Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση Κυριακή 13/5 1μμ πλ. Συντάγματος


Διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στο νέο εθνικιστικό συλλαλητήριο
Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός παραμένουν τα ισχυρά όπλα της ακροδεξιάς.
Η οργανωτική συρρίκνωση των φασιστών τους έχει εκτρέψει σε τυφλά, νυχτερινά χτυπήματα. Η πλήρης διάλυση τους, όμως, αποτρέπεται από την κάλυψη που τους δίνει η ΝΔ και την προσπάθεια εθνικιστικής υστερίας.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί υποταγμένη στη νέα όξυνση των εθνικών ανταγωνισμών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ελπίζοντας στη «δημοκρατική» διαμεσολάβηση και στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ. Όμως, η διεκδίκηση του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Κυπριακής ΑΟΖ βάζει φωτιά στο φυτίλι που είναι ξεδιπλωμένο στην περιοχή.
Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που εισέβαλαν παράνομα στη γείτονα χώρα και κρατούνται, δεν παίζουν μόνο ρόλο ανασυγκρότησης της ακροδεξιάς ατζέντας. Χρησιμεύουν σαν κερκόπορτα των ταγμάτων εφόδου των ναζιστικών συμμοριών.

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία κάλυψε τον εμπρησμό της Libertatia. Αντίστοιχα, αυτό της Μυτιλήνης για τους Έλληνες στρατιωτικούς λειτούργησε ως ορμητήριο για το πογκρόμ που στήθηκε στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

Κάποια κομμάτια της ακροδεξιάς ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη σύναξη στην πλατεία Συντάγματος στις 13 του Μάη.

Δεν θα αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο να στηθεί επιχειρησιακός χώρος στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν θα αφήσουμε τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου του '11-'13 να νομίζουν πως έχουν την παραμικρή πιθανότητα να ξαναβγούν στο φως της ημέρας.

Την Κυριακή 13 του Μάη στη 1 το μεσημέρι, το κέντρο της Αθήνας θα ανήκει στο αντιφασιστικό, ταξικό κίνημα. Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού μαζί με το Ε.Ε.Κ., την Ο.Κ.Δ.Ε. (Σπάρτακος), την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, την Ο.Ε.Ν. και το elaliberta.gr καλεί τις δυνάμεις της εργασίας και της νεολαίας να σταματήσουν για άλλη μια φορά την προσπάθεια νομιμοποίησησης των δολοφόνων των Σ. Λουκμάνκαι Π. Φύσσα.

Με το Μαχητικό Αντιφασισμόενάντια σε εθνικισμό και ρατσισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου