Η στρατιωτική επίθεση του τουρκικού κράτους στο Αφρίν, στο δυτικό τμήμα της Ροζάβα, της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας, εισήλθε στην 20η ημέρα.
Αυτός ο επιθετικός πόλεμος έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες στους αγωνιστές της ειρήνης και στους συμπαθούντες στην Τουρκία και τον κόσμο. Ο πόλεμος εναντίον του Αφρίν πλήττει σοβαρά όλα τα μέρη της κοινωνίας και απειλεί σε μεγάλο αριθμό να εκτοπίσει τους ανθρώπους και να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την γύρω περιοχή. Κάθε μέρα οι απώλειες των πολιτών αυξάνονται και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον αναγκαστικό εκτοπισμό.
Οι πόλεμοι προκαλούν τεράστια καταστροφή στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Η συνέχιση αυτής της επίθεσης κατά του Αφρίν θα οδηγήσει στη μη αναστρέψιμη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Τα νέα που φτάνουν σε εμάς κάνουν λόγο για τη μερική ή την πλήρη καταστροφή δεκάδων χιλιάδων ελαιόδεντρων. Την περασμένη εβδομάδα οι αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν καταστροφές στο φράγμα του Meydanki σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να παρέχει πλέον πόσιμο νερό στην πόλη του Αφρίν. Αν αυτό το μεγάλο φράγμα σπάσει εντελώς, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων, σπιτιών και τα μέσα βιοπορισμού τους θα καταστραφούν. Πρέπει να καταδικάσουμε τους υπεύθυνους για την έναρξη και τη διαιώνιση αυτής της σύγκρουσης προκειμένου να αποφευχθεί η ανεπανόρθωτη καταστροφή στον ανθρώπινο και φυσικό κόσμο.
Καλούμε όλους τους ανθρώπους και τις οργανώσεις σε όλο τον κόσμο που ανησυχούν για την ανθρωπότητα, την ειρήνη και το περιβάλλον να σταθούν μαζί και να ασκήσουν διεθνή πίεση στην τουρκική κυβέρνηση.
Ας σταματήσουμε αυτό τον πόλεμο!
Ότι η σύγκρουση στο Αφρίν έχει ονομαστεί επιχείρηση «κλάδος ελαίας»-σύμβολο της ειρήνης διαχρονικά-δείχνει τις συνεχείς προσπάθειες χειραγώγησης της αλήθειας. Κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου έχουν διαπραχθεί πολυάριθμα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ιδίως από τις λεγόμενες οργανώσεις του ισλαμικού κράτους και της Αλ Κάιντα. Η χρήση τέτοιων ομάδων στην επίθεση κατά του Αφρίν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Ας σταθούμε αλληλέγγυοι με τον λαό του Αφρίν για να πούμε ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός!
Οικολογική Κίνηση Μεσοποταμίας– 08.02.2018, Diyarbakir (Amed)
http://tsak-giorgis.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου