Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Γλύτωσε ο φαντάρος την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ στην ΕΛΔΥΚ μετά την καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τέλος καλό, όλα καλά;
Το απόφθεγμα αυτό μας έρχεται αυθόρμητα στο νου καθώς μαθαίνουμε ότι ο συνάδελφος φαντάρος που είχε γνωρίσει την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ και τον ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ στα Ιατρεία της ΕΛΔΥΚ, ενημερώθηκε από τη διοίκηση ότι αύριο (Πέμπτη 01/03/2018) πετάει για Αθήνα και γλυτώνει την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ στην Κύπρο.

Για να φτάσουμε όμως να παραδεχτεί το ΓΕΣ το ΛΑΘΟΣ του και να δώσει λύση στην ΑΔΙΚΙΑ που υπέβαλε τον στρατιώτη έπρεπε να υπάρξει η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η δημοσιοποίηση της επιστολής καταγγελίας!
ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ - ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Διαβάστε τι προηγήθηκε:

ΕΛΔΥΚ: Φαντάρος σε καραντίνα χωρίς να είναι άρρωστος λόγω λάθους στην μετάθεση!


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: 
"ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ"!
Η είσοδος υποχρεωτική...
ΕΛΔΥΚ: Έγινε και αυτό! Φαντάρος σε καραντίνα χωρίς να είναι άρρωστος λόγω λάθους στην μετάθεση!
Έστειλαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Κύπρο φαντάρο σωματικής Ικανότητας Ι4
Είναι ο στρατός του Καμμένου και του Βίτσα, με ΑΓΕΣ τον Αντιστράτηγο Στεφανή και Εκπρόσωπο Τύπου τον Συνταγματάρχη Νικόλαο Φανιό!
 Αυτή είναι συνάδελφοι η ΕΛΔΥΚ! 
Τόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τους στρατιώτες που τους φυλακίζουν σε ένα δωμάτιο με κίνδυνο να αρρωστήσουν γιατί πολύ απλά δεν έχουν τι να τους κάνουν!

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, συνάδελφος με ικανότητα Ι4 στάλθηκε στην ΕΛΔΥΚ. 
ΠΑΡΑΝΟΜΑ καθώς οι διαταγές του ΓΕΣ προβλέπουν ότι για να πας στην Κύπρο πρέπει να είσαι Ι1 ή Ι2.
Μιλάμε για μία πρακτική που δεν βλέπουμε πρώτη φορά παρόλο που είναι παράνομο όπως και η υποχρωτική μετάθεση στην Κύπρο.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. 
Σύμφωνα με την καταγγελία μόλις έγινε αντιληπτό ότι η μετάθεση είναι παράνομη «πέταξαν» τον συνάδελφο στο ιατρείο με αρρώστους και του απαγόρευσαν να βγαίνει έξω ή να πάρει εξόδους. 
Ακόμα και το φαγητό του το φέρνουν άλλοι! 
Με ποια λογική φυλακίζουν έναν συνάδελφο χωρίς λόγο; 
Ποιος είναι υπεύθυνος στην περίπτωση μετάδοσης κάποιας ασθένειας από άλλον άρρωστο φαντάρο;

Καλούμε την διοίκηση του συντάγματος να αναλάβει τις ευθύνες της και να απεμπλέξει άμεσα τον συνάδελφο από την εξοντωτική αυτή κατάσταση.

Συνάδελφοι αυτή είναι η νοοτροπία στην ΕΛΔΥΚ! 
Αν για αυτά τα λάθη του ΓΕΣ, δημιουργούνται τόσα προβλήματα, και μας αντιμετωπίζουν με τόσο ακραίο αυταρχικό και Αυθαιρεσία, σκεφτείτε σε τι υπόληψη μας έχουν. 
Στεφτείτε πόσο εύκολα θα μας χρησιμοποιήσουν για ότι άλλο θέλουν.
 Πρέπει τώρα να σταματήσουν οι παράνομες υποχρεωτικές μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ, να σταματήσει το «μαγείρεμα» των Ι4, Ι3 κλπ για την εξασφάλιση δύναμης στην Κύπρο.
Θυμίζουμε:

Το ΓΕΣ άρχισε να παραβιάζει τα δικαιώματα των φαντάρων πριν καταταγούν! Παράνομες μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ



Φαντάροι που θα ξεκινήσουν την θητεία τους με την ΄Β ΕΣΣΟ 2018 ενημερώθηκαν από την Ηλεκτρονική Πύλη Στρατολογίας του ΓΕΣ ότι θα μετατεθούν στην ΕΛΔΥΚ πριν ακόμα μπουν στα στρατόπεδα.
Υπάρχουν όμως ορισμένες λεπτομέρειες, καθώς φαίνεται ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν σέβεται τις σχετικές διαταγές και το νόμο.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι φαντάροι που μίλησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ καταγγέλλουν ότι το ΓΕΣ επιχειρεί να τους στείλει στην Κύπρο χωρίς να το έχουν επιλέξει οι ίδιοι στην Ηλεκτρονική Φόρμα που συμπλήρωσαν, χωρίς να έχει εξεταστεί το I τους στο ΚΕΝ ή χωρίς να ληφθεί υπ όψιν η ηλικία τους.
Υπενθυμίζουμε υπεύθυνα στους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους ότι σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής: 
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών. 
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο. 
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας. 
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2. 


Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια. 

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως στον στρατό δεν υπάρχει ούτε λογική, ούτε ισονομία, ούτε δικαιοσύνη, ούτε αξιοκρατία, μιας και προκειμένου να βολευτούν τα βύσματα, το ΓΕΣ σπεύδει να στείλει καταναγκαστικά φαντάρους στην Κύπρο (εκτός συνόρων) χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. 
Για ακόμα μια φορά οι φαντάροι χωρίς βύσματα και οι φαντάροι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα καλούνται μαζί με τις οικογένειές τους να υποφέρουν το οικονομικό και ψυχικό κόστος της θητείας πριν ακόμα αυτή ξεκινήσει.
Παράλληλα, η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ (30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια. Η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη και είναι συνέχεια σε Επιφυλακή, με αλλεπάλληλες ασκήσεις και πολλές πειθαρχικές ποινές.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε το Σύνταγμα και τους Νόμους. 
Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και ενεργειακά τους κοιτάσματα 
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ” τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ. 
Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται.
Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
ΕΛΔΥΚ: οι αγωνιζόμενοι Φαντάροι μπορούν να Νικούν στον Στρατό, μπορούν να Υπερασπίζουν τα Δικαιώματα τους
Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι το να μην Ψαρώνουμε Συνάδελφοι: Ποτέ, Πουθενά και σε Κανέναν.
Να γνωρίζουμε και να Διεκδικούμε τα Δικαιώματα μας.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια παίζει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Συνάδελφοι Αντισταθείτε. Η Δημοσιότητα των Καταγγελιών έχει τεράστια δύναμη.
Κυρίως όμως παίζει τεράστια σημασία η αντίληψη του ΕΜΕΙΣ απέναντι στο ΕΓΩ, η πίστη ότι αγωνιστικά και συλλογικά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα αντί να τρέχει ο καθένας να γλύφει για να σώσει το τομάρι του, η αίσθηση ότι ο κάθε φαντάρος Δεν Είναι Μόνος, έχει ένα ολόκληρο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό που τον στηρίζει και εκφράζει την Αλληλεγγύη του.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου