Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Αργεί το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλάκτων-ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Η κυβέρνηση το σκέφτεται και το ξανασκέφτεται να εφαρμόσει αυτή την τόσο επικίνδυνη και φιλοπόλεμη επιλογή της στέλνοντας τους Νεοσύλλεκτους φαντάρους από την πρώτη στιγμή στα σύνορα!
Σάιτ που λειτουργούν ως κυβερνητικά φερέφωνα ανάλαβαν να μας ενημερώσουν εργολαβικά στο δίνεται Δίμηνη παράταση για το "λουκέτο" στα  ΚΕΝ!

Παράταση για τον Ιανουάριο πήρε η κατάταξη σε μονάδες για τους στρατιώτες με την παράλληλη αδρανοποίηση των παραδοσιακών Κέντρων Εκπαίδευσης.
Η αιτιολογία που προβάλλεται από την πλευρά του ΓΕΣ είναι να υπάρξει χρόνος για καλύτερη προετοιμασία, καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε το καλοκαίρι έδειξε ότι απαιτούνται κάποια στοιχεία που απαιτούν προετοιμασία.
Έτσι, το "λουκέτο" στα παραδοσιακά Κέντρα Εκπαίδευσης δείχνει να παίρνει αναβολή τουλάχιστον μέχρι την επόμενη σειρά, τον Ιανουάριο.
Η προκήρυξη για την κατάταξη των στρατευσίμων με την 2017 Στ" ΕΣΣΟ περιλαμβάνει τα ακόλουθα Κέντρα Εκπαίδευσης:
2/39 ΣΕ Μεσολόγγι
11 ΣΠ Τρίπολη
ΚΕΝ Άρτας
547 Α/Μ ΤΠ Ρέθυμνο
124 ΠΒΕ Τρίπολη
9 ΣΠ Καλαμάτα
586 Μ/Π ΤΠ Γρεβενά
ΚΕΥΠ Λαμία
ΚΕΜΧ Ναύπλιο
ΚΕΕΔ Μεγάλο Πεύκο Αττικής
ΚΕΠΒ Θήβα
ΚΕΤΘ Αυλώνας
ΚΕΕΜ Σπάρτη
Η κατάταξη ανάλογα με την προέλευση και το Κέντρο που οφείλουν να παρουσιαστούν οι νεοσύλλεκτοι, θα γίνει την περίοδο από τις 6 έως τις 16 Νοεμβρίου 2017.
Πρόθεση του ΓΕΣ είναι από την επόμενη σειρά, την 2018 Α' ΕΣΣΟ να καταστεί δυνατόν οι στρατεύσιμοι να παρουσιαστούν κατ' ευθείαν στις Μονάδες που θα υπηρετήσουν την θητεία τους.
Η κυβέρνηση μετρά αντιδράσεις και φοβάται την σύγκρουση τόσο με την τοπική κοινωνία, όσο και με τους φαντάρους.
Κυρίως όμως υπολογίζει τις κινήσεις τις, καθώς τα πολεμοκάπηλα σχέδια της και η ταύτιση της με τις αμερικανικές επιδιώξεις και τα εγκλήματα, μπορεί να βάλουν φωτιά στο Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό κίνημα. 
Η οργή και η αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί στον εργαζόμενο λαό μας από τις άγριες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις (σε όλους, ακόμη και στους στρατιωτικούς), τις πανάκριβες και εξαιρετικά επικίνδυνες ασκήσεις που προκαλούν συνεχή ατυχήματα και δολοφονίες (κυρίως στρατιωτικών), την προμήθεια πανάκριβων μεταχειρισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που δίνουν όμως συμβόλαια σε πολεμικές εταιρείες, τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αμερικανική βάση στις οποίες επιδιώκουν να μεταφέρουν και πυρηνικά, το ενδεχόμενο εκδήλωσης επίθεσης-εκδίκησης για την συμμετοχή-συνενοχή της Ελλάδας στους βάρβαρους πολέμους που καταστρέφουν τόσους λαούς για να τους ληστεύουν και να τους εκμεταλλεύονται, είναι ο παρανομαστής σοβαρών διεργασιών στο Αντιπολεμικό κίνημα.
Είναι ενδεικτική η νέα Συνέλευση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη), μετά από πρωτοβουλία της.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


Mε την στήριξη όλων των ΜΜΕ η κυβέρνηση κλείνει το Κέντρα Εκπαίδευσης και στέλνει Νεοσύλλεκτους φαντάρους στην πρώτη γραμμή
Πρόκειται για μια από ιστορικά τις πιο επικίνδυνες και πολεμοχαρείς κυβερνητικές επιλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι γνωρίζει την στήριξη όλων των μερίδων του αστικού κόσμου, όλων των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Εδώ και μέρες, μεγαλοδημοσιογράφοι αναπαράγουν την κατευθυνόμενη πληροφόρηση του Υπουργείου Άμυνας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει πράξη τις απαιτήσεις του αντιδραστικού και φιλοπόλεμου στρατιωτικού κατεστημένου, στέλνοντας ανεκπαίδευτους στρατιώτες στην Πρώτη Γραμμή, για να επανδρώσουν μονάδες της παραμεθορίου ερχόμενοι από την πρώτη στιγμή της θητείας τους με την σκληρή στρατιωτική πραγματικότητα: 
ατελείωτες αγγαρείες, στρατοπεύδευση με τους χειρότερους όρους και ασκήσεις με πραγματικά πυρά, μιλιταρισμός και μπόλικη δόση εθνικιστικής προπαγάνδας, εμβάθυνση της διαδικασίας υποταγής με το καθεστώς «παλιός-νέος» φαντάρος, εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση.
Αυτό προέβλεπε εξάλλου το σχέδιο του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ Νικόλαου Ντούβα.
Το σχέδιο έχει ετοιμαστεί και η προπαγάνδα ήδη διαχέεται στα μιλιταριστικά και φιλοκυβερνητικά σαιτ-ΜΜΕ που πρόθυμα την επαναλαμβάνουν.
Εμείς θα επιχειρήσουμε να τα αποδομήσουμε και αντικρούσουμε ένα ένα τα παραπλανητικά ψεύδη της κυβέρνησης, του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ.
Μας λένε: 
Το σχέδιο είναι βασισμένο σε γερμανικό πρότυπο. 
Τους ρωτάμε:
Ο Γερμανικός Στρατός είναι Μισθοφορικός ναι ή όχι; 
Τι σχέση έχουν οι Γερμανοί Μισθοφόροι και ο τρόπος εκπαίδευσης τους με τον Έλληνα έφεδρο; 
Γιατί δεν μας λένε τι συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο;
Μας λένε:
Το σχέδιο επιχειρεί να ξεπεράσει την "ελληνική" νοοτροπία του "Μωριά".
Τους ρωτάμε:
Θέλει η κυβέρνηση να απαντήσει στο πελατειακό κράτος του «Μωριά»;
Γιατί τότε μετατρέπει το ΚΕΝ της Καλαμάτας σε στρατόπεδο που οι φαντάροι θα περνούν από την γνωστή εκπαίδευση ΣΠΕΝ;
Το ίδιο βεβαίως πράττει η κυβέρνηση σε αρκετές πόλεις που υπήρχαν ΚΕΝ που θεωρητικά κλείνει, αλλάζοντας ουσιαστικά την χρήση τους.
Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει βρει τη φόρμουλα, έχει βρει τη δικαιολογία που πλασάρουν οι «στρατευμένοι» δημοσιογράφοι με τις Αποκλειστικότητες. 
Προσέξτε τι γράφουν: «Αυτό είναι το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ για το "λουκέτο" στα παλαιά ΚΕΝ και την κατάταξη στρατιωτών στις Μονάδες στην παραμεθόριο»...
Έτσι θα δικαιολογήσουν την διατήρηση σε ΣΠΕΝ του ΚΕΝ της Καλαμάτας, το οποίο δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ για να βολέψει τα βύσματα της Μεσσηνίας, έκλεισε ως άχρηστο, το ξανάνοιξε η ΝΔ και ενώ είχε δηλώσει την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να το κλείσει, το κρατούν σε λειτουργία για να μην θίξουν τα συμφέροντα του πελατειακού κράτους του «Μωριά»! 


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ;
Ουσιαστικά η κυβέρνηση παίζει βρώμικα και επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος των φαντάρων.
Όχι μόνο δεν συγκρούεται με το πελατειακό κράτος των τοπικών κοινωνιών, αλλά το αναδομεί, το αυξάνει, εις βάρος των φαντάρων.
Το κόστος που φορτώνεται η λαϊκή οικογένεια είναι τεράστιο.
Π.Χ. ο Αθηναίος φαντάρος που κατατάσσονταν στην Θήβα και την Αυλώνα, τώρα θα πρέπει να ταξιδεύει στην παραμεθόριο. Πρόκειται για χιλιάδες οικογένειες που πλέον υποβάλλονται σε ένα ακόμη έξοδο, στην βαριά έμμεση φορολογία της υποχρεωτικής στράτευσης.
Ταυτόχρονα, στις πόλεις της παραμεθορίου που από την πρώτη στιγμή θέλουν να στείλουν τους Νεοσύλλεκτους, "φωνάζουν" ότι έρχεται πρωτοφανή πελατεία!


Το ερώτημα παραμένει: γιατί η κυβέρνηση κάνει αυτή την επιλογή τώρα.
Ο λόγος είναι η πραγματοποίηση των Εκλογών το 2019 και η ικανοποίηση των δανειστών, σε συνδυασμό με την ένταση των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ερντογάν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Η κυβέρνηση των Μνημονίων και των άγριων φόρων, των περικοπών μισθών και συντάξεων επιδιώκει να εξαγοράσει τις τοπικές κοινωνίες, αρπάζοντας ψήφους προσφέροντας τους φαντάρους για εκμετάλλευση από τον ΤΑΞΙτζή, το ΚΤΕΛ, την καφετέρια, την πιτσαρία, το ξενοδοχείο, το σουβλατζίδικο και τόσους άλλους που περιμένουν…


Η κυβέρνηση δέχεται συγκεκριμένες πιέσεις για να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες, τις οποίες υλοποιεί εις βάρος μας. 

Αντί λοιπόν να προσφέρει στους φαντάρους σύγχρονες εγκαταστάσεις στα ΚΕΝ, επιλέγει να τους πετάξει στα αρχαία γεμάτα κοριούς κτίρια των μονάδων της παραμεθορίου. 
Αντί να μειώσει τις συνεχές αυξανόμενες ασκήσεις με τις ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ. 
Αντί να ματαιώσει την συμμετοχή μηχανικών μέσων στις παρελάσεις που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ.
Αντί να ακυρώσει την Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και τις πανάκριβες επικίνδυνες εθνικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά .
Περικόπτει πάλι κονδύλια που αφορούν τους φαντάρους και μεταφέρει στις πλάτες τους ένα κόστος που προέρχεται από πράγματα που έπρεπε να τους παρέχει: οι στρατιώτες να πληρώνουν τα στρατιωτικά είδη, το φαγητό, το νερό, τη μετακίνηση τους και τόσα άλλα. 


Τέλος, οι επικίνδυνοι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί, η επιθετική διεκδίκηση ΑΟΖ και πετρελαικών κοιτασμάτων , αλλά και η συνολική αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο απαιτούν όλο και περισσότερους Αναλώσιμους φαντάρους στην πρώτη γραμμή.


Βιάζονται λοιπόν να επιβάλλουν τις αυταρχικές-εκμεταλλευτικές-φιλοπόλεμες επιλογές τους.
Γράφουν χαρακτηριστικά:
«Σύμφωνα με το σχέδιο, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί κάποιο σχέδιο για την παύση λειτουργίας των υφιστάμενων Κέντρων Εκπαίδευσης, αφού η νομοθεσία δεν απαιτεί κάποια τροποποίηση ως προς το πού παρουσιάζονται οι στρατιώτες όταν κατατάσσονται. Αυτό ουσιαστικά λύνει τα χέρια τις πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην αλλαγή, χωρίς να "λογοδοτήσουν" κάπου. Η αλλαγή θα προωθηθεί ως "βελτίωση της διαδικασίας κατάταξης των νεοσυλλέκτων" και δεν θα γίνεται αναφορά στα υφιστάμενα κέντρα εκπαίδευσης, ώστε να μειωθούν ενδεχόμενες αντιδράσεις». 


ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξεκινά καμπάνια εναντίον του σχεδίου του ΥΠΕΘΑ και της κυβέρνησης να κλείσει τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, το σύνολο του κόσμου της εργασίας και την νεολαία να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Απαιτούμε Σύγχρονα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων
Απαιτούμε μείωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης σε 6 μήνες
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες και βάρβαρες αντεργατικές επιλογές, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους και τα σχέδια καταστολής του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού.
Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου. 
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. 
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης. 
Απάντηση μας ένα νέο εργατικό κίνημα του συνόλου των εργαζομένων που ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-γλώσσα-θρησκεία θα σταθεί απέναντι σε κυβέρνηση-Ε.Ε. παλεύοντας για τα κοινά μας δικαιώματα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου