Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΕΛΔΥΚ: Για το ΕΠΙΔΟΜΑ πρέπει να φτύσεις αίμα...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ!
Το τελευταίο χρονικό διάστημα και καθώς έχει παρουσιαστεί η Σειρά Ιανουαρίου 2018, στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ φτάνουν σειρά ερωτημάτων που αφορούν τα βασικά ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους. ‏

Ένα ζήτημα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία είναι αυτό της Μετάθεσης στην Κύπρο και αυτό γιατί η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ συνεπάγεται μια μηνιαία αποζημίωση για όσους δεχτούν να πάνε. 

Τα τελευταία χρόνια, ακριβώς λόγω της εξαιρετικά βίαιης επίθεσης που έχουν δεχτεί τα λαϊκά στρώματα, μεταστράφηκε η ισχυρή τάση των φαντάρων που Αρνούνταν να πάνε ΕΛΔΥΚ και αρκετοί συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάνε Κύπρο.

Ουσιαστικά και σε αυτή την περίπτωση καταγράφεται η απόπειρα αντιμετώπισης από το αστικό καθεστώς εξουσίας και τον αστικό στρατό, των εφέδρων στρατιωτών με όρους Πραιτοριανών, αφού είτε με την αποζημίωση των ΕΛΔΥΚάριων ή των ναυτών που στέλνονται εκτός συνόρων με τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, είτε με τα μόρια που εξασφαλίζουν οι έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων, «στρατολογούνται» από την στρατευμένη νεολαία αυτοί που θα επανδρώσουν τις χειρότερες Κατασταλτικές Δυνάμεις (ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ κλπ) ή θα συγκροτήσουν τα ειδικά στρατιωτικά σώματα που εξυπηρετούν τους πιο επιθετικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου, εντός-εκτός συνόρων!


Επισημάνσεις μας για την ΕΛΔΥΚ.
Καταρχήν, οι κυβερνήσεις παρανομούν συστηματικά καθώς ανέχονται από κατώτερα στελέχη να Απειλούν τους φαντάρους που αρνούνται να υπηρετήσουν στην Κύπρο με στρατοδικείο, αν δεν υποταχθούν στις παράνομες διαταγές τους, αν δεν δεχτούν να πάνε ΕΛΔΥΚ παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή δηλώνουν την Άρνηση τους να πάνε με μετάθεση στην Κύπρο, όπως είχαν κάθε δικαίωμα. Ουσιαστικά, όχι μόνο παραπληροφορούν λέγοντας ότι και η ΕΛΔΥΚ είναι ελληνικό στρατόπεδο, ώστε να ξεπεράσουν την αυτονόητη δήλωση των στρατιωτών ότι η μετάθεση στην Κύπρο είναι μετάθεση εκτός συνόρων και ουσιαστικά η Δήλωση εθελοντικής συμμετοχής που υπογράφεις στη φάση Προεπιλογής στα ΚΕΝ σημαίνει ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη για τη μετακίνηση αυτή! Επίσης προβαίνουν σε συστηματική τρομοκράτηση των συναδέλφων. Παρουσιάζουν τη διαταγή της μετάθεσης αποκρύπτοντας ότι η διαταγή υποχρεωτικής μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι μια παράνομη διαταγή καθώς δεν υπάρχει Νόμος ή Διαταγή που να σε Υποχρεώνει να πας Υποχρεωτικά!
Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας αξιωματικός και διοικητής δεν έχει φανερώσει σε φαντάρο τον σχετικό νόμο που επικαλούνται και ο οποίος προβλέπει «την υποχρεωτική μετακίνηση Των φαντάρων που είχαν προεπιλεγεί στην ΕΛΔΥΚ, παρά την άρνηση τους, αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών». Πολύ περισσότερο, που το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ παραβιάζουν το προεδρικό διάταγμα του τότε υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπαντωνίου, που απαγόρευε ρητά την αποστολή εφέδρων στο εξωτερικό. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Οι Φαντάροι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τη ΜΕΤΑΘΕΣΗ στην ΕΛΔΥΚ. Όπως έχουν κάθε δικαίωμα.
Δεύτερον, επαναλαμβάνουμε ότι για να σταλεί κάποιος στην ΕΛΔΥΚ, εκτός του να δηλώσει την εθελοντική του συμμετοχή, πρέπει να εκπληρώνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις σύμφωνα με Απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ:
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά και Έβρος)
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια. (αποκάλυψη στήλης ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ, Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).
Τρίτο, η μετάθεση στην Κύπρο είναι μια πολύ ακριβή υπόθεση. Η μηνιαία αποζημίωση των φαντάρων ουσιαστικά καλύπτει τις αεροπορικές μετακινήσεις καθώς οι ΕΛΔΥΚάριοι όπως και όλοι οι φαντάροι έχουν δικαίωμα σε μόνο μία (1) κατάσταση επιβίβασης. Αν δεν είσαι τυχερός να μπες σε C130 για να μετακινηθείς δωρεάν –και φυσικά υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιος θα πιάσει θέση, με τους αξιωματικούς να αδικούν συχνά τους στρατιώτες) θα πρέπει να πληρώσεις τα εισιτήρια. Τα οποία θα αγοράσεις πάντα στην πιο τσουχτερή τιμή καθώς την τελευταία στιγμή ενημερώνεσαι για την άδεια. Επίσης, το κόστος διαβίωσης στην Κύπρο είναι υψηλό.
Ενώ πάντα θα πρέπει να έχει στο μυαλό σου ότι υπηρετείς σε μια εμπόλεμη ζώνη, με ένταση των ασκήσεων, της πολεμικής προετοιμασίας και μεγάλη τυπικότητα που μεταφράζεται σε ρεκόρ κρατήσεων-φυλακίσεων! 
Επίσης, ότι ίσχυες στο παρελθόν για τους γονείς –π.χ. δωρεάν αεροπορικές μετακινήσεις και διαμονή- δεν ισχύει σήμερα.
Τέταρτον, οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλύτερες από το συνήθη στρατόπεδο της παραμεθορίου, αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε κάθε συνεύρεση με την Κυπριακή Εθνική Φρουρά! 
Τέλος, οι ΕΛΔΥΚάριοι πρέπει να επαναπατριστούν ένα μήνα πριν την Απόλυση τους.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης τονίζοντας την Άρνηση Αποδοχής της Παράνομης Μετάθεσης, απαιτώντας να μετατεθούν σε μονάδα εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ” τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.
Ακολουθώντας το Φύλλο Πορείας στην Αυλώνα, τόπο συγκέντρωσης των μετατιθέμενων για ΕΛΔΥΚ, να παρουσιαστούν στο διοικητή, να απαιτήσουν να τους δείξει ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΝΟΜΟ που τους Υποχρεώνει δήθεν σε υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο.
Αν και εφόσον δεν τους δείξουν τα συγκεκριμένα έγγραφα να δηλώσουν ότι η μετακίνηση τους στην ΕΛΔΥΚ είναι Παράνομη, δεν τη κάνουν δεχτή αφού ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΡΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ!
Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Γονείς και συνάδελφοι-φαντάροι να απευθυνθούν στο ΓΕΣ και να εκφράσουν την Αντίθεση τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου