Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Αντιπολεμικό Μήνυμα από την Ορεστιάδα-Στήριξη του Κινήματος των Φαντάρων


Ο κοινωνικός χώρος 'ΜΠΕΝΤΡΕΝΤΙΝ' 

και η Τοπική Δημοτική Κίνηση "Είναι στο χέρι μας"  
στηρίζουν το Ψήφισμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ 
ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ταυτόχρονα συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς σε πανελλαδικό επίπεδο η συγκέντρωση Υπογραφών Αγωνιζόμενων Φαντάρων

Ψήφισμα και κείμενο Υπογραφών φαντάρων που Αρνούνται να Συμμετάσχουν στους Βρώμικους Πολέμους τους

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια ΑΡΝΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στους ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ τους σε όλες τις μονάδες του Ελληνικού Στρατού, με την οποία καλεί τους συναδέλφους στρατιώτες να Υπογράψουν και Στηρίξουν με κάθε τρόπο.
Ένα κάλεσμα αγώνα που απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία που δέχεται νέα ταξική επίθεση από τα Πολυνομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την οποία ανακοινώνουν την κατάργηση της Απεργίας, Κοινωνικών Επιδομάτων και την κλοπή της εργατικής οικίας, ενώ ταυτόχρονα διαπραγματεύονται νέες αγορές όπλων αξίας 5,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ με Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες, με τους Έλληνες εμπόρους-βιομηχάνους του πολεμικού ολέθρου να διεκδικούν μερίδιο από τη λεία. 

 ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Τα νέα είναι δυσάρεστα και αποκαλυπτικά για τους κινδύνους τόσο για τους στρατευμένους, όσο και για το σύνολο των εργαζόμενων λαών της περιοχής. Η φρεγάτα Λήμνος "βγαίνει" από τα ελληνικά χωρικά ύδατα για να συμμετάσχει σε μια Νατοϊκή επιχείρηση με τελικό προορισμό τη Λιβύη και το Λίβανο! Προηγουμένως συμμετείχε στην κοινή διμερή άσκηση Έρευνας – Διάσωσης των κρατών Ελλάδας-Κύπρου, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ– 01/08», προκειμένου να κατοχυρώσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα με στρατιωτικούς όρους στο πλαίσιο των γενικότερων ανταγωνισμών τους.
Το ελληνικό κράτος  αναβαθμίζεται, καθώς οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις  αναλαμβάνουν ρόλο Χωροφύλακα,  με πρόσχημα την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Διεκδικεί να επιβάλλει τα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και της ελληνικής αστικής τάξης με τα δόγματα Πολέμου/Καταστολής από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική και Μέση Ανατολή.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για παιχνίδια γεωστρατηγικής. Για εμάς όμως το πιο σημαντικό είναι ότι δεκάδες συνάδελφοι, δεκάδες ναύτες που υπηρετούν τη θητεία τους βρίσκονται πάνω στο πλοίο. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έφεδροι στρατεύσιμοι βρίσκονται τόσο κοντά σε ‘εμπόλεμη ζώνη’. Δεν είναι μυστικό εξάλλου ότι αποτελεί ένα από τα πιο εύφλεκτα σημεία στον πλανήτη. Ένα σταυροδρόμι που συναντώνται τα στρατηγικά συμφέροντα μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ενεργειακών κολοσσών, με τις αντιθέσεις τοπικών δυνάμεων, οι οποίες  κλιμακώνουν τον  ανταγωνισμό τους, επιδιώκοντας την κατοχύρωση ΑΟΖ, την εξασφάλιση-εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, τον έλεγχο θαλάσσιων-ενεργειακών δρόμων τεράστιας σημασίας. Σ Αραβία και Ισραήλ μάλιστα επιδιώκουν σε κάθε ευκαιρία πολεμική κλιμάκωση σε Υεμένη, Παλαιστίνη και όχι μόνο.
Οι διακηρύξεις για μια "πολυεπίπεδη και πιο φιλειρηνική εξωτερική πολιτική" τελειώνουν οριστικά. Πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, παρέα με τα χιλιάδες πτώματα των προσφύγων για τα οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο ίδιος πολιτικός ρεαλισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλευρό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ο ίδιος κυνισμός για την προστασία και την ανάπτυξη των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. 
Όχι η ελληνική στρατιωτική εμπλοκή δεν είναι ένα αναγκαίο κακό. Είναι μια διπλή συμφορά για τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας. Είναι συμμετοχή στο έγκλημα, στις επεμβάσεις, στη βίαιη αναδιανομή συμφερόντων που προκαλεί πολλαπλές συμφορές στους λαούς της περιοχής. Έτσι υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και της ελληνικής πλουτοκρατίας, είναι  λιτότητα και μνημόνια για να βγουν οι εξοπλισμοί και οι στρατιωτικές δαπάνες, είναι αναλώσιμο προσωπικό, μισθοφόροι και έφεδροι, που καλείται να βγει στην πρώτη γραμμή σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός του.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλεύεστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Δεν τσιμπάμε στα ψίχουλα, κανένα ποσό δε θα μας κάνει μισθοφόρους, ψάξτε αλλού για πρόθυμους. Αντίθετα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα μέσα και έξω από το στρατό για να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου. Κανένα λιμάνι, κανένα αεροδρόμιο, κανένα πλοίο, κανένα αεροπλάνο στους σχεδιασμούς των φονιάδων. Καμία υπηρεσία για την τεχνική υποστήριξή τους και για τον ανεφοδιασμό τους. Δεν συμμετέχουμε στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις που οργανώνονται από το ΝΑΤΟ.   Δεν είμαστε η οπισθοφυλακή τους.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κοινός αγώνας των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Μέση Ανατολή ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου