Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Δίνουν ΑΝΑΒΟΛΗ σε φαντάρο με κομμένο τένοντα για να μην κάνει επέμβαση στο 401 ΣΝ όπως είναι Υποχρεωμένος ο Στρατός

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Eίμαι μεταπτυχιακός φοιτητής 29 χρόνων και αυτή τη στιγμή υπηρετώ την θητεία μου σε Μονάδα πεζικού στο νησί της Κώ. Ο λόγος που σας γράφω είναι για να σας παρουσιάσω την προσωπική μου ιστορία και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζω με την υγεία μου τους 3 πρώτους μήνες της θητείας μου στον ελληνικό στρατό. 

Στις 8 Ιανουαρίου παρουσιαστηκα ως νεοσύλλεκτος στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, όμως δυστυχώς μετά από 10 ημέρες και συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου του 2018 είχα ένα ατυχήμα, παραπάτησα και έπεσα στην μονάδα τραυματίζοντας σοβαρά τον δεξιό μου ώμο.

Από την πτώση υπέστει εξάρθρημα ώμου και αμέσως μεταφέρθηκα στα Σ.τ.ε.π Αυλώνας όπου μου δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αφού το χέρι τοποθετήθηκε στην σωστή θέση μέσα στην άρθρωση και έπειτα ακινητοποιήθηκε με έναν πρόχειρο επίδεσμο. 

Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκα στο στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 όπου μετά από ακτινογραφία η διάγνωση του ορθοπεδικού ήταν κάκωση δεξιού ώμου και κατά συνέπεια μου χορηγήθηκε δεκαπενθήμερη αναρρωτική άδεια, χωρίς όμως κάποια φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της φλεγμονής και του πόνου. 

Μετά τις 15 ημέρες επέστρεψα στο 401 όπου η διάγνωση άλλαξε καθώς ο τραυματισμός ήταν πολύ πιο σοβαρός απ'ότι αρχικά εκτίμησαν οι γιατροί. Όπως έγραφε στην νέα αναρρωτική άδεια των 30 ημερών είχα υποστεί εξάρθρημα ώμου και η ακινησία έπρεπε να συνεχιστεί για αυτές τις μέρες. Την τελευταία βδομάδα της άδειας μου, με ένδειξη του θεράποντος ιατρού έκανα 5 συνεδριάσεις φυσικοθεραπείας στο 414 στην Πεντέλη.

Παρ'ολο που ο πόνος και η δυσκαμψία του ώμου ήταν ακόμα έντονοι, έπρεπε να πάρω την μετάθεση μου για την νέα μου μονάδα στο νησί της Κώ. Αφού πέρασα από την προανακριτική επιτροπή στο ΚΕΤΘ Αυλώνα για να εξηγήσω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκα, παρουσιάστηκα στη νέα μου μονάδα, όπως όφειλα να πράξω.
Κατά την διάρκεια της πρώτης μου εβδομάδας στο νέο στρατόπεδό οι πόνοι γινόντουσαν κάθε μέρα πιο έντονοι και για αυτό το λόγο αποφάσισα να επισκεφτώ έναν ιδιωτικό ορθοπεδικό γιατρό, καθώς στα Στεπ της Κώ δεν υπάρχει ορθοπεδικός. 
Ο ιδιωτικός γιατρός μου πρότεινε να κάνω το συντομότερο δυνατόν μια μαγνητική τομογραφία ώστε να γίνει η σωστή διάγνωση, κάτι το οποίο έκανα μόνος ιδιωτικά μην αντέχοντας άλλο τους πόνους, καθώς η αναμονή για μια μαγνητική τομογραφία στο 401 ξεπερνά τους 3 μήνες.
Με τα αποτελέσματα της μαγνητικής στα χέρια και εξαιτίας του έντονου άλγους στον ώμο οι γιατροί του Στεπ με παρέπεμψαν στα Εσωτερικά Ιατρεία ορθοπεδικής του νοσοκομείου 401. Εκεί για άλλη μια φορά ήρθα αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικά της ιατρικής περίθαλψης των οπλιτών.
Ο ορθοπεδικός γιατρός του 401 διαβάζοντας τα αποτελέσματα της μαγνητικής διέγνωσε ότι ο ώμος μου χρίζει χειρουργικής αποκατάστασης, όμως, επειδή το πρόβλημα μου δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, όπως χαρακτηριστικά είπε ο γιατρός, η λύση που εκείνος πρότεινε να δώσει στους έντονους πόνους μου ήταν η εξάμηνη αναβολή και στο μέλλον ίσως να κάνω στο 401 το απαραίτητο χειρουργείο ως πολίτης, εφόσον θα έχω έρθει σε συνεννόηση με τον διευθυντή την ορθοπεδικής. Αλλιώς θα μπορούσα να συνεχίσω την θητεία μου περνώντας καθημερινά παυσίπονα και γενικότερα χάπια ανακούφισης του πόνου.
Μετά από αυτήν την ολιγόλεπτη συζήτηση και καθώς εγώ εξέφρασα την έντονη διαφωνία μου για να πάρω αναβολή, χωρίς να έχω χειρουργηθεί στα πλαίσια του στρατού και όσο το δυνατόν νωρίτερα για να ανακουφιστώ από τους πόνους ο γιατρός με έδιωξε από από τα εσωτερικά ιατρεία προτρέποντας με να πάρω την εξάμηνη αναβολή και να πάω σπίτι να ξεκουραστώ, υποσχόμενος στα λόγια ότι στο μέλλον ως πολίτης θα μπορέσω να κάνω το χειρουργείο στο 401. Από την αντιμετώπιση αυτή κατάλαβα ότι το μόνο που ήθελε ήταν να απαλλαγεί από μένα και το πρόβλημα που έπαθα μέσα στην Μονάδα.
Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα πως είναι δυνατόν ένας τραυματισμός που χρηζει άμεσης χειρουργικής θεραπείας και το οποίο έπαθα στα πλαίσια της εκπαίδευσης μου στο ΚΕΤΘ Αυλώνα να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια της πολιτικής μου ζωής, χωρίς να έχω πλέον την στρατιωτική ιδιότητα και σε ένα αόριστο μέλλον.
Από εκείνη την ημέρα συνεχίζω την θητεία μου μέσα σε έντονους πόνους στην άρθρωση του ώμου και με την κατάσταση του να χειροτερεύει καθημερινά εξαιτίας της αδιαφορίας των γιατρών του 401 για την υγεία ενός κληρωτού οπλιτη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στα πλαίσια της θητείας του.
Με εκτίμηση

Πετούν με Αναβολές τους φαντάρους αντί να τους θεραπεύουν για τους Τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της θητείας

"Ο Στρατός οφείλει να μας παραδώσει στην κοινωνία όπως ακριβώς μας πήρε"!
Παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης και την συστηματική προσπάθεια να κυριαρχήσει στην κοινή γνώμη το αντιδραστικό χουντικό σλόγκαν "Στρατός-Λαός", καθημερινά αποδεικνύεται ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι ότι πιο Σάπιος, Διεφθαρμένος, Εχθρικός Μηχανισμός του αστικού κράτους.
Βεβαίως, είναι κάτι που αποκρύπτουν τα κανάλια, δε θα το δεις στα ΨΕΥΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του STAR του Βαρδινογιάννη.
Η καθημερινή τριβή όμως με τον Στρατό και η πραγματική μάχη για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή το αποκαλύπτει.
Η θητεία της χυδαίας Ακροδεξιάς διακυβέρνησης στο Υπουργείο Άμυνας δεν στιγματίζεται μόνο από τα σκουλήκια που έδωσαν για φαγητό στο ΚΕΝ Μεσολογγίου και στο ΚΕΤΘ Αυλώνα -με την ακόμη πιο αισχρή συγκάλυψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου.
Στιγματίζεται όμως και από το γεγονός ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θεραπεύει τους τραυματισμένους φαντάρους.
Την ίδια στιγμή που δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, η νοσηλεία σε αυτά αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των στρατιωτικών, των οικογενειών τους και των Αποστράτων.
Ενώ η πολεμοκαπηλεία και το κλίμα συνεχούς πολεμικής ετοιμότητας-προετοιμασίας αυξάνει κατακόρυφα τα ατυχήματα και τους τραυματισμούς φαντάρων και μόνιμου προσωπικού, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, αντί να  περιθάλπουν τους ασθενείς φαντάρους, τους δίνουν Αναβολή.
Μέχρι τώρα, σύμφωνα με το Νόμο, ο Στρατός έπρεπε να σου δώσει απολυτήριο στην ίδια κατάσταση υγείας που ήσουν όταν κατετάγεις.
Ψυχικά και Σωματικά Ακέραιο.
Σύμφωνα με τον Νόμο, ο Στρατός πρέπει να αντιμετωπίσει ότι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης.
Ο Νόμος λοιπόν καταστρατηγείται συστηματικά από την πολιτική ηγεσία που θέλει να περιορίσει τα όποια λειτουργικά έξοδα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό -και εν προκειμένω με τα έξοδα νοσηλείας- και από τους στρατιωτικούς γιατρούς που ενδιαφέρονται περισσότερο για το Ιδιωτικό τους Ιατρείο.
Το μόνο που ενδιαφέρει το Πεντάγωνο είναι η αγορά όπλων για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, της Energean!
Τι κάνουν λοιπόν;
Στην περίπτωση που χρειαστεί μια σοβαρή εξέταση σε ωθούν να πας να της κάνεις με προσωπικά σου έξοδα, μακριά από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ όταν πρέπει να σε εγχειρίσουν για τον τραυματισμό που συνέβη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, σου δίνουν Αναβολή.
Η Αναβολή αποσκοπεί στο να αντιμετωπίσει ο φαντάρος με δικά του έξοδα, σε πολιτικό νοσοκομείο τον τραυματισμό και να επανέλθει αργότερα υγιής να υπηρετήσει στον Υπερήφανο Ελληνικό Στρατό των Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη.
Φυσικά και πρόκειται για Παρανομία.
Φυσικά και πρόκειται για Απανθρωπιά.
Φυσικά και οι στρατιωτικοί γιατροί περιφρονούν τον όρκο που έχουν δώσει.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αντιδράσουν.
Πρέπει με αποφασιστικότητα να υπερασπίσουν τα δικαιώματα μας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Εμείς καλούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς των Ιατρών να σταθούν στο πλευρό μας.
Πρόκειται για μια Αισχρή Παρανομία που φυσικά μπορεί να αντιμετωπιστεί και με Νομικό τρόπο.
Οι Στρατιωτικοί Γιατροί το γνωρίζουν καλά: στον Στρατό υπάρχει καθεστώς Ανομίας, αλλά την πληρώνει κάθε φορά ο άμεσα εμπλεκόμενος!
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Μία είναι η λύση σε αυτό. Να επιμείνεις να σου δώσει γραπτά την απάντησή του. Φυσικά δεν θα το κάνει γιατί ξέρει πως αυτό με τέτοιο έγγραφο τον κρατάς από τα αρχ...
    Η άλλη λύση είναι μήπως βρεις κάποιον πιο συνεργάσιμο γιατρό εκεί μέσα. Δεν θα είναι και ο μοναδικός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή