Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ετοιμάζει την πολιορκία συριακής πόλης (Jandairis) ο Τουρκικός Στρατός

Το έδαφος για την κατάληψη της πόλης Jandairis προλειάνει η Αεροπορία της Τουρκίας με συνεχόμενους βομβαρδισμούς της πόλης η οποία σύντομα πρόκειται να βρεθεί σε κλοιό.
Η πόλη Jandairis αποτελεί ίσως την μόνη δίοδο των Τουρκικών στρατευμάτων για να διασπάσουν την άμυνα των Κούρδων και να εισέλθουν στην καρδιά του Afrin, αφού στα υπόλοιπα πέντε σημεία εισβολής οι Τούρκοι και οι σύμμαχοι τους αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο με την μορφολογία του εδάφους, όσο και με την αντίσταση των Κούρδων.
Η περιοχή της πόλης Jandairis αποτελεί ίσως την πλέον προσβάσιμη περιοχή για τα Τουρκικά άρματα μάχης, αφού το έδαφος ευνοεί την κίνηση των μηχανοκίνητων δυνάμεων στην περιοχή σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές, όπου οι υψηλοί λόφοι και τα βουνά αποτελούν ένα φυσικό και δύσκολο εμπόδιο.
Για αυτό το λόγο οι Τούρκοι φαίνεται να έχουν επιλέξει το μέτωπο αυτό ως το σημείο όπου θα γίνει η κύρια επιθετική ενέργεια του Τουρκικού Στρατού, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες μετέφερε στην περιοχή αυτή άρματα μάχης Leopard 2A4TR, M60T Firat, τεθωρακισμένα οχήματα ACV-15.
Επιπλέον μπροστά από την πόλη έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής οι οποίες έχουν εξειδικευτεί στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου