Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Σαν σήμερα το Ελληνικό Κράτος σκότωσε Έλληνες. Έτσι κάνει και σήμερα

Στο Πολυτεχνείο το ελληνικό κράτος σκότωσε Έλληνες.

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητάει διαπραγματεύσεις. Το αίτημα απορρίπτεται. Κοντεύει 3 τα ξημερώματα
«Πώς είναι δυνατόν να πυροβολήσετε τα αδέρφια σας, να χυθεί ελληνικό αίμα; Όλοι πιστεύουμε στη λευτεριά και ΄γω πάλι πρώτος αρχίζω τον Εθνικό Ύμνο, αυτό το αιώνιο σύμβολο της Ελευθερίας. Σε γνωρίζω από την κόψη…», λέει με τρεμάμενη φωνή ο εκφωνητής....
Εμφύλιος, Αδέρφια σκοτώνουν Αδέρφια. Οι Αμερικανοί έρχονται μετά. Ο εκφωνητής δεν απορεί με τους Αμερικανούς. Απορεί με το ελληνικό κράτος που θα χύσει ελληνικό αίμα. Γιατί? Δεν μπορεί να το πιστέψει.
Το αρχαίο αυτό πολιτικό αίνιγμα, εμφύλιος, στάσις, που ταυτίζεται με την ίδια την ύπαρξη του Κράτους και των κοινωνικών τάξεων εκμετάλλευσης, γιατί και πώς μπορούν ''αδέρφια'' να σκοτώνουν ''αδέρφια''. 
Αυτό είναι το μήνυμα του Πολυτεχνείου, ο κοινωνικός πόλεμος πέρα από τη φυλή και το έθνος, η ρίζα της κυριαρχίας και της εκμετάλλευσης.
Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καλεί σε αντιπολεμικό συντονισμό στις 23 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο, 7.00 μ.μ, προσπαθώντας να μιλήσει για τον κοινωνικό πόλεμο μέσα και έξω από τα σύνορα.

Το δόγμα του ελληνικού στρατού ξηράς

Τις ασκήσεις καταστολής εσωτερικού εχθρού-πλήθους

Το ελληνικό κράτος, όπως και τα άλλα ανεπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη, εξακολουθούν να σκοτώνουν τους λαούς και να καταστρώνουν σχέδια για αυτό. Μακριά από τα σύνορα, και μέσα από τα σύνορα, όταν χρειαστεί. Το έργο αυτό συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Το Πολυτεχνείο είναι επίκαιρο μόνο στις νέες μορφές του κοινωνικού πολέμου που εξαπολύεται απέναντι στην εργατική τάξη, τη νεολαία χωρίς προοπτική, τους συνταξιούχους, τις μετανάστριες. 
Από την αστυνομοκρατία σήμερα μέχρι την Μάνδρα και τις εγκληματικές ''αμέλειες'' που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, από τις εφοπλιστικές και τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις τράπεζες, μέχρι τα καθημερινά αφεντικά στις γειτονιές. 
Το Κράτος που έρχεται να μας ''προστατέψει'' είναι το ίδιο απόδειξη ότι η κοινωνία δεν μπορεί να ζήσει μαζί, ότι οι άνθρωποι είναι αντικείμενο καταπίεσης και εκμετάλλευσης από άλλους ανθρώπους, για αυτό και χρειάζεται Κράτος. Όχι ένας μηχανισμός λήψης αποφάσεων, όχι μια συνεργατική θεσμική δομή, αλλά Κράτος. 
Στο Πολυτεχνείο φάνηκε για λίγο ποιός μπορεί να σκοτώσει ποιόν. Ίδιο έθνος, άλλη κοινωνική τάξη. Ας κρατήσουμε αυτό το μήνυμα ζωντανό, και ας το φωνάξουμε στους συνανθρώπους μας σήμερα, πως οι νεκροί του Πολυτεχνείου αυτή την αλήθεια μας έδειξαν, και πως όλη η μεταπολίτευση ήταν μια προσπάθεια να κρυφτεί αυτή η αλήθεια. 

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/11/blog-post_623.html

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΉ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου