Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Και όμως στον Άραξο γίνονται εργασίες για αποθήκευση Πυρηνικών όπλων!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει ψέματα.
Στη βάση του Αράξου γίνονται εργασίες για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων!
Σύμφωνα με αποκαλύψεις μιλιταριστικού σαιτ, που διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Υπουργείο Άμυνας αποκαλύπτονται τα εξής:
Στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου σε νατοϊκή σύσκεψη εξετάστηκαν λεπτομερώς οι εργασίες “εκσυγχρονισμού” της αεροπορικής βάσης στον Άραξο.
Μεταξύ των έργων που εξελίσσονται είναι και εγκαταστάσεις για την αποθήκευση “ειδικών όπλων” όπως αναφέρονται σε άκρως  απόρρητο ενημερωτικό έγγραφο προς το ΥΠΕΘΑ. 
Νέα Συνέλευση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη), μετά από πρωτοβουλία της.
Επίσης, αποκαλύπτεται ότι ενώ τα φώτα της δημοσιότητας απασχολούν τη βάση της Σούδας ως πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, δύο ακόμη βάσεις έχουν μπει στο σκόπευτρο των Αμερικανών, με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έτοιμη να ικανοποιήσει κάθε αξίωση τους, ταυτιζόμενη με τον πλέον απόλυτο τρόπο με τους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς.
Γι΄ αυτό κι έρχονται όλο και συχνότερα κλιμάκιά τους και ελέγχουν βάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεταστάθμευση UAV ΜQ-9 Reaper.
Οι νέροτερες πληροφορίες βάζουν στη λίστα των υποψήφιων αεροδρομίων δύο ακόμη:
•Το ένα είναι το αεροδρόμιο της Σκύρου. Σε εξαιρετική θέση στο Αιγαίο, μακρυά από πολυπληθείς κατοικημένες περιοχές, απόλυτα προφυλαγμένο.
•Το δεύτερο είναι ένα “ξεχασμένο” αεροδρόμιο που όμως εύκολα μπορεί να αναστηθεί και να γίνει βάση για UAV.Είναι το αεροδρόμιο στο Αγρίνιο.

Αυτά αναφέρει η «στρατευμένη» κυβερνητική δημοσιογραφία. Θυμίζουμε: 
Ο Ελληνικός αστικός κόσμος, επιδιώκει να αναβαθμίσει τον ρόλο του στην ίδια ακριβώς περιοχή που επιθυμεί η τουρκική άρχουσα τάξη. Βρισκόμενος σε ένα κλιμακούμενο ανταγωνισμό με το Τουρκικό κράτος για τον έλεγχο Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου, περιοχές που εντοπίζονται τα στρατηγικά του συμφέροντα, όχι μόνο κλιμακώνει τις πολεμικές του προετοιμασίες στην κατεύθυνση της διακρατικής σύγκρουσης ως συνέχεια του σκληρού κοινωνικού πολέμου που πραγματοποιεί εναντίον των γηγενών εργαζομένων, των προσφύγων και της νεολαίας -τις ασύμμετρες απειλές που αντιμετωπίζει ως εσωτερικούς εχθρούς-, όπως αντίστοιχα πράττει και το καθεστώς Ερντογάν με την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Αλλά  επίσης οικοδομεί μια ιδιαίτερη εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ καθώς  παρουσιάζεται ως προνομιακός σύμμαχος.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν οι σημαντικότατες πολεμικές διευκολύνσεις που συντελούνται τα χρόνια διακυβέρνηση από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ένταση της πολεμικής συνεργασίας τους.
Από την οπτική αυτή θωρούμε και το ταξίδι των κορυφαίων εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ το προσεχές διάστημα, το οποίο μεταξύ άλλων ενισχύει τους προβληματισμούς στον λαό μας για το ενδεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών αμερικανικών όπλων στις ελληνικές βάσεις, αλλά και την επέκταση του συνόλου της πολεμικής τους συνεργασίας, εχθρική και επιθετική για τους λαούς της περιοχής.
Αξίζει να επισημάνουμε τα εξής:
Η βάση στον Άραξο είχε όντως πυρηνικά μέχρι το 2001 - Τότε τα έδιωξαν γιατί:
- πάλιωσαν και άρχισαν να αποσύρονται τα Α-7 που τα είχαν αγοράσει ως βομβαρδιστικά μόνο και μόνο για μια ενδεχόμενη επίθεση με αυτά (αλλιώς δεν ήταν και ιδιαίτερα χρήσιμα για την "άμυνα της χώρας" ως τέτοια αλλά κυρίως ως μοχλός στρατηγικής διπλωματίας με ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά
- επιλέχθηκε η βάση του Ιντσιρλικ ως πιο χρήσιμη στρατηγικά (τότε) στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ απέναντι σε Ρωσία (και ΕΣΣΔ πιο πριν) και Ιράν, αλλά και για επιθετική εποπτεία στη Μ. Ανατολή
Τώρα φεύγουν από εκεί λόγω της κατάστασης στην Τουρκία και των θεμάτων ασφαλείας (η βάση του Ιντσιρλίκ ήταν ένα από τα κέντρα των περυσινών πραξικοπηματιών και από αυτές που έχουν αποψιλωθεί περισσότερο από τις εκκαθαρίσεις του κρατικού μηχανισμού από το καθεστώς Ερντογάν), της αλλαγής των γεωστρατηγικών συσχετισμών (βλ Τουρκία-Ιράν, ζητήματα στη Συρία, Κουρδικό κλπ) κι επειδή η ΕΕ και ειδικά η Γερμανία έχει βάλει ζήτημα στο Ευρωπαϊκό-μεσανατολικό σκέλος του ΝΑΤΟ και πέρνει τον εξοπλισμό της από εκεί (η Γερμανία, συγκεκριμένα, έχει ήδη πάρει τα αεροσκάφη της [Tornado] από εκεί και τα έχει μεταφέρει προσωρινά στην Ιορδανία, ενώ συζητάει έντονα με τον Καμμένο να τα φέρει στη Σούδα ή -όταν και αν φτιαχτεί, ενδεχομένως - στην σχεδιαζόμενη νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο).
Άρα, η επιστροφή των πυρηνικών στον Άραξο δεν είναι απλά ένα (φυσικά επικίνδυνο και από μόνο του) αυτοτελές ζήτημα. Είναι μια τρομακτική εξέλιξη στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο εξωτερικό και το εσωτερικό - που περιλαμβάνει μια επιθετική επαναδιαπράγματευση με ΝΑΤΟ και ΕΕ για τον στρατηγικό ρόλο του ελληνικού κεφαλαίου και κράτους, την επιθετική εξόρμηση σε μεταναστευτικό, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλπ, την καταστολή και την ασφάλεια στο εσωτερικό, τον στρατηγικό άξονα με Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ (το Ισραήλ, δε, έχει πυρηνικά, τα κραδαίνει σαν στιλέτο σε κάθε ευκαιρία απέναντι πρώτα στο Ιράν και μετά σε όποιον άλλο και αποτελεί αιχμή του δόρατος μιας επιθετικής δυτικής πολιτικής στη Μ. Ανατολή, μαζί με Σ. Αραβία κλπ) κλπ
Είναι αποκαλυπτική των στοχεύσεων και η αλληλουχία των εξελίξεων σε πολιτικό-στρατιωτικό-ενεργειακό επίπεδο:
  • οι βάσεις του Αράξου-Ακτίου-Σούδας παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στους βομβαρδισμούς των Αμερικανών και Ευρωπαίων εναντίον των λαών σε Μέση Ανατολή και Αφρική (θυμίζουμε επίσης τη δράση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου στην Λάρισα κατά τη διάρκεια της γαλλικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που συνεχώς βυθίζεται στο αίμα). Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν προχωρήσει οι εργασίες συντήρησης, επισκευής και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αράξου αλλά και στη Σούδα, δίνοντας έμφαση στις προδιαγραφές φρούρησης που πρέπει να ικανοποιούν τα αμερικανικά στάνταρ, αλλά και στην ανάπτυξη εξειδικευμένων αποθηκευτικών χώρων. Η ελληνική κυβέρνηση, που προσδοκά αναβάθμιση του ρόλου της από την ταύτιση με τους αμερικανικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, δεν απαντά αν εκεί πρόκειται να εγκατασταθούν αμερικανικά πυρηνικά όπλα ή αναβαθμισμένα όπλα μαζικής καταστροφής. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνουν ακριβώς ότι έκαναν οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέτοντας τον λαό μας σε θανάσιμο κίνδυνο, όταν έκρυβαν την ύπαρξη πυρηνικών όπλων σε ελληνικές βάσεις!
  • η ελληνοκυπριακή και ελληνική ηγεσία παραχωρούν ενεργειακά κοιτάσματα σε ενεργειακούς κολοσσούς όπως ο αμερικανικός πετρελαϊκός όμιλος της “Exxon Mobil” και ο γαλλικός της "TOTAL", μετατρέπουν τη Βόρεια Ελλάδα σε σταυροδρόμι των αμερικανικών ενεργειακών σχεδιασμών. 
  • την νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας και παραχώρησής της στις ΗΠΑ.
  • την αγορά αμερικανικών όπλων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που θέλουν να επιβάλλουν στον λαό μας αξίας 5 δις. δολαρίων.
Σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και τις συμφωνίες εμπλέκονται Έλληνες επιχειρηματίες όπως ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης, εφοπλιστές, κατασκευαστές αλλά και οι Έλληνες βιομήχανοι του πολέμου που διεκδικούν μερίδιο από τα πολεμικά συμβόλαια και την Ανοικοδόμηση των κρατών που καταστρέφουν. 
Πιστεύουμε ότι το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να βγουν μπροστά. 
Όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης και ο αστικός κόσμος φέρουν τρομερή ευθύνη για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. 
Αλλά συστηματικά καλλιεργούν τους όρους ενδεχόμενης εκδίκησης, τον όποιο εκμεταλλεύονται για να σπείρουν την Ισλαμοφοβία, να προπαγανδίσουν ότι μετανάστες-πρόσφυγες είναι "ασύμμετρες απειλές". 
Εντείνοντας τον πόλεμο ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής και Τουρκικής κυβέρνησης ενάντια τους, κλιμακώνοντας τον ¨πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" που σημαίνει νέες επεμβάσεις, αύξηση της καταστολής και του ελέγχου για τον εργαζόμενο λαό μας. 
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ
ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου
Να μπλοκάρουμε όλες τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ-Αραβικά κράτη, τη συμμετοχή και τις διευκολύνσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους τους.
Να ακυρωθούν οι συμφωνίες του πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, ο Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος, για τον αναγκαίο Αντιπολεμικό Συντονισμό.
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου