Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Εθνικιστική επίδειξη στη ΔΕΘ του Στρατού του Καμμένου και άγριο χώσιμο

Μεγάλη «Γκρίνια» άφησε η εθνικιστική επίδειξη του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στη ΔΕΘ.

Τους έχωσαν για να στήσουν το περίπτερο των Ε.Δ. στη ΔΕΘ, τους διέταξαν να εκτελέσουν υπηρεσίες ξεναγού, φύλαξης των χώρων, των στρατιωτικών εκθεμάτων της έκθεσης...

Τους τρέλαναν στο χώσιμο, εκτός ωραρίου, καθημερινές και αργίες, αρκετές ώρες παραπάνω, του κανονικού ωραρίου εργασίας, χωρίς μάλιστα, να λάβουν καμία απαλλαγή για ξεκούραση.

Και μετά τίποτε. Τους έμειναν τα μεγάλα εθνικιστικά και μιλιταριστική λόγια, αλλά και οι φωτογραφίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και της στρατιωτικής ηγεσίας!

 Τους θυμίζουμε:



Άρτος και Ακροβατικά από τον Στρατό στη ΔΕΘ
Στο wikipedia διαβάζουμε:
Η ιστορική φράση, αλλά και σημερινή διεθνής έκφραση «άρτον και θεάματα» ανάγεται στη ρωμαϊκή περίοδο και προέρχεται από τη λατινική φράση panem et circenses.
Κατά τον Γιουβενάλη, διάσημο Ρωμαίο σατυρικό ποιητή, ο αυτοκράτορας προσέφερε στο λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο (στην πρώιμη βυζαντινή περίοδο, στον ιππόδρομο) με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Σήμερα χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση σε περιπτώσεις πολιτικής εξαθλίωσης ενός λαού, που αρκείται μόνο σε εφήμερες απολαύσεις - 
διασκεδάσεις, τις οποίες βεβαίως παρέχουν οι πολιτικοί προς αποτροπή της προσοχής των πολιτών (της κοινής γνώμης) από την κακή κατάσταση των πραγμάτων της Πολιτείας ή προς αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων με επικείμενη λύση διάφορη από τη θέληση των πολιτών.
Τους στόχους αυτής της πολεμικής επίδειξης, που μεθόδευσε το πολιτικό-στρατιωτικό αστικό κατεστημένο στη ΔΕΘ, ξεκαθάρισε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος:
"Αναμφισβήτητα, οι πρωτοβουλίες αυτές ενισχύουν την εξωστρέφεια των Ενόπλων Δυνάμεων και σφυρηλατούν περαιτέρω τη σχέση μας με τον ελληνικό λαό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι απομονωμένες από το κοινωνικό σύνολο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο ελληνικός λαός, είναι τα παιδιά μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στον πολίτη και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη".
Όπως μας λέει σε απλή καραβανάδικη διάλεκτο και το μιλιταριστικό blog enoplos
"Ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στους πολιτικούς....ΟΧΙ όμως στις ΕΔ"!
Αλήθεια, ο Πάνος Καμμένος που προπαγανδίζει την "κοινωνική προσφορά του Στρατού" γιατί δεν απαντά:
Γιατί Τσίπρας-Καμμένος δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους;
Γιατί ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μεγάλη καταστροφή που συντέλεσε η απόφαση του να δαπανήσει 600 εκατ. δολ για
τον εκσυγχρονισμό στα πανάρχαια αμερικανικά ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη ORION που απαιτεί το ΝΑΤΟ και η πολεμοκαπηλεία τους στην Ανατολική μεσόγειο και να μην αγοραστούν πυροσβεστικά αεροσκάφη;
Η νέα λοιπόν μιλιταριστική υπερπαραγωγή της Ακροδεξιάς ηγεσίας των ΑΝΕΛ στο ΥΠΕΘΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έχει όλα:
Ψωμί, ελιόψωμο και σταφιδόψωμο θα ψήνει και θα μοιράζει ο στρατός στη ΔΕΘ
Ψωμί, ελιόψωμο και σταφιδόψωμο θα ζυμώνει, ψήνει και θα μοιράζει στους επισκέπτες της 82ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο… στρατός που συμμετέχει στη διοργάνωση και με ένα κινητό αρτοποιείο εκστρατείας.
Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει και το Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε μία ώρα, 4-8 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου, καθώς και διάφορα στρατιωτικά οχήματα. 
Παράλληλα, υπάρχουν τοίχοι με ειδικά σχοινιά αναρρίχησης- καταρρίχησης, όπου γίνονται επιδείξεις από τους καταδρομείς, ενώ κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του περιπτέρου, την προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, τρεις καταδρομείς θα κάνουν καταρρίχηση από τον πύργο του ΟΤΕ, από ύψος περίπου 60 μέτρων.

Δείτε τα βίντεο:

ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ ΣΟΟΥ ΜΕ ΤΗΝ 71η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ 
Το επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας με κυβερνητικό διαχειριστή τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , τείνοντας το χέρι στην Χρυσή Αυγή και στους εφοπλιστές-επιχειρηματίες πολεμικής και ενεργειακής βιομηχανίας, προχωρά στην στρατιωτικοποίηση του λαού μας έχοντας συνολικότερους στόχους. 

Αναπάντητη μένει η καταγγελία, ότι το καλοκαίρι «οι Ειδικές Δυνάμεις εκπαιδεύονταν σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, καθώς επικοινωνήθηκε σε ομαδάρχες μονάδας ειδικών επιχειρήσεων πως πρέπει να αναπτυχθεί η δυνατότητα σύλληψης με σκοπό την χρήση της σε επιχειρήσεις εντός της Ελληνικής Επικράτειας, ενώ μονάδα ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβε επανηλλειμένως εκπαίδευση από μονάδα ειδικών επιχειρήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας σε αντικείμενα καταστολής πλήθους, σε διαδικασίες σύλληψης και σε μάχη σε αστικό περιβάλλον. Αποστολή της συγκεκριμένης μονάδας δεν είναι η μάχη σε αστικό περιβάλλον σε πιθανή εχθρική χώρα».
Ταυτόχρονα, συνεχείς είναι οι ασκήσεις –εθνικές ή διεθνείς- με τις οποίες επιχειρείται να ενισχυθεί το Αξιόμαχο του πολεμικού μηχανισμού που θα υπερασπίσει τις επιδιώξεις του ελληνικού αστικού κόσμου από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, αλληλοδιαπλεκόμενο με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. 
Η ανανέωση της συμφωνίας με τους Αμερικανούς για τη βάση της Σούδας και τα ενεργειακά οράματα της άρχουσας τάξης φέρνουν προσλήψεις Μισθοφόρων στρατιωτών και πολεμικούς εξοπλισμούς 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτά κρύβονται πίσω από την ανάδειξη του «πατερναλιστικού» ρόλου του στρατού που βρίσκεται παντού ως μπάντα, άγημα, επίδειξη, να συμπληρώνει με την δουλική εργασία των φαντάρων τα κενά που προκαλεί η νέα αστική οικονομική ανάπτυξη. 
Όπως και τα βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά, η αποκάλυψη των οποίων «τσαλακώνει» τη φουστανέλα του μιλιταρισμού-εθνικισμού, τα αλλεπάλληλα ατυχήματα και οι συνεχείς αυτοκτονίες των μονίμων, η εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας. 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελεί συνιστώσα του Κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό που πρέπει να Απαντήσει πιο δυναμικά.
Απαιτείται η δημιουργία ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού αντιπολεμικού κινήματος που θα γυρίσει στους εθνικούς τους στόχους, θα απαιτήσει την ικανοποίηση των αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, βάζοντας φραγμό σε πόλεμο-εθνικισμό και φασισμό, παλεύοντας ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Πρέπει τώρα η Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα να καταγγείλουν και αντιπαλέψουν τη γενικευμένη στρατιωτικοποίηση του εργαζόμενου λαού μας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου