Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Αλήθεια, πόσο άλλο μπορούν να εξευτελιστούν οι Συριζαίοι υπουργοί;


Του Γ. Γ.
Αποκλείεται να είναι τόσο ανιστόρητος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ο τύπος μάλλον συνειδητά προσπαθεί να πλαστογραφήσει την ιστορία ακόμα και την πρόσφατη. (Ευτυχώς που δεν ζει ο κομμουνιστής Κώστας Μπατίκας που ήταν αυτός που τον στρατολόγησε και τον προώθησε στο ΚΚΕ για να δει την κατάντια του «πνευματικού» τέκνου του. Από υψηλόβαθμό στέλεχος του ΚΚΕ, βρέθηκε σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου για να καταλήξει έμπιστος του Τσίπρα και υπουργός Εξωτερικών).
Στο παρελθόν αναγκαστήκαμε να του δώσουμε «ιστορικά μαθήματα» όταν υπερασπιζόταν με γλοιώδεις τρόπους το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ.

Τώρα και διαβάζοντας την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών δεν μπορούμε παρά να δανειστούμε τον τίτλο περασμένης ανάρτησή μας: «Ελεεινοί Νενέκοι οι συριζαίοι Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας».

Και το γράφουμε αυτό γιατί στο ΑΠΕ διαβάζουμε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με αφορμή τους τουρκικούς βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας το 1964 με βόμβες ναπάλμ.

«Με θλίψη καταγράφουμε τους εορτασμούς της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας και μάλιστα του ίδιου του κ. Ακιντζί, για τα 53 χρόνια από την χρήση χημικών όπλων και τη ρίψη βομβών ναπάλμ από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας στη χερσόνησο της Τηλλυρίας. Επρόκειτο για την πρώτη χρήση των απαγορευμένων χημικών όπλων στην ιστορία του πλανήτη μας», μας γράφει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείο στο οποίο προΐσταται ο Ν. Κοτζιάς.

Πολύ επιλεκτικά διαβάζει την ιστορία ο υπουργός Εξωτερικών. Καλά κάνει και καταδικάζει την τουρκική πολεμική μηχανή για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Δεν μπορεί όμως να μας λέει ότι «επρόκειτο για την πρώτη χρήση των απαγορευμένων χημικών όπλων στην ιστορία του πλανήτη μας»! Με μια μονοκοντυλιά δηλαδή διαγράφει όλα τα πολεμικά εγκλήματα που έχει κάνει τις τελευταίες δεκαετίες η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ. 

Και δεν μιλάμε για το πυρηνικό ολοκαύτωμα που δημιούργησαν στην Ιαπωνία.
Μπορεί να μην έχει ακούσει το παραμικρό, ο κ. Κοτζιάς, για τα απαγορευμένα χημικά –σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς που υπήρχαν- καθώς και τις βόμβες Ναπάλμ που έχουν χρησιμοποιήσει οι Αμερικανοί στο τέλος του Β΄ Παγκόσµιου Πολέµου και αργότερα στον πόλεµο της Κορέας και του Βιετνάµ, καθώς και στον δικό μας εμφύλιο πόλεμο;

Δηλαδή, αν καταλάβαμε σωστά, ο υπουργός εξωτερικών θεωρεί «νόμιμες» τις 341 «war napalm-B», την μετεξέλιξη δηλαδή των βομβών Ναπάλμ, που αμερικανική και Ελληνική Βασιλική Αεροπορία έριξαν εναντίον των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σε Βίτσι και Γράμμο για να «διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητα τους»; 

Αλήθεια, πόσο άλλο μπορούν να εξευτελιστούν οι Συριζαίοι υπουργοί;


Απόσπασμα από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη "ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου