Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Άσκηση Μέδουσα: Ελληνικό και Αιγυπτιακό κράτος επιτίθενται στην Ανατολική Μεσόγειο και εκπαιδεύονται για πόλεμο!

Η διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 5», που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2017 μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του ελληνικού και Αιγυπτιακού κράτους, στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας τους, αποτελεί ένα σαφές δείγμα των επιθετικών στοχεύσεων και των πολεμικών προθέσεων των δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων.
Ουσιαστικά το ελληνικό κράτος διαμέσου αυτών των στρατιωτικών ασκήσεων θέλει να διαμορφώσει όρους de facto AOZ, καθώς με την αυθαίρετη ερμηνεία των δικαιωμάτων που καθορίζει το Καστελόριζο, αποκτά γειτνίαση με την Κύπρο και μοιράζει την Ανατολική Μεσόγειο με το επίσης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. 
Οι μύθοι περί "εθνικής άμυνας" και "προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας" αποκρύπτουν τους επιθετικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα μιας επιθετικής αστικής τάξης που θέλει να κάνει πράξη τον σύγχρονο Μεγαλοιδεατισμό της μέσω της "προνομιακής" της σχέσης με τις ΗΠΑ, το Ενιαίο Πολεμικό-Επιθετικό Δόγμα μεταξύ ελληνικού κράτους και Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τους εξίσου εχθρικούς για τους λαούς της περιοχής Άξονες Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. 
Για την ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο θαλάσσιων ενεργειακών και εμπορικών δρόμων στρατηγικής σημασίας, η ελληνική και όχι μόνο, άρχουσα τάξη είναι αποφασισμένη να δώσει στην κλιμακούμενη πάλη της κατά του κόσμου της εργασίας και τα χαρακτηριστικά διακρατικής σύγκρουσης.
Είναι σχεδιασμοί που αλληλοδιαπλέκονται με τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ιδιαίτερα με αυτούς των ΗΠΑ, που κλιμακώνουν σε ενεργειακό και γεωστρατηγικό επίπεδο την αντιπαράθεση με την Ρωσία. 
Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο γίνεται αιχμή του δόρατος των Νατοϊκών επιδιώξεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αντιπαράθεση του Τουρκικού κράτους με τις ΗΠΑ-ΕΕ, για να αναβαθμίσει τον ρόλο της κατοχυρώνοντας ότι η ελληνική επικράτεια είναι το σημαντικότερο πολεμικό ορμητηριο.
Στην τοποθέτηση του ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ ήταν ξεκάθαρος:

"η Ελλάδα καθίσταται ο πιο σημαντικός πυλώνας ασφάλειας και συνεργασίας, σε μια από τις πιο ασταθείς περιοχές της Ευρώπης, μία χώρα που εκπληρώνει τις νατοϊκές της υποχρεώσεις και συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ.

Οι σχεδιασμοί για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στην βάση του Αράξου, η επέκταση της συμφωνίας για την Σούδα, ο ρόλος της Ανδραβίδας σε βάση εφόρμησης και κέντρο της πολυεθνικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, η διεκδίκηση νέων βάσεων για τα μη επανδρωμένα δολοφονικά UAV σε Λάρισα-Άκτιο-Σκύρο, η πιθανή παραχώρηση βάσεων σε Κάρπαθο κλπ. διαμορφώνουν το παζλ της σχέσης προνομιακού εταίρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί τα Μνημόνια να μην τα έσχισε, αντίθετα μας τα επιβάλλει, αλλά στην δαπάνη 600 εκατομμυρίων για τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών που κρίνονται απαραίτητα από το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν Ανυποχώρητη! 
Επιπλέον, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει επωμιστεί καθήκοντα «Air Policing» («εναέριας αστυνόμευσης») στην Αλβανία εκ περιτροπής με την Ιταλία, ενώ το Μάρτη του 2014 υπογράφηκε και τεχνική συμφωνία με τη Βουλγαρία για την εκτέλεση «διασυνοριακών επιχειρήσεων εναέριας επιτήρησης». Παρόμοιο ρόλο διεκδικεί και στο Μαυροβούνιο. 
Επομένως, τα 2,4 δις δολάρια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δαπανήσει για τον εκσυγχρονισμό των F16, κρίνονται απαραίτητα για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών της ελληνικής άρχουσας τάξης, που ταυτίζονται με τους αμερικανικά ιμπεριαλιστικά πλάνα και είναι ταυτόχρονα Νατοϊκές προτεραιότητες. Διεκδικώντας την επιβολή των δογμάτων Πολέμου Καταστολής από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και Αφρική.

Άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ: Ελληνικό και Αιγυπτιακό κράτος Εκπαιδεύονται για πόλεμο!
Τόσο με τα σενάρια της άσκησης, όσο με τις δυνάμεις που έλαβαν μέρος, οι Τσίπρας-Καμμένος, αλλά και οι Δικτάτορες της Αιγύπτου έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τις Φρεγάτες ΕΛΛΗ, ΛΗΜΝΟΣ, ΣΑΛΑΜΙΣ με τα οργανικά τους ελικόπτερα, τις Πυραυλακάτους ΡΙΤΣΟΣ και ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ, την Κανονιοφόρο ΑΗΤΤΗΤΟΣ, το Υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ, τα Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ και ΡΟΔΟΣ, 8 Αεροσκάφη F-16, 1 ΑΣΕΠΕ ΕΜΒ-145Η, 1 Ελικόπτερο SUPER PUMA, 4 Ελικόπτερα CHINOOK, 4 Ελικόπτερα AH-64 Apache και προσωπικό Mονάδων Eιδικών Eπιχειρήσεων.


Οι Aιγυπτιακές αεροναυτικές Δυνάμεις με το Ελικοπτεροφόρο κλάσης Mistral ANWAR EL SADAT, τη Φρεγάτα ΤΑΗΥΑ ΜISR, τις Πυραυλακάτους ZECRY και FAHMY, το Υποβρύχιο S41, 6 Αεροσκάφη F-16, 2 Αεροσκάφη C-130, 1 Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και τεχνικής υποστήριξης.
Η άσκηση διεξήχθη στο Νοτιανατολικό Αιγαίο, στα νότια της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα και συμμετείχαν συνολικά 2.500 άνδρες και γυναίκες και των δύο χωρών.
Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ανέλαβαν να μας ενημερώσουν ότι "Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών".
Στα εκπαιδευτικά αντικείμενα της άσκησης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου, περιλαμβάνονται επιπρόσθετα και τα ακόλουθα:
  • Η βελτίωση της διαλειτουργικότητας στο τακτικό επίπεδο.
  • Η εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.
  • Ο σχεδιασμός και εκτέλεση αμφιβίων επιχειρήσεων με συνδυασμό ναυτικών και αεροπορικών μέσων των δύο χωρών.
  • Η εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας.
  • Η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.
  • Η εφαρμογή διαδικασιών έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations).
  • Η εκτέλεση ασκήσεως πυρών.
  • Σχεδιασμός εκτέλεσης αμφιβίων επιχειρήσεων με συνδυασμό ναυτικών και αεροπορικών μέσων των δύο χωρών.
Επίσης, Ελληνικά ελικόπτερα “Απάτσι” προσνηώθηκαν σε ελικοπτεροφόρο! Τα ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ που έλαβαν μέρος στην άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ προσνηώθηκαν στο Αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο, αποκομίζοντας τεράστια εμπειρία, καθώς τα ελικόπτερα APACHE δεν έχουν τη δυνατότητα στην χώρα μας να λάβουν τέτοια εκπαίδευση, αφού δεν “χωράνε” στα ελικοδρόμια των φρεγατών. Αυτά γράφουν οι μιλιταριστές...
Στο πλαίσιο της άσκησης έλαβε χώρα και συνεκπαίδευση προσωπικού των Ελληνικών και Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων σε αντικείμενα MIO, υποβρυχίων καταστροφών και διαδικασιών ελέγχου βλαβών.
Το πρόγραμμα επίσης περιέλαβε αμφίβια/αποβατική ενέργεια στη ν. Ρόδο [Με μια μεγάλη αποβατική άσκηση στην παραλία της Καλάθου στη Ρόδο], αεροπορικές επιχειρήσεις εγγύς υποστήριξης, ταχεία ανάδυση Υποβρυχίου καθώς και αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων (άλματα ελεύθερης πτώσης και ταχεία καταρρίχηση).

Έχει αξία όμως να παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου:
"ήταν μια άσκηση μεγάλου βεληνεκούς που στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη τη Μεσόγειο -πέραν της επισφράγισης της άριστης σχέσης της Ελλάδος με την Αίγυπτο- για τη διαμόρφωση ενός άξονα σταθερότητας που δίνει την ελπίδα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην περιοχή των Βαλκανίων.
Η Ελλάδα αναβαθμίζεται και αποτελεί πλέον τον κεντρικό κορμό αυτών των δυνάμεων σταθερότητας και η Αίγυπτος, μια μεγάλη δύναμη, η ηγέτιδα δύναμη του αραβικού κόσμου, με την παρουσία της εδώ, επισφραγίζει ουσιαστικά τη διεθνή συνεργασία. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, η διασφάλιση των θαλασσίων οδών και η στενή συνεργασία στην αμυντική θωράκιση του ελεύθερου κόσμου, δίνουν μια ελπίδα για την ευρύτερη περιοχή.
Σε αυτή την άσκηση είναι σημαντική και η παρουσία της Κύπρου (σ.σ.: ως παρατηρητή). Όπως γνωρίζετε, με την Αίγυπτο και την Κύπρο έχουμε και μια τριμερή επιτροπή στρατιωτικής συνεργασίας η οποία εξελίσσεται".
Στην άσκηση συμμετείχαν με παρατηρητές επίσης η Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ.

Γρήγορα όμως ήρθαν οι τουρκικές αντιδράσεις. Πτήσεις ελικοπτέρων στα Ίμια, υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας θέτει ζήτημα "ότι η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Ρόδο είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή" επικαλούμενη τη συμφωνία των Παρισίων το 1947 που, με τον όρο της αποστρατικοποίησης, απαγορεύει στρατιωτική δραστηριότητα στη Ρόδο.
Γίνεται κατανοητό από όλους ότι ο κόσμος της εργασίας των κρατών της περιοχής αντιμετωπίζει την Απειλή της Διακρατικής σύγκρουσης.
Εμείς θεωρούμε ότι η Ειρήνη και η Ευημερία για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την ανατροπή των αστικών κυβερνήσεων, το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών φονιάδων που εξορμούν με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής εναντίον του κόσμου της εργασίας, την αντικαπιταλιστική πάλη για τη διάλυση του ΝΑΤΟ του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της Ε.Ε. 
Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Δική μας απάντηση η Νέα Συνέλευση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 19.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο αντιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/11 στις 11:00  στην βάση του Άραξου.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ! 
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου