Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Προπαγάνδα και ψέματα της κυπριακής κυβέρνησης τα "προνόμια" των Μισθοφόρων Στρατιωτών-ΣΥΟΠ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Προπαγάνδα της Κυπριακής κυβέρνησης είναι τα ωφελήματα για τους ΣΥΟΠ. 

Ήμουνα ΣΥΟΠ και ξέρω τι παίζει. 

α) Μηνιαίος μισθός €1.127 + 13ος (Τα 1127 είναι μικτά, υπάρχουν πολλές αποκοπές, καθαρά είναι περίπου 930). 

(β) Ωράριο (07:00 – 14:00) Ούτε στη Κύπρο υπάρχει ωράριο. Παρασκευές σχολάνεις 14:30 ενώ κάποιες μέρες τον μήνα υπάρχουν νυχτερινές.

Επίσης ορισμένες εκπαιδεύσεις και σχολεία μπορούν να καθυστερήσουν την ώρα που σχολάνεις, πχ στο ΚΕΝ σχολάναμε η ώρα 16:00. 

(γ) Στους ΣΥΟΠ παραχωρούνται δωρεάν στρατιωτικές στολές και άλλα εφόδια. Και στην Κύπρο από τον Νοέμβρη που κατατάχτηκαν δεν έδωσαν καινούργια εφόδια. 

(δ) Δωρεάν Διακίνηση Υπάρχουν λεωφορεία. Αλλά όχι για αυτούς που είναι υπηρεσία. 

Άρα 8 μέρες το μήνα(τόσες είναι οι υπηρεσίες) + νυχτερινές. Περίπου 10 μέρες το μήνα πας με το αυτοκίνητο σου. 

(ε) Σχέδιο Σπουδών με Μειωμένα Δίδακτρα μέχρι και 50% Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Η έκπτωση αυτή στις περισσότερες σπουδές ΔΕΝ ισχύει. Ακόμα και να ίσχυε είναι σχεδόν αδύνατο να σε κρατήσει ΣΥΟΠ με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν.
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:

Η Νεολαία δεν γουστάρει τον Στρατό…

Πανικός επικρατεί στις τάξεις της Ελληνοκυπριακής ηγεσίας και του αστικού κατεστημένου για την Άρνηση της νεολαίας απέναντι στον Στρατό της καθώς εκατοντάδες Μισθοφόροι-Στρατιώτες ΣΥΟΠ έχουν αποχωρήσει από την Εθνική Φρουρά και αναμένεται μαζική φυγή αυτών το Φθινόπωρο. 

Έναν στρατό που οι αστοί έχουν απόλυτα ανάγκη όσο απογειώνονται τα σχέδια κερδοφορίας τους για τα ενεργειακά κοιτάσματα, όσο μεγαλώνει η εμπλοκή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ!





Αρχικά θυμόμαστε, ότι ήταν η «αριστερή» Προεδρία του ΑΚΕΛ που πρωταγωνίστησε στην καταστολή του πρωτόγνωρου φαινομένου της τόσο μαζικής ανυποταξίας της νεολαίας, όταν όλα τα αστικά κόμματα ψήφισαν τα Πρόστιμα Ανυποταξίας. Να τονίσουμε ότι τόσο σκληρά αυταρχικά μέτρα το Ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο δεν είχε λάβει τόσα χρόνια Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο, αλλά έλαβε εξαιτίας της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων.



Φυσικά, αυτή την τρομοκρατική μεθόδευση ακολούθησε και η ελληνική κυβέρνηση, όταν ο τότε ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος επέβαλε 6000 ευρώ ως πρόστιμο Ανυποταξίας .



Αξίζει βεβαίως να κάνουμε μια παρένθεση: Τον Απρίλιο του 1986 πήγε στον Στρατό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε ηλικία 29 ετών και αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές στο Παρίσι, παρουσιάστηκε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου. Μετά τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι παχύσαρκος. Ύστερα κατετάγη στην κατηγορία σωματικής ικανότητας 3, δηλαδή το γνωστό Ι3. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε εξαγορά θητείας 9 μηνών, καταβάλλοντας εκείνη την εποχή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 27.000 δραχμών.



Κλείνει η παρένθεση.


Αργότερα, η Ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και προκειμένου να επιβάλλει την Πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών που απαιτούσαν τα ενεργειακά της πλάνα, καλόπιασε την νεολαία με τη Μείωση της θητείας και επιχείρησε να στρατολογήσει μαζικά την νεολαία στον Στρατό με επαγγελματική σχέση.

Είναι μια απόπειρα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την Ανεργία και τα κοινωνικά Αδιέξοδα που προκαλεί η αστική μνημονιακή πολιτική για να μετατρέψει την νεολαία σε Πραιτοριανό.

Και όντως, αυτή η επιχείρηση στέφθηκε αρχικά με επιτυχία. Όμως γρήγορα και καθώς οι νέοι Μισθοφόροι Στρατιώτες συνειδητοποίησαν τι κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα και τα ψεύτικα τα λόγια του εθνικισμού-μιλιταρισμού, άρχισαν να Αποχωρούν Μαζικά! Άρχισαν να φεύγουν δηλαδή όταν κατάλαβαν τον νέο ρόλο τους, όταν βίωσαν την αυθαιρεσία και το χώσιμο των νέων εργασιακών σχέσεων που σημαίνει η εκ νέου θητεία τους στην Εθνική Φρουρά, όταν κατάλαβαν ότι είναι Αναλώσιμοι και θα τους πετούν στην Ανεργία μετά από ελάχιστα χρόνια για να τους αντικαταστήσουν με νεώτερους!

Τότε όμως το δημοσιογραφικό, στρατιωτικό και πολιτικό κατεστημένο ξέσπασε σε φωνές και ύβρεις εναντίον της νεολαίας αποδεικνύοντας ποιοι πραγματικά είναι οι σχεδιασμοί τους, αποκαλύπτοντας την Έχθρα τους για την νεολαία που δεν τους έκανε τα κέφια:

Κραύγασαν λοιπόν ενάντια «στα «Κακομαθημένα και ανώριμα παιδάκια που είναι οι Μισθοφόροι Στρατιώτες-ΣΥΟΠ που εγκαταλείπουν την Εθνική Φρουρά», άλλοι τους χαρακτήρισαν “τεμπέληδες”, “ανώριμους” και κατέληξαν στο ότι “Δεν αγαπούν την πατρίδα τους όσοι ΣΥΟΠ αποχωρούν”!

Το γεγονός όμως είναι ότι ήδη έχει αποχωρήσει το 1/5 των όσων είχαν καταταγεί Μισθοφόροι Στρατιώτες (650-700), ενώ το Φθινόπωρο αναμένεται τεράστιο κύμα φυγής! Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε Προκήρυξη νέου Διαγωνισμού για την πρόσληψη επιπλέον ΣΥΟΠ.

Μάλιστα, καλεί σε Στρατολόγηση και Γυναίκες.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και η κυβέρνηση κάνουν λόγο για Ισότητα. Στην πραγματικότητα φοβούνται την Αποτυχία του νέου Διαγωνισμού και το μέγεθος της τάσης Αποχώρησης.

Για αυτό λοιπόν στρέφονται και στις Γυναίκες για τις οποίες εκτιμούν ότι θα καταταγούν εξαιτίας της δεινής οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.

Επιβάλλουν δηλαδή ΙΣΟΤΗΤΑ στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και στην πολεμική εμπλοκή των νέων ανδρών και γυναικών ως Αναλώσιμων. 

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους που παρασύρθηκαν και "μάσησαν" στην προπαγάνδα του Υπουργείου Άμυνας για δήθεν "καριέρα στον Στρατό" να σηκωθούν και να φύγουν τώρα από την χακί εκμετάλλευση και καταπίεση.
Καλούμε τον κόσμο της εργασίας να παλέψει ενάντια στους νέους εξοπλισμούς, στις προσλήψεις Μισθοφόρων, στον εθνικισμό και τη πολεμοκαπηλεία, το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΕΕ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου