Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ατελείωτα τα προβλήματα για το Αμερικανικό αεροσκάφος F35

Το πολυδιαφημιζόμενο αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος F35, που πολλοί "φίλοι των ΗΠΑ" και μέσα στην κυβέρνηση, απαιτούν την Αγορά του,  δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στον αέρα αλλά και στο έδαφος. 
Πιο συγκεκριμένα στην υποστήριξή του στο έδαφος και αποκαλύπτεται από ένα δημοσίευμα aviationweek.com .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “αν ένα τμήμα του F-35s παρουσιάσει πρόβλημα, μπορεί να χρειαστούν ακόμη και έξι μήνες για την επισκευή του”! Γιατί αυτή η μεγάλη καθυστέρηση;

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Πεντάγωνο οι επισκευές καθυστερούν τόσο πολύ γιατί τα αποθέματα ανταλλακτικών στις αποθήκες έχουν μείνει έξι χρόνια πίσω από το χρονοδιάγραμμα! Αυτό προκύπτει από έκθεση του Ελεγκτικού Γραφείου της Αμερικανικής κυβέρνησης (GAO). Το σχέδιο προέβλεπε πως οι αποθήκες θα ήταν πλήρεις μέχρι το 2016, αλλά αυτός ο στόχος ήδη μετατέθηκε για το 2022!

Ούτε η υπηρεσία του προγράμματος F-35 (JPO) ούτε οι στρατιωτικές υπηρεσίες αναλαμβάνουν την ευθύνη για την καθυστέρηση, λέει η GAO. Οι του προγράμματος αποδίδουν το πρόβλημα στις υπηρεσίες που δεν παρέχουν επαρκή χρηματοδότηση για ανταλλακτικά και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών από την άλλη λένε ότι υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση.

Επιπλέον, το GAO διαπίστωσε ότι η έλλειψη ανταλλακτικών στην αλυσίδα εφοδιασμού του F-35 οδηγεί σε χαμηλά επίπεδα ετοιμότητας. Από τον Ιανουάριο μέχρι τις 7 Αυγούστου 2017, ο κύριος εργολάβος Lockheed Martin ανέφερε ότι τα F-35s δεν μπόρεσαν να πετάξουν επειδή ανέμεναν ανταλλακτικά.
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος και η Lockheed έχουν προτείνει τα απαραίτητα βήματα για να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών, γράφει η GAO. Ωστόσο, η έλλειψη εξαρτημάτων αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια και ενδέχεται να επιδεινωθεί εάν οι JPO και η Lockheed δεν συνεργαστούν.
Το GAO ανέφερε ότι τα προβλήματα επισκευής και έλλειψης ανταλλακτικών θα επιδεινωθεί όταν το Πεντάγωνο τριπλασιάσει το μέγεθος του στόλου μέχρι τα τέλη του 2021!
Το F-35 είναι ήδη το πιο δαπανηρό οπλικό σύστημα του Πενταγώνου, με το κόστος του να υπολογίζεται σε 1,12 τρισεκατομμύρια δολάρια για 60 χρόνια, σύμφωνα με το GAO.
Πρόσφατα γράφαμε:
Κοίτα κάτι προβλήματα που έχουν οι Μισθοφόροι Φονιάδες με τις πανάκριβες μπακατέλες F35!
Οι μιλιταριστές και οι εθνικιστές έχουν λαλήσει...
Τους φαίνονται υπερβολικά τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τον εκσυχρονισμό των F16 και απαιτούν οι άθλιοι να δοθούν 3 δισεκατομμύρια για να αγοραστούν F35!
Απαιτούν οι άθλιοι -πολλοί εξ αυτών εξαγορασμένα παπαγαλάκια των πολεμικών βιομηχανιών- νέες θυσίες από τους 1,500,000 άνεργους, την νεολαία των 100 και 200 ευρώ, τους συνταξιούχους που δε βγάζουν το μήνα και δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακα, τους 900.000 εργαζόμενους που πληρώνονται μετά από 6 μήνες μέχρι 1,5 χρόνο τους καθυστερημένους μισθούς.
Περιστατικά υποξίας σε πιλότους F-35Α, είχαν καθηλώσει τα αεροσκάφη στο Luke AFB στην Αριζόνα. Ο αριθμός των περιστατικών αυξήθηκε δραματικά μέσα στο 2017. Από το 2006 μέχρι το 2016 είχαν καταγραφεί 10 περιστατικά. Όμως τους δέκα μήνες του 2017 έχουν καταγραφεί ήδη 10, με τα μισά απ΄ αυτά την περίοδο μεταξύ 2 Μαίου -8 Ιουνίου.
Ακόμη και μετά την επιστροφή των F-35Α στις πτήσεις καταγράφηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις με πιο ήπια συμπτώματα.
Δεν μας λέει όμως ο Π.Καμμένος των ακροδεξιών ΑΝΕΛ και του βαθέως κράτους, οι στρατοκράτες και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τι τα θέλουν τα F16 καιF35...
Μήπως για να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο των γειτονικών κρατών;

Από την άλλη μεριά δεν μας λένε τι θέλουν το F35 το καθεαυτού ιμπεριαλιστικό φονικό όπλο, ιδανικό να έρχεται από το πουθενά, να μην εντοπίζεται δηλαδή από τα συστήματα αεράμυνας και να βάλλει κατά επίγειων στόχων. 
Για αυτό τα κατασκεύασαν οι ΗΠΑ αυτά τα αεροσκάφη, για αυτό τα αγοράζουν το Ισραήλ-Τουρκία-Ιταλία: για να βομβαρδίζουν εκ του ασφαλούς τους λαούς στην Παλαιστίνη, Συρία, Ιράν, Αφρική, Βαλκάνια...
Όμως τα συγκεκριμένα αεροσκάφη που κανείς δεν ξέρει πιο είναι το κόστος τους και που θα φτάσει αυτό, για το οποίο οι ΗΠΑ ψάχνουν κορόιδα για να μοιραστούν το κόστος είναι Ακατάλληλο.
Είναι μια τέλεια φονική μηχανή που απειλεί πρώτα απ΄όλα τους Μισθοφόρους Δολοφόνους πιλότους τους.
Η είδηση χαροποιεί όλους όσους στοχοποιούν... 

Καθήλωση F-35 στις ΗΠΑ από πιθανά περιστατικά υποξίας σε πιλότους!

Συνολικά από το 2006-2017, έχουν καταγραφεί 29 περιπτώσεις σε όλες τις παραλλαγές του F-35: 20 στο F-35A, τέσσερις στο US Marine Corps F-35B και πέντε στο US Navy F-35C.

Η πλάκα είναι ότι μετά από μήνες έρευνας οι εμπειρογνώμονες ακόμη δεν έχουν εντοπίσει τη βασική αιτία του προβλήματος. 
Δεν είναι καν βέβαιοι αν τα συμπτώματα που δηλώνουν οι πιλότοι, δείχνουν πράγματι υποξία (έλλειψη οξυγόνου στο αίμα) ή οφείλονται σε υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα, ιστοτοξική υποξία (παρουσία τοξίνης), αποσυμπίεση ή σε απλή αφυδάτωση.
Το σύστημα παραγωγής οξυγόνου δεν έδειξε να ΄χει κανένα πρόβλημα. Επίσης δεν υπάρχουν ενδείξεις μονοξειδίου του άνθρακα ή άλλων τοξινών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, των πιλότων. Το μόνο στοιχείο που έχει προκύψει είναι ότι σε κάποια περιστατικά που συνέβησαν από τον Ιούνιο,το εφεδρικό σύστημα οξυγόνου δεν ενεργοποιήθηκε άμεσα,όταν χρειάστηκε.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μια “κρίση εμπιστοσύνης” στους πιλότους των F-35.
Ας αφήσουμε όμως τους ιμπεριαλιστές και τους φονιάδες δολοφόνους πιλότους στα προβλήματα τους...
Δική μας αγωνία η ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος. 
ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου