορά το διαγωνισμό πρόσληψης ΟΒΑ, γιατί θεώρησε ότι η κοινωνική καταστροφή που έχουν προκαλέσει τα Μνημόνια που ψηφίζει θα έδιναν τη δυνατότητα στον Τσίπρα και τον Καμμένο να τα καταφέρουν καλύτερα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Εκεί έχουν φτάσει...
Και νικήθηκαν από την νεολαία. Ο διαγωνισμός πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ ΑΠΕΤΥΧΕ! 
Γιατί ποιος θα πάει για 600 ευρώ στον Έβρο και στα νησιά για να τον βρίζουν και να τον περιφρονούν όλοι, σκοπάνθρωπος και αγγαρειομάχος, Αναλώσιμος στην πρώτη γραμμή αλλά και χωρίς να μπορεί να αρνηθεί συμμέτοχος-συνένοχος στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Να πληρώνει επιπλέον σπίτι, φαγητό, εισιτήρια...
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υπήρξε η μοναδική συλλογικότητα που πάλεψε και παλεύει για την Αποτυχία του Διαγωνισμού Πρόσληψης Μισθοφόρων ΟΒΑ, καλεί σε πιο αποφασιστικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, για την κλιμάκωση της πάλης του κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΕΕ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου