Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σκοπάνθρωποι για 15 ευρώ οι Εθνοφύλακες...Πιο φθηνοί και από τους Μισθοφόρους ΟΒΑ!


Πρόσφατα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια προέβαλαν την είδηση που έχει να κάνει με την "την απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη συνολική υποστήριξη του θεσμού της εφεδρείας που θα αναλάβει καθήκοντα, εξήγγειλε στη χθεσινή ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής".

Άκου να δεις τρίχες...."για τη συνολική υποστήριξη του θεσμού της εφεδρείας"... λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις...

Ας θέσουμε ορισμένα ζητήματα στο δημόσιο διάλογο:
1. Αν υπάρχει πρόβλημα στην επάνδρωση των μονάδων γιατί δεν κλείνουν τα άχρηστα στρατόπεδα, αλλά υπολογίζουν ξανά και ξανά τις ψήφους των τοπικών κοινωνιών;
2. Δεύτερον, η κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ αδυνατεί να προσλάβει νέους φθηνούς Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ -που θα αμείβονται με 600 ευρώ-  προκειμένου να αντικαταστήσει τους ακριβούς ΕΠ.ΟΠ. που κοστίζουν 1500 ευρώ.

Βρίσκουν λοιπόν ουσιαστικά νέους Μισθοφόρους Στρατιώτες τους Εθνοφύλακες που θα αμείβουν με 15 ευρώ τη μέρα.
Με τον τρόπο αυτό προωθούν την στρατιωτικοποίηση του λαού μας, ενσωματώνουν τους φασίστες και τους ακροδεξιούς στον Στρατό.
Ενώ παράλληλα τους εξαγοράζουν με μια πενιχρή αμοιβή,  για μια ευκαιριακή επαγγελματική σχέση που θα κρατά λίγους μήνες, ενισχύοντας ταυτόχρονα το πελατειακό κράτος κάνοντας τους Ανέργους των νησιών-Έβρου έρμαια του πολιτευτή, του Στρατηγού, του Μητροπολίτη.
Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πτυχή του επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που οικοδομούν.
Όλα αυτά τα σερβίρουν ως νέες εξαγγελίες του ΑΓΕΣ Στεφανή ενώ πρόκειται για τη γνωστή απόφαση Βίτσα. 


"Εθνοφυλακή: Αυτή είναι η απόφαση Βίτσα για το 2017 


Εθνοφυλακή: Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για την Εθνοφυλακή για το 2017 πέρασε σε Φ.Ε.Κ. 

Καθορίστηκε με απόφαση του ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα ο αριθμός των Εθνοφυλάκων για φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και

λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς και η ημερήσια αποζημίωση τους. 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που τυπώθηκε η απόφαση από τις διατάξεις της απόφασης προκαλείται επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων ευρώ (4.100.000 €), για το έτος 2017, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Δηλαδή τα λεφτά είναι εξασφαλισμένα. 

Η απόφαση καθορίζει την χρησιμοποίηση, κατά το έτος 2017, συνολικά επτακοσίων σαράντα έξι (746) Εθνοφυλάκων, για φρούρηση των αποθηκών πυρομαχικών, των καυσίμων, των υλικών επιστράτευσης και των λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς. 

Η ίδια απόφαση προβλέπει πως το ύψος της ημερησίας αποζημίωσης των Εθνοφυλάκων θα ανέρχεται σε δέκα πέντε (15) ευρώ. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου