Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Εργολάβοι οι Π.Καμμένος-Δ.Βίτσας με οικοδόμους τους φαντάρους!


ΦΩΤΟ: «Άφησαν» τα όπλα οι στρατιώτες του σώματος του Μηχανικού στον όμορφο Αμπελώνα Λάρισας εξαιτίας ενός ιερού σκοπού, την ανέγερση ναού προς τιμή του νεότερου αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Οσίου Παϊσίου.
Διαβάζουμε στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της αυλής του Υπουργείου Άμυνας...
Σε ρόλο «εργολάβου» το Υπουργείο Άμυνας

 Το Υπουργείο Εργασίας, «καλεί» τις Ένοπλες Δυνάμεις να «παρουσιαστούν» για να επισκευάσουν κτίρια του.

Με τη ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ των φαντάρων για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να καλύψει τα τεράστια κενά που δημιουργούνται, εφαρμόζοντας τις πιο άγριες αντεργατικές πολιτικές του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, που απαιτεί "Λιγότερο Κράτος, δηλαδή λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους".
Αυτό σημαίνει Ιδιωτικοποίηση-Εμπορευματοποίηση των φιλέτων του Δημοσίου και απίστευτη εργασιακή εκμετάλλευση για τους φαντάρους.
Στρατιώτες που καλύπτουν τα κενά στους Δήμους και τις Περιφέρειες, στο σύστημα Υγείας-Παιδείας, αλλά που επίσης χρησιμοποιούνται από τους Υπουργούς Άμυνας Π.Καμμένο και Δ.Βίτσα για να παρέχουν νέα προνόμια στους στρατιωτικούς προκειμένου να τους αρπάξουν τις ψήφους.
Σε αυτή την περίπτωση οι φαντάροι γίνονται και πάλι γρανάζι για να εφαρμοστεί η χυδαία και απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων κρατών-μελών της, εναντίον των προσφύγων και μάλιστα των πιο αδύναμων μελών της, των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών. Είναι τα παιδιά που έχουν για χρόνια "πεταμένα" στους δρόμους και εκμεταλλεύεται με κάθε χυδαίο τρόπο ο καθένας, αντί να τα φιλοξενούν σε δομές και να τους εξασφαλίζονται ασφαλείς όροι μετακίνησης όπου επιθυμούν. Παιδιά που έφυγαν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την ανέχεια, αναζήτησαν το όνειρο στην Ευρώπη, για να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση του "Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης".   

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο συμβάλλει με κάθε μέσο στον πόλεμο κατά των προσφύγων, αλλά χρηματοδοτείται με τεράστια ποσά από την ΕΕ για να εφαρμόσει την βάναυση και ρατσιστική πολιτική της.
Για μια ακόμη φορά, με βάση την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι όροι της εκμετάλλευσης ενοποιούν τον κόσμο της εργασίας, με τους πρόσφυγες και την στρατευμένη νεολαία: Οικοδόμοι και εργαζόμενοι τόσων άλλων ειδικοτήτων της οικοδομής, μένουν Άνεργοι και ταυτόχρονα χρηματοδοτούν με τους φόρους τους την πολιτική των επεμβάσεων-πολέμου-ρατσισμού-εκμετάλλευσης-καταπίεσης της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Οι φαντάροι ως Άμισθοι Δούλοι διατάζονται να κατασκευάσουν - επισκευάσουν όλα αυτά.

Δείτε Υποκρισία και Καιροσκοπισμό:Οι φαντάροι θα δουλεύουν ΔΩΡΕΑΝ ενώ ταυτόχρονα οι συνάδελφοι τους ναύτες της Φ/Γ Λήμνος εμπλέκονται στους βρώμικους πολέμους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
[Εμπλέκουν σε βρώμικους πολέμους τους ναύτες της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ! http://diktiospartakos.blogspot.gr]
Το ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί το Αντιπολεμικό κίνημα να αγωνιστεί και να μπλοκάρει τον Πόλεμο κατά των Προσφύγων και κάθε πολεμική εμπλοκή του ελληνικού στρατού.
Η εργατική πάλη εναντίον της αντεργατικής πολιτικής και των Μνημονίων, του κρατικού αυταρχισμού και των ΙΔΙΩΝΥΜΩΝ με τα οποία η κυβέρνηση προωθεί την κλοπή της λαϊκής κατοικίας, της πολεμικής εμπλοκής και των τυχοδιωκτισμών στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα είναι Ενιαία.
Η πάλη κατά του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, εναντίον του επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, για την συνολική υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και των προσφύγων είναι ενιαία και πρώτιστο Ταξικό Καθήκον.

Το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παλέψει για την Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, τη Διάλυση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Σας αποκαλύπτουμε το πλήρες σχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ:
Ακόμη μια δύσκολη "αποστολή" στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που την τελυταία διετία σηκώνουν μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο μαζί με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών,βάρος σε αυτή την άνιση μάχη. Όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Πάνου Καμμένου, Γιάννη Μουζάλα και Θεανώς Φωτίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κατασκευάσουν, επισκευάσουν και αναμορφώσουν συνολικά δέκα ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά και Βόλο προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές για την φιλοξενία των ασυνόδευτων, ανήλικων προσφυγόπουλων. 
Όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ τα ακίνητα ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των εποπτευόμενων Φορέων της, του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , επί των οποίων το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, βάσει του άρθρου 97 του ν.4461/2017, μπορεί να προβαίνει με ίδια μέσα και προσωπικό σε αναδιαμόρφωση, επισκευή και εγκατάσταση εξοπλισμού, αλλά και για τα οποία μπορεί να προβαίνει σε σύναψη συμβάσεων εκτέλεσης έργων και προμήθειας αγαθών, με αποκλειστικό σκοπό τη στέγαση και φιλοξενία ανηλίκων που χρήζουν ιδιαίτερης και επείγουσας κοινωνικής προστασίας, ιδίως απροστάτευτων τέκνων και ασυνόδευτων ανηλίκων, είναι τα εξής:
α) Διώροφο κτίριο επί της οδού Πραξιτέλους 175 στο Δήμο Πειραιώς, Νομός Αττικής, συνολικής επιφάνειας 224,16 τ.μ., επί οικοπέδου επιφανείας 140,62 τ.μ., σύμφωνα με το αριθ. συμβόλαιο 2801/20-12-1930.

β)Τρία ακίνητα επί του συγκροτήματος 20 κτιρίων της Παιδόπολης ‘‘Αγία Σοφία’’ που βρίσκεται στην περιοχή Αγριάς Βόλου στο Δήμο Βόλου, Νομός Μαγνησίας. Το οικόπεδο έχει συνολική επιφάνεια 38.850τ.μ, με αριθμούς συμβολαίων 4261/12-3- 1955, 4264/16-3-1955, 4266/16-3-1955, 4291/1955, 5172/30-11-1955, 8836/1958, 9002/1959, 12490/1960. Ειδικότερα παραχωρούνται τα με αρ. 3,5,6 ακίνητα που βρίσκονται επί της οδού Νηλείας, συνολικής δομημένης επιφάνειας 326,00τ.μ. έκαστο (όμοιας αρχιτεκτονικής τυπολογίας). Οι τρείς αυτές δομές, είναι στην 1η και 2η σειρά κτιρίων ανατολικά της εισόδου που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Παύλου. Ειδικότερα η οδός Νηλείας είναι εσωτερικός δρόμος του συγκροτήματος της Παιδόπολης και είναι παράλληλος δρόμος με την παραλιακή οδό Βασιλέως Παύλου.

γ) Ισόγειο κτίριο επί της οδού Κρέμου 124 στο Δήμο Καλλιθέας, Νομός Αττικής, ή σύμφωνα με το αριθ. Δωρητήριο συμβόλαιο 3477/9.10.1992 Κρέμου 116, επίοικοπέδου συνολικής επιφάνειας 459 τ.μ και συνολικής επιφάνειας κτιρίων 299,11 τ.μ., με φορέα διαχείρισης το Κ.Ε.Α.Τ.


δ) Διώροφο κτίριο με υπόγειο, επί της οδού Μιχαήλ Βόδα 143 στο Δήμο Αθηναίων, Νομός Αττικής, επί οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 237 τ.μ., και συνολικής επιφάνειας κτιρίων 368,77 τ.μ.,(ειδικότερα: υπόγειο επιφανείας 55,67τ.μ.,ισόγειο επιφανείας 154,07τ.μ, α ́ όροφος επιφανείας 158,40τ.μ.,) σύμφωνα με το αριθ. συμβόλαιο 7606/2007, με φορέα διαχείρισης το Κ.Ε.Α.Τ.

ε) Δύο πτέρυγες-κτίρια με αρίθμηση 4, 5 στο συγκρότημα διώροφων κτιρίων βάσει του από 08/1999 τοπογραφικού διαγράμματος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νομού Μαγνησίας και έχουν συνολική δομημένη επιφάνεια περίπου 576,84 τ.μ., επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία Βόλου στο Δήμος Βόλου, Νομός Μαγνησίας, επί συνολικής επιφάνειας κτιρίων 2.830 τ.μ., σε οικόπεδο συνολικής επιφανείας 9.000 τ.μ., με αριθμό συμβολαίου 194/02-09-1999 (αποδοχή δωρεάς 29-10-1999)με φορέα διαχείρισης το Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας – Δομή Βόλου (ανήκει στο Παράρτημα ΑμεΑ Λάρισας ‘‘Αριστεύς Λάρισας’’


στ) Διώροφο κτίριο με υπόγειο, ισόγειο, α ́ στάθμη και δώμα, στη Θέση Καμπούδι στο Δήμο Αγιάσου, Νομός Λέσβου, Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, συνολικής επιφάνειας κτιρίων 1.969,39 τ.μ., επί οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 5.505,88 τ.μ., με αριθμό συμβολαίου 2935/03-02-1971,με φορέα διαχείρισης το Κ.Κ.Π.Π. Βόρειου Αιγαίου (πρώην Ίδρυμα Ανιάτων ‘‘Η Θεομήτωρ’’).

ζ) Διώροφο κτίριο επί της οδού Θουκιδίδου 112 (Δήμος Πειραιώς, Νομός Αττικής, Περιφέρεια Αττικής) συνολικής επιφάνειας 130,60 τ.μ. με αριθμό συμβολαίου 832/29-07-2011, με φορέα διαχείρισης το Κ.Κ.Π.Π. Αττικής.

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 2 από την σχετική ΚΥΑ  δεν επέρχεται καμία μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων και η εξουσιοδότηση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δίνεται αποκλειστικά και μόνον για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την αναδιαμόρφωση, επισκευή και εγκατάσταση εξοπλισμού στα προαναφερθέντα ακίνητα, ώστε να καταστούν λειτουργικά για τη στέγαση και τη φιλοξενία ανηλίκων που χρήζουν ιδιαίτερης και επείγουσας κοινωνικής προστασίας, ιδίως δε απροστάτευτων τέκνων και ασυνόδευτων ανηλίκων.

Επιπλέον διευκρινίζεται ότι για τα ακίνητα που εν μέρει είναι κενά και εν μέρει χρησιμοποιούνται ήδη για άλλους σκοπούς, η ως άνω δυνατότητα αφορά αποκλειστικά το κενό τους μέρος και όχι αυτό που χρησιμοποιείται ήδη για άλλους σκοπούς. Ακόμη ορίζεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αρμόδιο για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή οιασδήποτε άλλης άδειας που απαιτείται για τη διεξαγωγή των εργασιών, για τη σύναψη των συμβάσεων εκτέλεσης έργων με τρίτους και για την προμήθεια εξοπλισμού, καθώς επίσης ότι η εξουσιοδότηση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λήγει με το πέρας των εργασιών αναδιαμόρφωσης, επισκευής και εγκατάστασης εξοπλισμού στα ακίνητα.
Δείτε ταυτόχρονα τι σημαίνει ¨κοινωνικός ρόλος του Στρατού, με ποιων τον ιδρώτα οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας κάνουν πολιτική παροχών στους στρατιωτικούς:

 Καστελόριζο: Με τον ιδρώτα και τη δωρεάν εργασία των φαντάρων φτιάχνονται τα σπίτια των στρατιωτικών!

Σοβαρή καταγγελία φαντάρων από τη ΔΑΝ Μεγίστης στο Καστελόριζο-O Στρατός είναι ο μηχανισμός της πιο ακραίας και χυδαίας εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας
Φαντάροι δούλοι του Υπουργείου Άμυνας και του Εργολάβου έφτιαξαν δωρεάν τα σπίτια στελεχών με τους ΕΠ.ΟΠ. επιστάτες μας και εργάστηκαν για έργο σε Μοναστήρι του Εργολάβου που "χάρισε" σακιά τσιμέντο στη μονάδα!
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, εγκαινίασε τις οικίες στέγασης προσωπικού στο Καστελόριζο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον χαιρετισμό που απηύθυνε είπε μεταξύ άλλων:

 «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας για να εγκαινιάσουμε τους 17 Οικίσκους, άλλη μια πρωτοβουλία αναγνώρισης και αρωγής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων».[…] Στην κατεύθυνση αυτή, της ανάδειξης του ανθρώπινου προσώπου και του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα της διοίκησης, δουλεύουμε με σοβαρότητα και επιμονή με τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά και με όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες.[…] Το σημερινό έργο από όλες τις πλευρές και σε όλα τα στάδια δημιουργίας του αποτελεί τη δικαίωση της πολιτικής μας. Μιας πολιτικής, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της νομιμότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, στόχους που έχει θέσει σε προτεραιότητα η κυβέρνηση.[…] Κατασκευάστηκε με μέσα και από το προσωπικό του 95ου Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής, με τις ευγενικές προσφορές των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης - και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την παρουσία τους τον κ. Περιφερειάρχη και τους δημάρχους - αλλά και της τράπεζας Πειραιώς και με τη βοήθεια και της Τράπεζας της Ελλάδος.[…] Χαιρετίζω την παρουσία σήμερα του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς και του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος που προσέφεραν την αναγκαία βοήθεια προκειμένου να εξοικονομήσουμε τα χρηματικά μέσα και να προχωρήσει το Μηχανικό στην εκτέλεση αυτού του δύσκολου έργου».
Είπε και άλλα ο Πάνος Καμμένος... 
Εμείς όμως δίνουμε τον λόγο στους φαντάρους δούλους του Υπουργείου Άμυνας αλλά και του Εργολάβου, καθώς θα επιχειρήσουμε να αποδείξουμε τι σημαίνει «το ανθρώπινο πρόσωπο και ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της διοίκησης και του Υπουργείου Άμυνας».
Να αποκαλύψουμε την συνεργασία Στρατού-επιχειρηματιών στην στυγνή καταπίεση και εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων. Το πως καλύπτονται θέσεις εργασίας και ενισχύεται η Ανεργία έχοντας διαμέσου της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Σοβαρή καταγγελία από την ΔΑΝ Μεγίστης στο Καστελόριζο των σκλάβων συναδέλφων φαντάρων
Είμαστε στρατιώτες που μέχρι πρόσφατα υπηρετήσαμε στην ΔΑΝ Μεγίστης.
Έχουμε να καταθέσουμε κάποια πολύ σοβαρά πράγματα που έγιναν στο στρατόπεδο μας με την ελπίδα να αλλάξουν οι συνθήκες για τα υπόλοιπα παιδιά. 
Πρόκειται για ένα στρατόπεδο όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ ζεις μια κόλαση, που ελπίζουμε κανένας άλλος να μην ζει όσο κάνει την θητεία του.
Τα ΣΠΕΝ που περνάμε είναι φουλ στο καψώνι από τους λοχίες που ως επί το πλείστον είναι Ειδικοδυναμίτες και νομίζουν ότι μπορούν να μας κάνουν ότι γουστάρουν, παραβιάζοντας κάθε νόμο, διαταγή και τον Στρατιωτικό Κανονισμό. Άπειρες ώρες στον ήλιο, χωρίς νερό, συνέχεια κάμψεις για τον οποιοδήποτε λόγο, ψυχολογικός πόλεμος κλπ.
Τα πιο άσχημα όμως δεν είναι αυτά. Το πιο μεγάλο «χώσιμο» το τρώμε όταν κάνουμε τους εργάτες του διοικητή και του Υπουργείου Άμυνας.
Στον στρατόπεδο αυτό φτιάχναμε τα σπιτάκια των αξιωματικών λες και ήμαστε οικοδόμοι. Κατά την διάρκεια της «εργασίας» είχαμε από πάνω μας τους ΕΠ.ΟΠ. να μας παρατηρούν χωρίς να κάνουν ούτε το παραμικρό για να μας βοηθήσουν. Παρά μόνο να μας υπενθυμίζουν ότι αν δεν τελειώσουμε την δουλειά δεν πρόκειται να φάμε μεσημεριανό ή να βγούμε εξοδούχοι (όπως και γινόταν).
Το πιο ακραίο απ’ όλα αυτά ήταν όταν πριν από λίγους μήνες γίναμε τσάμπα εργάτες–οικοδόμοι για τις δημόσιες σχέσεις του Στρατού! Σε ένα απίστευτο αλισβερίσι μεταξύ μονάδας και οικονομικού παράγοντα του νησιού!
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ: ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΣΑΚΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ
Η συμφωνία μεταξύ του Στρατού και του εργολάβου, έναν ντόπιο παράγοντα του νησιού, προέβλεπε να συμβάλλουμε εμείς να κάνει ο Εργολάβος κάποια έργα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, με αντάλλαγμα να προμηθευτεί ο διοικητής σακιά τσιμέντο για να οχυρώσει τα πολυβολεία. Που φυσικά φόρτωσαν και ξεφόρτωσαν οι φαντάροι, ενώ μας μετέφεραν όλους μαζί, φαντάρους-εργάτες και υλικά, φορτωμένους ανάκατα στην καναδέζα! Με τους γνωστούς όρους ασφαλείας, που μόνο ο Στρατός εξασφαλίζει!
Αυτό, τι δουλειά έχει με την αποστολή του στρατού; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους όρκους που δώσαμε να υπηρετούμε την άμυνα της χώρας και να υπερασπίζουμε τους νόμους και το Σύνταγμα; Ποιος νόμος και ποιο Σύνταγμα τα προβλέπει όλα αυτά;
Γιατί εξανάγκαζαν τους στρατιώτες να εργάζονται δωρεάν, πραγματικά ως σκλάβοι, χωρίς να μας δίνουν ούτε νερό και με άθλιες συνθήκες.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι στρατιώτες που είχαν αναλάβει αυτά τα έργα πολλές φορές τα έκαναν χωρίς την συνοδεία ανώτερου και αναγκάζονταν να υπακούνε τον εργολάβο σαν να ήταν ανώτερός τους. Το αφεντικό τους!
Την ίδια στιγμή, οι στρατιώτες, είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε το πρόγευμά μας αφού κάθε φορά που το πρόγευμα ήταν κάτι σφολιατοειδές ο διοικητής δεν μας το έδινε δωρεάν όπως είναι υποχρεωμένος αλλά το πούλαγε στο ΚΨΜ έναντι 1€.
Αυτή η κατάσταση είναι γεγονός στο στρατόπεδο από πριν έρθουμε. Για αυτό και δεν μένει κανείς εκεί, αλλά όλοι οι στρατιώτες περιμένουν πως και πως την μετάθεσή τους, για να γλιτώσουν από το κάτεργο που μπλέξαμε.
Βέβαια η διοίκηση έχει προβλέψει και για αυτό αφού συνεχώς καθυστερούν οι μεταθέσεις «με ανεξήγητο τρόπο πάντα», ώστε να υπάρχει στο στρατόπεδο ο αναγκαίος αριθμός για να βγαίνουν οι υπηρεσίες. Και να υπάρχουν φαντάροι εργάτες!
Κανονικά έπρεπε να καταγγείλουμε αυτή την κατάσταση όσο είμαστε ακόμα στην μονάδα.
Το κλίμα τρομοκρατίας που υπήρχε όμως από ένα στρατόπεδο που ακούει πιο πολύ τους παράγοντες του νησιού από τους στρατιώτες δεν ήταν και το καλύτερο.
Ελπίζουμε τουλάχιστον τα παιδιά που θα είναι τώρα εκεί να σταματήσουν να ζουν αυτό που ζούσαμε εμείς.
Θέλουμε, να ρωτήσουμε τον Υπουργό Πάνο Καμμένο και τον ΑΓΕΣ Τελλίδη, δεν τα γνώριζαν όλα αυτά; Γιατί στην ομιλία του Υπουργού άλλα διαβάσαμε! Ή μήπως αυτή την συνεργασία εννοούσε;
Τέλος, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εκμετάλλευση και την καταπίεση των φαντάρων. Για να διεκδικήσουν τις ψήφους των στρατιωτικών και να τους χειραγωγήσουν θα τους κάνουν διάφορα δωράκια, όπως αυτά που εγκαινίασε πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος στο Καστελόριζο.
Όλα αυτά όμως έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων.
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προχωρά την στρατικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, άλλοτε με τη ΜΟΜΑ, άλλοτε με την χρήση του Στρατού στο Προσφυγικό ζήτημα, πάντα στην πλάτη των στρατιωτών.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να Αντισταθούν. Να Αρνηθούν να προσφέρουν κάθε παρόμοια υπηρεσία.
Πρέπει όμως τώρα να παρέμβουν τα κοινωνικά κινήματα.
Τα Σωματεία-Ομοσπονδία των Οικοδόμων, οι Μισθωτοί Μηχανικοί και οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να πάρουν θέση, να υπερασπιστούν τους φαντάρους, να συμβάλουν σε ένα κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για τα κοινά μας δικαιώματα.           
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ουσιαστικά οι φαντάροι αναφέρονται στα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης διοίκησης της μονάδας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου