Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Γερμανίδα ΥΠΑΜ: Δεν τελείωσε ο πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, Υπάρχουν Συμβόλαια για τη Γερμανική Πολεμική Βιομηχανία

Στο δημοσίευμα του ΑΠE-ΜΠΕ αναφέρεται:
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν απηύθυνε αυτή την προειδοποίηση κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής της σε Γερμανούς στρατιωτικούς που έχουν αναπτυχθεί στην Ιορδανία και επιχειρούν στις τάξεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ.

Το ΙΚ «έχει ουσιαστικά ηττηθεί στο στρατιωτικό επίπεδο (...) αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί» το ότι μαχητές του μπορούν ακόμη να δράσουν, είπε η συντηρητική πολιτικός καλώντας να συνεχιστεί η δράση εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Η Γερμανία έχει αναπτύξει στην Ιορδανία 280 στρατιωτικούς που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.
Η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει ότι θα υπάρξει μείωση των δυνάμεων που έχει αναπτύξει στην περιοχή αλλά, σύμφωνα με την υπουργό, το πόσο μεγάλη θα είναι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.
Ακόμη, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας υπενθύμισε ότι έχει σημασία για το Βερολίνο και την Ευρώπη η Ιορδανία να παραμείνει «σταθερή» εν μέσω της αναταραχής στην περιοχή και της τζιχαντιστικής απειλής.Παράλληλα, χαρακτήρισε «υποδειγματική» τη βοήθεια που προσφέρει η Ιορδανία στους σύρους πρόσφυγες.
Το χασεμιτικό βασίλειο, που γειτονεύει με τη Συρία, έχει υποδεχθεί περίπου 630.000 σύρους πρόσφυγες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Από τη δική τους πλευρά οι ιορδανικές αρχές κάνουν λόγο περί φιλοξενίας 1,4 εκατομμυρίου προσφύγων από τη Συρία.
Η Γερμανία έχει υποδεχθεί από το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες — κυρίως Σύρους και Αφγανούς. Την περασμένη χρονιά, το Βερολίνο χορήγησε στρατιωτική βοήθεια ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιορδανία, όπλα, πυρομαχικά και άλλο εξοπλισμό, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.
Για να δούμε επομένως μια ιδιαίτερη πτυχή αυτού του πολέμου που αφορά τις σχέσεις Γερμανίας-Ιορδανίας:
Την ανάθεση από τη γερμανική κυβέρνηση σύμβασης για την αναβάθμιση επιπλέον 25 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3 που προέρχονται από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας ανακοίνωσε ο όμιλος Rheinmetall. Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ (άνευ ΦΠΑ) και τα οχήματα προορίζονται για τις ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε προ ημερών, η σύμβαση ανατέθηκε στο πλαίσιο προγράμματος γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων της Ιορδανίας στον αγώνα κατά της διεθνούς δημοκρατίας, στη συνοριακή ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.
Τα οχήματα θα παραδοθούν με ερημική παραλλαγή μαζί με ανταλλακτικά, πυρομαχικά, βιβλιογραφία, ειδικά εργαλεία, επιτόπια τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες εκπαίδευσης των πληρωμάτων και του προσωπικού υποστήριξης. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Ας σημειωθεί ότι την διετία 2016-2017 έχουν παραδοθεί στην Ιορδανία 25 Marder 1A3. Υπενθυμίζεται ότι το βάρους μάχης 35 τόνων, κινητήρα ισχύος 600 ίππων όχημα διαθέτει ως κύριο οπλισμό πυροβόλο RH-202 διαμετρήματος 20 χλστ. δυνατότητα μεταφοράς ομάδας εννέα τυφεκιοφόρων και επίτευξης μέγιστης ταχύτητας 65 χλμ./ώρα.
Μετά τις Γερμανία, Χιλή και Ινδονησία η Ιορδανία είναι η τέταρτη χώρα που εισάγει σε υπηρεσία το Marder 1A3 που κάποτε απασχόλησε και την Ελλάδα...
Η Γερμανία ήθελε να ξεφορτωθεί τα μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μιας σύγκρουσης με ανταγωνιστές τα Ρωσικά ΒΜΡ και τα Αμερικανικά Μ113.
Και λέμε σύγκρουση γιατί είχαν εμπλακεί Έλληνες επιχειρηματίες, αστικά κόμματα εξουσίας και της Ακροδεξιάς, μεγαλοδημοσιογράφοι που τα παίρνουν κανονικά από τις ξένες πολεμικές βιομηχανίες (δείτε στα σαιτ ποιες διαφημίσεις υπάρχουν και θα καταλάβετε!).
Τα μεταχειρισμένα που παρουσιάζονται ως ΦΘΗΝΑ εξασφαλίζουν στην γερμανική εταιρεία έναν σταθερό πελάτη ανταλλακτικών-πυρομαχικών, ενώ κερδίζει πόντους στην εξασφάλιση της προμήθειας του βασικού τεθωρακισμένου. Θυμίζουμε την σύγκρουση μεταξύ LEOPARD-ABRAMMS. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου