Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Συναγωνισμός Ιταλικού κράτους και Ιταλών φασιστών

Μπορεί οι σύντροφοι της Ανυπόταχτης Κρήτης να τονίζουν σε ανακοίνωση τους ότι "
Οι φασίστες και τα καράβια τους είναι ανεπιθύμητοι στην Κρήτη" και συναγωνιστές να διαδηλώνουν στην Ιεράπετρας ενάντια στο πλοίο C Star που έχουν ναυλώσει οι Ιταλοί Φασίστες για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες-μετανάστες να φτάσουν στις Ιταλικές ακτές, υπερασπίζοντας και αυτοί την Ευρώπη Φρούριο.
Μπορεί Τυνήσιοι ψαράδες μπλόκαραν το φασιστοκάραβο C-STAR και το Τυνησιακό συνδικάτο «Γενική Ένωση Εργασίας της Τυνησίας» (UGTT) να απηύθυνε έκκληση ώστε να εμποδιστεί ο ανεφοδιασμός του C-Star καλώντας τους λιμενεργάτες να μην αφήσουν «το πλοίο του ρατσισμού να λερώσει τα λιμάνια της Τυνησίας».

Αλλά φαίνεται ότι το Ιταλικό κράτος είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στον πόλεμο κατά των μεταναστών που έχουν κηρύξει Ε.Ε-ΝΑΤΟ και αστικά κράτη.

Σύμφωνα με τα Διεθνή πρακτορεία η αποστολή ιταλικών πλοίων, με στόχο τη στήριξη της λιβυκής ακτοφυλακής, εγκρίθηκε πρόσφατα από την βουλή της Ρώμης.

Με την πολιτική κίνηση αυτή το Ιταλικό αστικό κατεστημένο επιτυγχάνει διπλό στόχο:

Αφενός, το ιταλικό κράτος και οι Ένοπλες Δυνάμεις του αναμιγνύονται ολοένα περισσότερο στην Λιβύη, συνεχίζουν το καταστροφικό έργο της Διεθνούς Ιμπεριαλιστικής Συμμαχίας -στην επέμβαση της οποίας πρωταγωνίστησαν- που επεδίωξε την ανατροπή του αυταρχικού καθεστώτος Καντάφι και τη διάλυση του Λιβυκού κράτους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εταιρειών τους, ιδίως όσων σχετίζονταν με τον ενεργειακό τομέα.



Οι αντιδράσεις στην απόφαση της Ιταλικής κυβέρνησης το αποδεικνύουν:
«Η απόφαση να δοθεί το ελεύθερο στην ιταλική ναυτική αποστολή στη Λιβύη δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση της κυβέρνησης επανασυμφιλίωσης», δήλωσε ο Φατί αλ Μαϊμπάρι, ένας από τους τέσσερις αντιπροέδρους του Λίβυου πρωθυπουργού Φάγεζ Αλ Σάρατζ, όπως αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος του τηλεοπτικού δικτύο Libya Channel.

Τo ίδιο δίκτυο πρόσθεσε ότι ο Αλ Μαϊμπάρι ζήτησε από την Ιταλία «να θέσει άμεσα τέλος στην παραβίαση της λιβυκής κυριαρχίας» και από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να τοποθετηθεί αμέσως επί της παραβίασης αυτής».
Αφετέρου, έρχονται να παρέμβουν, ορθώνοντας τα ατσάλινα τείχη των στόλων τους εναντίον των προσφύγων, σε συνδυασμό με την "επιχείριση ΣΟΦΙΑ" των ναυτικών στόλων των χωρών μελών της Ε.Ε. με πρόσχημα την καταπολέμηση του δουλεμπορίου.
Επόμενο βήμα στον πόλεμο της ΕΕ κατά των προσφύγων ήταν όταν τον περασμένο Οκτώβριο, η «Επιχείρηση Σοφία» άρχισε την εκπαίδευση της Λιβυκής Ακτοφυλακής, ώστε «να βελτιώσει την ασφάλεια των εγχώριων υδάτων της Λιβύης» και να βοηθήσει με τις προσπάθειες ανεύρεσης και διάσωσης. Η εκπαίδευση αναμένεται να βελτιώσει την ικανότητα της ακτοφυλακή και του ναυτικό της Λιβύης να εμποδίσει τη διακίνηση ανθρώπων και το λαθρεμπόριο, είπε σε ηλεκτρονικό μήνυμα εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Αυτά υποστηρίζει η καθεστωτική προπαγάνδα.

Τώρα τονίζεται ότι «οι επιχειρήσεις στήριξης της ακτοφυλακής της Λιβύης από ιταλικά πλοία, θα πραγματοποιούνται μόνον μετά από αίτημα της ίδιας της ακτοφυλακής»!



ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ;

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ ΚΕΝΑΠ ΣΟΥΔΑΣ;

Απάντηση μας δίνει ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84: Η Ευρώπη κλείνει τα μάτια στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα μεταναστών της Λιβύης

1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες κυρίως από Αφρικανικά κράτη βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ιδιωτικά αυτοσχέδια κέντρα κράτησης κάποιας από τις συμμορίες που λυμαίνονται τις τρεις ζώνες επιρροής στη Λιβύη.
Ιάσονας Αποστολόπουλος – Ελευθερία Κουμάντου
Σύγχρονα σκλαβοπάζαρα στα οποία άνθρωποι βασανίζονται και κακοποιούνται κατ΄εξακολούθηση από τις συμμορίες της Λιβύης. Πολλές φορές όσοι σωθούν καταλήγουν ξανά όμηροι μιας άλλης ομάδας “πολιτοφυλάκων” όπου περνούν για μια ακόμη φορά τα ίδια βασανιστήρια. Θύματα που πολλά από αυτά αγοράζονται σε υπαίθριες αγορές από ντόπιους ως σκλάβοι. Κάποιοι μάλιστα έχουν πουληθεί 4 φορές διαδοχικά.
Το πέρασμα από τη Λιβύη είναι η διέξοδος διαφυγής καθώς δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος. Προορισμός το λιμάνι Σαμπράτα κι από κει ρότα με σαπιοκάραβα και φουσκωτά για ταξίδι χωρίς γυρισμό προς την Ιταλία. Σ΄ αυτή την απάνθρωπη συνθήκη η Ευρώπη κλείνει τα μάτια και όχι μόνο. Χρηματοδοτεί Λύβιους πολιτοφύλακες προκειμένου να κρατούν τους πρόσφυγες στη χώρα σε κέντρα κράτησης με τις ίδιες ακριβώς άθλιες συνθήκες. Ομαδικοί βιασμοί γυναικών και βάναυση συμπεριφορά.
Όλα αυτά τα φρικαλέα αποτελούν μαρτυρίες επιζώντων που μας μετέφερε μέσα από το μικρόφωνο του Αθήνα 9.84 και την εκπομπή “Ντάμες Σπαθί” με την Ελευθερία Κουμάντου ο εθελοντής διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος.
Δραματικές μαρτυρίες ανθρώπων που σώθηκαν από τύχη επειδή κάποιο καράβι πρόλαβε, έτυχε να τους βρει εγκαίρως.
Ο ίδιος διασώστης στο πλοίο “Ακουάριους” εξιστορεί ναυάγια σαπιοκάραβων όπου στοιβάζονται στα υπόγεια εκατοντάδες πρόσφυγες που πεθαίνουν στη διαδρομή από ασφυξία συνυπάρχοντας για μέρες με τους ζωντανούς, φουσκωτά και ξύλινες βάρκες γεμάτες ανθρώπινες ψυχές που βουλιάζουν από τα πρώτα ναυτικά ναυτικά μίλια της διαδρομής: “Είμαστε 12 ναυτικά μίλια έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης και τα βλέπουμε να βουλιάζουν χωρίς κάποιο σκάφος να προστρέξει για διάσωση. Ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στα Λιβυκά χωρικά ύδατα”.
Όπως αναφέρει ο Ιάσονας Αποστολόπουλος τα σκάφη των επίσημων Αρχών της Frontex αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποχωρήσει: “ Υπήρχε περίπτωση που ζητούσαμε βοήθεια και και δεν ήρθε βοήθεια από πουθενά. Το πλοίο μας άντεχε 500 άτομα και περισυνέλεξαμε 1000. Οι Αρχές εξαντλούν τις αντοχές των ΜΚΟ που συνεχίζουν με εντατικότερους πλέον ρυθμούς τις διασώσεις”.
Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Ιάσωνας ζώντας ο ίδιος από κοντά όλον αυτό τον παραλογισμό η επίσημη Ευρώπη πλέον αλλά και γενικότερα η διεθνής κοινότητα όχι μόνο κλείνει τα μάτια αλλά αφήνει και τον απόλυτο έλεγχο και την κυριαρχία στις συμμορίες της Λιβύης που δρουν με την ίδια βαρβαρότητα είτε στη Θάλασσα είτε στην ενδοχώρα με τις ευλογίες και τη χρηματοδότηση μάλιστα της ΕΕ προκειμένου να κλείσει ο δρόμος στους πρόσφυγες. http://www.athina984.gr
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου