Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ακροδεξιά που κυβερνά στην Ευρώπη και η Ακροδεξιά που κυβερνά στην Ελλάδα. Ποια η διαφορά;


Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του TVXS, ιδιοκτησίας του Ευρωβουλευτή Κούλογλου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο καλώς κατακρίνεται η πρόταση των υπουργών Εσωτερικών της Αυστρίας και της Ιταλίας για την κράτηση των μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα, πάνω στα πλοία, μέχρι να ολοκληρωθεί ένας πρώτος έλεγχος για την πιθανή παροχή ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Τα δύο αντιμεταναστευτικά κόμματα, όπως η Λέγκα στην Ιταλία και το Κόμμα των Ελευθέρων στην Αυστρία, πιέζουν εδώ και αρκετό διάστημα να εφαρμοστεί ένα σύστημα με βάση το οποίο οι μετανάστες που σώζονται ενώ προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο να στέλνονται πίσω στην Αφρική αντί να οδηγούνται στην Ευρώπη, όπου μπορούν να μείνουν μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου. https://tvxs.gr

Όμως ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου ξεχνά μια λεπτομέρεια.

Η πρόταση αυτή διατυπώθηκε πριν από τους εκπροσώπους των Ακροδεξιών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, από την Ακροδεξιά συνιστώσα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Στις 7 Αυγούστου 2015, στην ανακοίνωση μας με τίτλιο "ΠΛΟΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ»!" γράφαμε:
Παρά τις δεσμεύσεις της πρώτης φορά κυβέρνησης Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και Ακροδεξιάς των ΑΝΕΛ για σεβασμό των δικαιωμάτων των μεταναστών και αντιμετώπιση της απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η νέα πρόταση του ΥΕΘΑ και αρχηγού του ακροδεξιού-εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου για τη μετατροπή παροπλισμένου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού σε εν πλω φυλακή αποδεικνύει όχι μόνο ότι το κράτος έχει συνέχεια, αλλά την επικίνδυνη κλιμάκωση της καταστολής για όλους από το κράτος του Ολοκληρωτισμού Κοινοβουλευτισμού.
Είναι ένα ακόμη επεισόδιο της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα πραγματικό πόλεμο κατά των μεταναστών που διεξάγεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα για “φιλοξενία εν πλω” ακούστηκε να μιλά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην Σάμο. Σε συνομιλίες που είχε με τοπικούς παράγοντες ακούστηκε να αναφέρει την ιδέα για μεταφορά μεταναστών κατά ομάδες σε πλοίο, πάνω στο οποίο θα γίνεται η καταγραφή τους και οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Μίλησε για πλοίο “περιορισμένων δυνατοτήτων”, εννοώντας ότι πρόκειται για κάποιο υπό παροπλισμό σκάφος.
Ο εγκλεισμός μεταναστών σε πλοία, προκειμένου να μείνει "αμόλυντη" η τουριστική βιομηχανία και να καταγράφονται-ελέγχονται-περιφρουρούνται-απελαύνονται αποτελεσματικότερα οι μετανάστες είναι μια παλιά ιδέα που επαναφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια αντεργατική και αυταρχική κυβέρνηση που όπως είναι λογικό αντιλαμβάνεται την κρατική βία και τρομοκρατία ως συνέχεια της ταξικής της πολιτικής, που αποκτά ολοένα χαρακτηριστικά και πολεμικού τυχοδιωκτισμού. Τα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα, η δήμευση του ιδρώτα και των κόπων μιας ζωής, οι φόροι και οι περικοπές θα γίνουν πράξη από το Ματατζή, το ΔΕΛΤΑ και το Δικαστή, με την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ των εργολάβων που χαρίζουν νέες συμβάσεις και το τέλος 20%. Στιγμιότυπα του πολέμου αυτού κατά της εργατικής τάξης που επεκτείνεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο Τείχος του Αίσχους, στο πέταμα των μεταναστών στα ακριτικά νησιά που το κράτος τους ΑΡΝΕΙΤΑΙ την κάλυψη βασικών αναγκών και ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται την αναγνωρίσιμη από όλους προσφορά και Αλληλεγγύη των τοπικών κοινωνιών και κινημάτων.
Γιατί δεν είναι δυνατόν να τονίζει η κυβέρνηση ότι η αύξηση των προσφύγων-μεταναστών είναι συνέπεια των πολέμων και από την άλλη μεριά να ενισχύει την τουρκική επεμβατική πολιτική στην Συρία και τον πόλεμο της κατά της Τουρκικής Αριστεράς και των Κούρδων αγωνιστών, όπως έκανε πρόσφατα στο ΝΑΤΟ. Συμμετέχοντας το 2010 στην επέμβαση στην Λιβύη. Ενισχύοντας τις συμμαχίες της με το κράτος Δολοφόνο Ισραήλ και τους Πραξικοπηματίες Στρατηγούς της Αιγύπτου ώστε να αναβαθμίσει τον ιμπεριαλιστικό ρόλο και την πολεμική παρουσία του ελληνικού κράτους σε Μέση Ανατολή και Αφρική.
Ο εγκλεισμός μεταναστών σε πλοία είναι όμως και απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών στο πλαίσιο του πολέμου της Ε.Ε κατά των μεταναστών, που επίσης ψήφισε η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά και φέρει την υπογραφή και του τότε ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου!
Που με πρόφαση την αντιμετώπιση των δουλεμπόρων –ενώ πρόσφατα αποδείχτηκε η εμπλοκή σε δουλεμπορικά δίκτυα στελεχών της ΕΥΠ-ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ-ΕΛ.ΑΣ-ΣΤΡΑΤΟΥ-, επιχειρεί να δικαιολογήσει τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των Ευρωπαίων.
Εμείς εκφράζουμε την εναντίωση μας σε όλα αυτά. Απαιτούμε την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων προσφύγων-μεταναστών.
Αυτή η κυβέρνηση και η αστική της πολιτική δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά.
Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να οργανώσει την πάλη του για την Ανατροπή τους τώρα.


Όμως αποκαλύπτεται ξανά ότι το κράτος έχει συνέχεια, είτε στην κυβέρνηση βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Και τον Πάνο Καμμένο τον ξανασυναντούμε ξανά ως Υπουργό.
Γυρνάμε λοιπόν πίσω, στις 14 Μαΐου 2009 και συναντούμε την ανακοίνωση μας, όπου αποκαλύπταμε τα εξής:
ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Ας κρατήσουμε για την ιστορία μερικά ονόματα μεγάλων ρατσιστών ανδρών:
Ι.Βαληνάκης, υφυπουργός Εξωτερικών
Κ.Τασούλας, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Π.Καμμένος, υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Π.Γεωργιάδης, γ.γ. υπουργείου Εσωτερικών
Κ.Μπίτσιος, γ.γ. Δημόσιας Τάξης
Ι.Τζωάννος, γ.γ. υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
Όλοι αυτοί μαζί με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τον Α’ Υπαρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας και υπηρεσιακούς παράγοντες των εν λόγω υπουργείων συμμετείχαν σε σύσκεψη για την «αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού προβλήματος».
Έτσι λοιπόν, στη «χώρα της φιλοξενίας», όπου ένας λαός «γαλουχείται στα ιδανικά του Ασύλου και της προστασίας του καταδιωκόμενου και αδύναμου», αποδείχτηκε ότι όλα αυτά είναι σκέτη υποκρισία.
Τώρα προέχει το κέρδος της τουριστικής βιομηχανίας, η προστασία των «αμόλυντων διακοπών» των ξένων τουριστών και για αυτό πρέπει να εξαφανίσουμε τους μετανάστες. Τους περισσότερους βέβαια θα τους βάλουν να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί και ανασφάλιστους στην καθαριότητα, στα μαγειρεία, στο σέρβις κλπ, ώστε οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες και οι μαγαζάτορες να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Για τους υπόλοιπους, που διωγμένοι από τα αντιδραστικά καθεστώτα που στηρίζουν οι χώρες της Δύσης και τους πολέμους που έφερε η εισβολή των στρατευμάτων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΟΗΕ υπάρχουν οι προβλέψεις της ρατσιστικής πολιτικής της Ε.Ε., των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, οι μεγαλοδημοσιογράφοι που χωρίς έλεος στοχοποιούν τους απελπισμένους.
Ας δούμε τα μέτρα που αποφασίστηκαν. Εκατοντάδες μετανάστες θα φυλακίζονται σε πλωτές φυλακές, αφού τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης στα διάφορα νησιά έχουν γεμίσει. Τα πλοία αυτά υπάρχει σκέψη να βρίσκονται σε διεθνή ύδατα ώστε οι ελληνικές αρχές να μην είναι υποχρεωμένες να τους υποδέχονται και να εξετάζουν αιτήσεις Πολιτικού Ασύλου, αλλά να επαναπροωθούνται στις χώρες προέλευσης τους, αδιαφορώντας αν αυτό συνεπάγεται ακόμη και την εκτέλεση τους.
Επειδή το ιστορικό-εμπορικό κέντρο των αστικών κέντρων «ανήκει στους καταστηματάρχες», οι αυταρχικές, απάνθρωπες επιχειρήσεις-σκούπας που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως απόβλητα θα συνεχιστούν. Οι συλληφθέντες θα οδηγούνται σε νέα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στον Πειραιά και σε μια ανενεργή εδώ και χρόνια κατασκήνωση στην εθνική οδό Αθήνας-Λαμίας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και ΜΜΕ προτάσσει την υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, εφαρμόζοντας μια ακραία ρατσιστική-αυταρχική πολιτική απέναντι στους μετανάστες.
Όχι μόνο αποκαλύπτεται ότι η δολοφονική τακτική των ακροδεξιών ομάδων έχει την πλήρη κάλυψη του κράτους και των καθεστωτικών κομμάτων, ότι ουσιαστικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η υπεράσπιση των εργοδοτικών συμφερόντων με κάθε μέσο, αλλά και ότι αποτελεί κεντρική επιλογή του αστικού κατεστημένου σε ολόκληρη την Ε.Ε
Η κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο έκπληκτη πληροφορήθηκε τα νέα ρατσιστικά σχέδια Μπερλουσκόνι για την αντιμετώπιση των μεταναστών. Δίπλα λοιπόν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους νόμους ενάντια στους μετανάστες και το Πολιτικό Άσυλο που ψηφίζουν Κεντροαριστεροί-Κεντροδεξιοί και ακροδεξιοί σε όλη την Ευρώπη, στέκουν πλέον τα ολοκληρωτικής έμπνευσης νομοσχέδια του Ιταλικού κατεστημένου: χρηματικά πρόστιμα 5000-10000 ευρώ στους μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στην Ιταλία, υποχρεωτικός χαφιεδισμός των δημόσιων λειτουργών που έχουν οποιαδήποτε σχέση με μετανάστες, συμφωνία Ιταλίας-Λιβύης για μετατροπή της τελευταίας σε χώρα υποδοχής των παράνομων μεταναστών που συλλαμβάνονται στα ανοικτά της Ιταλίας.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην έρημο της Λιβύης, με την πραγματική «έρημο» στην υπεράσπιση ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, ενός καθεστώτος που δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες, αποδεικνύουν ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οδηγεί στα βασανιστήρια και στο θάνατο τους μετανάστες.
Δεν πρόκειται για επιστροφή στο φασιστικό παρελθόν. Πρόκειται για ενσωμάτωση της Μουσολινικής νομοθεσίας, για δαιμονοποίηση του παράνομου μετανάστη, για όρθωση τειχών και διάσπαση μεταξύ των εργαζομένων, για ανανέωση των τρομοκρατικών δογμάτων και άγρια καταπάτηση-κατάργησης κάθε δικαιώματος στο όνομα της Ασφάλειας.
Αυτός είναι ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός του κόσμου του κεφαλαίου που οικοδομείται στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και εξάγεται από τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα σε Ασία-Αφρική.
Καλούμε τα κινήματα υπεράσπισης των μεταναστών, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να αναλάβουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Ακύρωση των απάνθρωπων σχεδίων τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου