Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ: Εργατική Λέσχη Ν.Σμύρνης, Σύλλογος ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

Καταγγελία για την τιμωρία φαντάρου που μίλησε στην εργατική πρωτομαγιά

Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής,
Καταδικάζουμε την τρομοκρατική ποινή που επεβλήθη στο φαντάρο Γιώργο Ανανιάδη, επειδή συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη (όπου καλούσαν εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικοί φορείς). Ο φαντάρος ασκώντας τα συνταγματικά του δικαιώματα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την εργατική τάξη, δηλώνοντας ότι οι φαντάροι είναι παιδιά του λαού.
Καταδίκασε την εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς και την εκπαίδευση του ελληνικού στρατού για «σενάριο» καταστολής πλήθους, δηλαδή του μαζικού λαϊκού κινήματος. Η τιμωρία του αποσκοπεί στο να τρομοκρατηθεί ο κόσμος του αγώνα και η αγωνιζόμενη στρατευμένη νεολαία.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την τιμωρία του φαντάρου Γιώργου Ανανιάδη. Το προηγούμενο διάστημα είχε τιμωρηθεί φαντάρος γιατί χαιρέτησε σε αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, ενώ παλιότερα στρατευμένος νέος που χαιρέτησε σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των στρατευμένων παιδιών του λαού, ειδικά σε μια περίοδο όξυνσης των εθνικιστικών κραυγών και της πολεμοκαπηλείας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κτυπά το δικαίωμα της απεργίας και ποινικοποιεί τους λαϊκούς αγώνες θέλει τώρα να καταστείλει και τη συμμετοχή των φαντάρων στο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Το μήνυμα είναι σαφές: η κυβέρνηση και ο ελληνικός στρατός θέλει τους φαντάρους μόνο ως πραιτοριανούς, εντός και εκτός συνόρων, αναλώσιμους στους ανταγωνισμούς για ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, συμμέτοχους-συνένοχους στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Ο φαντάρος Γιώργος Ανανιάδης τιμωρείται γιατί τους αμφισβήτησε, γιατί εκφράζει ευρύτερες αγωνίες των συναδέλφων. Φορώντας την στολή του Ελληνικού Στρατού -όπως είχε κάθε δικαίωμα- και ασκώντας τα συνταγματικά του δικαιώματα, ο στρατιώτης με την αξιοπρεπή και υπερήφανη στάση του έστειλε ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετέχουν στους βάρβαρους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ καταστρέφοντας λαούς και προκαλώντας ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας και προσφυγιάς! Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίας και των αβάσταχτων εξοπλισμών (σε βάρος των κοινωνικών αναγκών), των εφοπλιστών και εργολάβων, των πετρελαϊκών εταιρειών. Για τα συμφέροντά τους απαιτούν να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους:
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον φαντάρο Γ. Ανανιάδη και σε κάθε στρατευμένο παιδί του λαού που αγωνίζεται.
Απαιτούμε την ακύρωση της ποινής του.
Καμιά ποινικοποίηση του αγώνα των αγωνιζόμενων φαντάρων
Κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου