Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός σε Ελλάδα και Τουρκία: Συνεργασία στην Καταστολή και στους βρώμικους πολέμους

Διαβάζουμε στα σαιτ:
Όπως μας λέει η σημερινή ειδησεογραφία το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς τους οποίους το καθεστώς της Άγκυρας τους αποδίδει συμμετοχή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλη του 2016.
Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή ασύλου έλαβε αυτή την απόφαση τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος Τούρκος στρατιωτικός δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στη γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».
Oι υπόλοιποι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί που ανήκουν στην ίδια ομάδα με τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου για τον οποίο γίνεται αναφορά οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, παραμένουν ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού σε καθεστώς διοικητικής κράτησης, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής. Σ' αυτή την εξέλιξη δεν μπορεί παρά να θυμηθούμε τα όσα είχε ισχυριστεί ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξη που είχε δώσει στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά πριν από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Εκεί ο Ερντογάν είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για το ζήτημα των «8», ισχυριζόμενος ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί τηλεφωνικά την έκδοση τους.
Ανεξάρτητα πάντως από την βασιμότητα των ισχυρισμών του Ερντογάν, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υποβάλλει αίτηση ακύρωσης της απόφασης παροχής ασύλου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητη από την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που προηγήθηκε. Σ' αυτή τονίζεται ότι η χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα σε έναν από τους οκτώ φερόμενους ως πραξικοπηματίες, θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και στη συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά θέματα και πως θεωρεί ότι η απόφαση είναι «πολιτικά υποκινούμενη» και ότι ...αποδεικνύει πως η Ελλάδα υποθάλπει πραξικοπηματίες.
ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου, παρά τα ανταγωνιστικά σχέδια του Τουρκικού Κατεστημένου που οριοθετούνται ως ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ, στήριξε το καθεστώς ΑΚΡ και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης της μουσουλμανικής εκδοχής του ολοκληρωτικού καπιταλισμού σε όλες τις σκληρές αντιπαραθέσεις της ταξικής πάλης- χαρακτήρισε τρομοκράτες την Αριστερά και τους Κούρδους αγωνιστές (παραδίδοντας αγωνιστές), στήριξε Ερντογάν σε Πραξικόπημα και Δημοψήφισμα.
Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που βασάνισε τους Κούρδους αγωνιστές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν και αποφάσισε να αντιμετωπίσει με αυταρχικές-κατασταλτικές μεθόδους ΙΔΙΩΝΥΜΟΥ όσους αγωνιστές και κινήματα αμφισβητούν την αστική της πολιτική, τα Μνημόνια και την κλοπή της λαϊκής κατοικίας δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν.
Αυτός είναι ο ολοκληρωτικό καπιταλισμός της εποχής μας.
Δεν γνωρίζει και δεν παραχωρεί κανένα Άσυλο.
Συλλαμβάνει, βασανίζει, παραδίδει όσους διώκονται έστω και αν γνωρίζει ότι απειλείται η ζωή τους.
Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δεν συνεχίζει μόνο την πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη μετά την κρίση των Ιμίων το 1996 που σήμαινε νέους γύρους αμαρτωλών κολοσσιαίων αγορών όπλων, άγριας ταξικής επίθεσης προκειμένου ο ελληνικός καπιταλισμός να μπει σε ΟΝΕ-ΕΥΡΩ, αλλά και αντιμετώπιση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με όρους Ελσίνκι και εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ.
Η ένταση του ταξικού πολέμου που σηματοδοτεί η αστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απεικονίζεται στις 20 δολοφονίες εργατών το καλοκαίρι, στην πολεμοκαπηλεία και στην στρατιωτικοποίηση, στις Παραδόσεις όσων διώκονται από αυταρχικά καθεστώτα, στον πόλεμο κατά των προσφύγων, στη μετατροπή της ελληνικής επικράτειας σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού, στην εκτίναξη της συμμετοχής-εμπλοκής των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στους νέους βρώμικους πολέμους.  
Η πολιτική αυτή πολέμου-καταστολής έρχεται να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού αστικού κόσμου που βλέπει ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, ρόλο Χωροφύλακα στην Ανατολική Μεσόγειο και ενεργειακούς κόμβους.
Είναι μια Πολιτική που δεν Μεταρρυθμίζεται. Ανατρέπεται με εργατικούς αγώνες.
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχει ταχθεί ενάντια στις Παραδόσεις στο αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν.
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου