Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Σε Ομηρεία οι φαντάροι στο Καστελόριζο: πάγωσαν οι Μεταθέσεις...

Σε πραγματική ΟΜΗΡΕΙΑ από τον Στρατό και τον εντεινόμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό βρίσκονται οι συνάδελφοι φαντάροι στο Καστελόριζο.
Και αυτό για τα συμφέροντα των εταιρειών, της MOBIL-EXXON, ENI, TITAL, του Βαρδινογιάννη, του Λάτση και της ENERGEAN!
Για τα δικά τους συμφέροντα λοιπόν, για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, για τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας οι φαντάροι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ της ¨πρώτης γραμμής" παραμένουν ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΙ επ' αόριστον!
Σε πρώτη φάση “Πάγωσαν” για 1 μήνα, οι μεταθέσεις των στρατιωτών στο Καστελόριζο όπως μας καταγγέλλουν φαντάροι που υπηρετούν εκεί...
Την περασμένη Πέμπτη, οι συνάδελφοι που έχουν κλείσει 5 μήνες υπηρεσίας, ενημερώθηκαν ότι “ήρθαν οι μεταθέσεις τους”. 

Το Σάββατο η κατάσταση άλλαξε και τους ανακοινώθηκε ότι η μετάθεσή τους “πάει πίσω”. Πόσο πίσω; 

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον ένα μήνα.
Εμείς απαιτούμε να γίνουν αμέσως οι μεταθέσεις.
Δεν θα συντριβούν τα Δικαιώματα μας, δε θα γίνουμε εμείς κρέας στα κανόνια σας.
Όλοι αυτοί που περιφρονούν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ και θέλουν να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους με την προνομιακή Φιλία τους με τις ΗΠΑ, με τους Άξονες του Πολέμου με το Ισραήλ και τους δικτάτορες της Αιγύπτου Θέλουν να μας ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ για τα τεράστια κέρδη τους!
Ήδη το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει καταγγείλει ότι οι φαντάροι και το χαμηλόβαθμο μόνιμο προσωπικό "λιώνουν" σε Έβρο και νησιά από τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης, την Πολεμοκαπηλεία και τον εντεινόμενο ελληνοτουρκικό Ανταγωνισμό.
Αυτοί είναι οι λόγοι της Ομηρείας των δύο Στρατιωτικών μετά τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο....
Αυτοί είναι οι λόγοι της Ομηρείας των συναδέλφων φαντάρων και του χαμηλόβαθμου μόνιμου προσωπικού...
Συνάδελφοι φαντάροι Αντισταθείτε στις Προετοιμασίες της επερχόμενης Πολεμικής Σφαγής.
Ο εργαζόμενος λαός μας και η νεολαία πρέπει να βρεθεί στην "Πρώτη Γραμμή" των εργατικών αγώνων και του Αντιπολεμικού Κινήματος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ-ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ


ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ 2018: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ
Είναι το δικό μας ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ, ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ στους ανταγωνισμούς σας.
Περικύκλωση του Πενταγώνου την Πέμπτη 22/03 στις 18:00
 «Άλλη μια φορά η χώρα ένα απέραντο πεδίο πολεμικής προετοιμασίας.»
Η άσκηση Ηνίοχος  που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015 λαμβάνει  πάλι χώρα αυτόν τον μήνα στην Ελλάδα με την συμμετοχή άλλων έξι χωρών ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Κύπρος .
Πρόκειται για μία πολυσύνθετη, τεράστια ,διακλαδική, διακρατική στρατιωτική άσκηση με επιθετικά χαρακτηριστικά. Επί της ουσίας πρόκειται για έναν εικονικό πόλεμο που εκπαιδεύει τους στρατιώτες στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών αλλά παράλληλα προετοιμάζονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η κυβερνητική προπαγάνδα αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η άσκηση Ηνίοχος φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και τον Μεσογειακό χώρο.
Παράλληλα με την άσκηση Ηνίοχος υπενθυμίζουμε ότι φρεγάτες και υποβρύχια  έχουν βγει καιρό τώρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και κόβουν βόλτες σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Το Υπουργείο Άμυνας αφού έστειλε τους ναύτες της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στο Λίβανο αναβαθμίζοντας την πολεμική της παρουσία, συμμετείχαν και σε μια αποστολή ονομαζόμενη «Εμπάργκο» που εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ, με επίκεντρο την αντιπαράθεση του με Λίβανο και κατεχόμενη Παλαιστίνη για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα που εποφθαλμιά και η Energean oil &gas (εταιρεία ελληνικών συμφερόντων) .Το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει ρόλο χωροφύλακα, κάνει συμμαχίες, εξοπλίζεται, προωθεί τα συμφέροντα των ελλήνων εφοπλιστών ενώ συγχρόνως επιτίθεται σε κοινωνικούς αγώνες και διατηρεί στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.
Η φρεγάτα Λήμνος και άσκηση Ηνίοχος έχουν κοινό παρονομαστή, την αξιοποίηση του στρατού στις επιθετικές επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης. Η ελληνική στρατιωτική εμπλοκή δεν είναι ένα αναγκαίο κακό όμως, είναι μια διπλή συμφορά για τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας. «Τα σχέδια και τα συμφέροντα αυτά δεν είναι δικά μας» δηλώνουν φαντάροι από 36 μονάδες στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. « Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα παρόν και μέλλον βαθιάς εκμετάλλευσης επιχειρούν να μας τσουβαλιάσουν στην «εθνική ενότητα» τους. Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα, η ανάγκη της εργατικής τάξης επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και η ιμπεριαλιστική αποστολή της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού για να μην γίνει η νεολαία κρέας στα κανόνια τους, να ακυρωθούν οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, και να μπει ταξικός εργατικός διεθνιστικός φραγμός στον εντεινόμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για την κυριαρχία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.»
Το ΔΕΦΣ αποφάσισε μέσα σε όλο αυτό το εμπρηστικό κλίμα που δημιουργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην πολεμική προετοιμασία και στην φωνή των φαντάρων που δηλώνουν ότι δεν θα εφαρμόσουν τα δόγματα πολέμου και καταστολής, με κινητοποίηση ενάντια στην άσκηση Ηνίοχος 2018 την Πέμπτη 22/03 στις 18:00 στο μετρό Εθνική Άμυνα. Πρόκειται για ένα κάλεσμα αγώνα που απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία που δέχεται νέα ταξική επίθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το κεφάλαιο, αλλά και για ένα αναγκαίο αντιπολεμικό διεθνιστικό στίγμα σε μια περίοδο που τα τύμπανα ηχούν πιο δυνατά από ποτέ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com  

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου