Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΒΙΤΣΑΣ: Ευνοούν τους Στρατιωτικούς, τα παίρνουν από τους Φαντάρους!


ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ και ευνοούν τους Στρατιωτικούς!
Το Υπουργείο Άμυνας, διαμέσου των Υπουργών Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Βίτσα επιχείρησαν πρόσφατα να οικοδομήσουν ένα κοινωνικό προφίλ ανακοινώνοντας διάφορα μέτρα.
Όμως γρήγορα η προπαγάνδα τους καταρρέει και αποκαλύπτεται ότι στοχεύουν στην υφάρπαξη των ψήφων των στρατιωτικών, την ενσωμάτωση τους στα πολεμοκάπηλα και ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και Αφρική.   
Στην νέα της ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που εξαγγέλλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν ευνοικές ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς: 
ΜΟΝΟ για αυτούς υπάρχει πρόβλεψη ΑΥΞΗΣΗ της έκπτωσης στις μετακινήσεις τους από 15% σε 25%!
Δηλαδή, οι στρατιωτικοί που αμείβονται εξαιρετικά σε σχέση με τις αμοιβές των εργαζομένων ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ τομέα, τους παρέχεται πλήθος προνομίων, θα απολαμβάνουν την ίδια έκπτωση με τους στρατεύσιμους που αμείβονται με 8,7 ευρώ!
  • Θυμίζουμε ότι μέχρι το 1992, η έκπτωση για τις μετακινήσεις των φαντάρων ήταν 50%.
  • Από το 1992 μέχρι το 2017, η έκπτωση μειώθηκε σε 25% για τους φαντάρους και έγινε 15% για τους στρατιωτικούς.
  • Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνουν την έκπτωση σε 25% για τους Στρατιωτικούς!
Και όλα αυτά ενώ τα Μνημόνια που ψηφίζει η κυβέρνηση, το ένα μετά το άλλο, έχουν οδηγήσει στην απόγνωση την λαϊκή οικογένεια, που όχι μόνο απειλείται από την μείωση των μισθών-συντάξεων και την κλοπή της κατοικίας της μέσω των πλειστηριασμών, αλλά πρέπει να αντεπεξέλθει και στην τεράστια έμμεση φορολόγηση που ονομάζεται Υποχρεωτική Στράτευση!
Μια κυβέρνηση που έφτασε στο επίπεδο αθλιότητας να κόψει και το δώρο των ελάχιστων ευρώ που έδινε τις Γιορτές στους φαντάρους χαρακτηρίζοντας τους Δημόσιους Υπαλλήλους! [ΠΟΤΑΠΟ! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατήργησε το ΔΩΡΟ των φαντάρων γιατί λέει "είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ"!http://diktiospartakos.blogspot.gr]
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ως αντιπολίτευση ασκούσε κριτική για την περικοπή των καταστάσεων επιβίβασης - δωρεάν μετακινήσεις από την παραμεθόριο από 3 σε 1, δεσμεύονταν ότι θα ανακαλέσει την ακραία κοινωνική αδικία εις βάρος της στρατευμένης νεολαίας, για να ακολουθήσει αργότερα -και σε αυτό το επίπεδο- την πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! 
Στην ανακοίνωση μας "Συνέντευξη Τύπου ΥΕΘΑ Π.Καμμένου: πάλι ξέχασε ότι στον Ελληνικό Στρατό υπάρχουν και Φαντάροι" http://diktiospartakos.blogspot.gr τονίζαμε όχι μόνο ότι ο Υπουργός δεν θυμήθηκε να πει λέξη για τους φαντάρους, αλλά τόνισε ότι θα εξασφαλίσει κατοικία στους στρατιωτικούς -μια έμμεση αύξηση των εισοδημάτων τους- εκμεταλλευόμενος φυσικά τους συνάδελφους που Διατάζονται να τα κατασκευάσουν!  
Επιπλέον, μιλώντας στο asfalistiko.gr και στους Αγλαΐα Κυρίτση και Μιχάλη Σιάχο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας δεν έκρυψε την εμπάθεια του για το Κίνημα των Φαντάρων. Παράλληλα, με αερολογίες και δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν απάντησε στο ζήτημα της τεράστιας οικονομικής εκμετάλλευσης των φαντάρων και πιο συγκεκριμένα στην επιβάρυνση μας με το κόστος των μετακινήσεων που ο Στρατός μας επιβάλλει να κάνουμε.

Στην πολύ πρόσφατη ανακοίνωση μας "Ακριβή, πολύ ακριβή η Άδεια για τους Φαντάρους! "http://diktiospartakos.blogspot.gr" περιγράφαμε ότι "Στην πράξη ο Ελληνικός Στρατός μετατρέπει τους δεκάδες χιλιάδες φαντάρους σε ΠΕΛΑΤΕΙΑ, αποτελεί μια βασική πηγή εισοδήματος για τις Αεροπορικές και Σιδηροδρομικές εταιρείες, τα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΧΙ προσφέροντας μας για οικονομική εκμετάλλευση".ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
  • Εμείς Απαιτούμε ο Ελληνικός Στρατός και το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβουν όλο το κόστος της μετακίνησης των Στρατευμένων στις Άδειες και στις Εξόδους μας.
  • Συνάδελφοι φαντάροι πρέπει να Διεκδικήσουμε, σε κάθε έξοδο μας, η Απομάκρυνση και η Επιστροφή μας στη μονάδα να γίνεται με Υπηρεσιακά Οχήματα ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ, κάτι που ισχύει για τα στελέχη και το μόνιμο προσωπικό.  
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δείτε αναλυτικά:

Στο παρακάτω έγγραφο που αφορά την εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορείτε να δείτε αναλυτικά σε ποιες περιπτώσεις ισχύει η έκπτωση. 

Επίσης στο έγγραφο της με την εκπτωτική πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταξύ άλλων μπορείτε να δείτε τι έκπτωση ισχύει για τους ανάπηρους πολέμου, λιμενικούς, πυροσβέστες αλλά και αστυνομικούς. 

Η εκπτωτική πολιτική αφορά το μη αστικό τμήμα( ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΚΟΡΩΠΙ& ΜΑΓΟΥΛΑ-ΚΙΑΤΟ) 

Στο αστικό τμήμα δηλαδή για τις μετακινήσεις ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΩΠΙ-ΜΑΓΟΥΛΑ οι μετακινήσεις είναι δωρεάν. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακολουθεί διαφορετική εκπτωτική πολιτική από τον ΟΑΣΑ. Για τον ΟΑΣΑ αναλυτικά μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένου του Αεροδρομίου 

Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών μπορούν να κινούνται δωρεάν σε Λεωφορεία (και για γραμμές express Αεροδρομίου), Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό (και για μετακίνηση προς και από το Αεροδρόμιο), και στον Προαστιακό (στο τμήμα Πειραιάς – Μαγούλα – Αεροδρόμιο), με επίδειξη των δελτίων που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους: 

Οι άνεργοι με όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ (δεν ισχύει στον Προαστιακό). Έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανέργου ή πρόσφατης (εντός μηνός) βεβαίωσης, αμφοτέρων εκδοθέντων από τον ΟΑΕΔ, καθώς και ένα αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο ασθενείας). 
Παιδιά μέχρι 6 ετών (ΦΕΚ 792/81, ΦΕΚ 380/83). 
Οπλίτες θητείας όλων των σωμάτων, (στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες που υπηρετούν τη θητεία τους) συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας με βαθμό δόκιμου έφεδρου αξιωματικού, με επίδειξη στρατιωτικής ταυτότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου