Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Να σκοτώνονται οι λαοί για να πουλούν όπλα οι Αμερικανοί: F/A-18E/F Super Hornet: Μεγάλο συμβόλαιο για την Boeing στον Κόλπο

Το Κουβέιτ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι θέλει να προχωρήσει στην προμήθεια να 40 μαχητικών F/A-18E/F Super Hornet. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ειδική επιτροπή θα ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες της προμήθειας των μαχητικών, την συντήρησή τους, την εκπαίδευση των χειριστών και τα ανταλλακτικά.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως θα αγοραστούν 32 F/A-18E και οκτώ F/A-18F, όλα με κινητήρες F414-GE-400 και με την ανάλογη υποστήριξη και εξοπλισμό. Το συνολικό κόστος του πακέτου φτάνει τα 10,1 δισ. δολάρια.
Τον Νοέμβριο του 2016 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εγκρίνει την αγορά με την αιτιολογία ότι θα συνεισφέρει στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων και στην εθνική ασφάλεια μιας χώρας σημαντικής συμμάχου.
«Το Κουβέιτ είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στην διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή. Η προμήθεια των F/A-18E/F Super Hornet θα επιτρέψει μεγαλύτερη διασύνδεση με τις αμερικανικές δυνάμεις και θα πρέχει οφέλη τόσο όσον αφορά την εκπαίδευση, αλλά και σε πιθανό σχηματισμό, μελλοντικά, κάποιου συνασπισμού με στόχο την προώθηση κοινών περιφερειακών αντικειμένων ασφαλείας», ανέφερε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.
«Η αγορά των F/A-l8E/F Super Hornet θα βοηθήσει το Κουβέιτ τώρα και στο μέλλον να αντιμετωπίσει απειλές. Το Κουβέιτ θα ενισχύσει την άμυνά του. Τα F/A-18E/F Super Hornet θα αντικαταστήσουν παλαιά αεροσκάφη της αεροπορίας της χώρας και δεν θα υπάρχει πρόβλημα ένταξης του τύπου», κατέληγε η αιτιολογική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου