Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΘ-για τις εμπόλεμες start-ups και τις νησίδες επιχειρηματικότητας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εμπόλεμες start-ups 

κι νησίδες επιχειρηματικότητας

“ Σύμφωνα με πληροφορίες, στον φετινό σχεδιασμό για τα μέτρα ασφαλείας συμμετείχαν εκπρόσωποι του FBI στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Οι ΗΠΑ, τιμώμενη χώρα της #ΔΕΘ2018, δεν αρκούνται σε τυπική συμμετοχή. Κολοσσοί, όπως οι Facebook, Google, Microsoft, Lockheed Martin, Coca Cola κ.ά & αμερικανική διοίκηση στέλνουν ξεκάθαρο επενδυτικό-επιχειρηματικό & γεωπολιτικό μήνυμα: "Τώρα είναι η ώρα της Ελλάδας"
Από τη μία μεριά, ΣΥΡΙΖΑ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, πράκτορες του FBI και της CIA, μαζί με τη Facebook, τη Google, και άλλες αξιοπρόσεκτες επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες ειδικεύονται στην παράνομη απόσπαση προσωπικών δεδομένων, στην πώληση όπλων ή στην εργοδοτική τρομοκρατία απέναντι στους εργαζομένους/ες.
Από την άλλη μεριά, ξανά οι “Μακεδονομάχοι”, θρησκευτικά και παραθρησκευτικά ιδρύματα, μιλιταριστές ακροδεξιοί και φασίστες, εξασκημένοι στα πογκρόμ απέναντι στους μετανάστρες και τις μετανάστριες, στην εμπορία “ιδιωτικής προστασίας” αλλά και εθνικής υπερηφάνειας.
Φαίνεται, για να ανθίσει η “ελεύθερη αγορά”, χρειάζεται το στρατό, τους πράκτορες, χιλιάδες αστυνομικούς, μαζί με τους ακροδεξιούς και τους φασίστες. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαμεσολαβητή, ανάμεσα στην εθνικιστική ακροδεξιά και την παγκοσμιοποιημένη νεοφιλελεύθερη πλευρά του ελληνικού κράτους.
Η Ελλάδα αναβαθμίζεται πολεμικά, επιβάλλοντας τα συμφέροντά της, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, στα Βαλκάνια, επί της γειτονικής χώρας της Δημ. της Μακεδονίας, με την είσοδό της στο ΝΑΤΟ που εγγυάται την ελληνική επιχειρηματικότητα στην περιοχή, σε συνεργασία με την ελληνοκυπριακή κυρίαρχη τάξη για τον έλεγχο της νοτιοανατολικής Μεσογείου απέναντι στην Τουρκία, αλλά και σε συνεργασία με την Τουρκία στον αγωγό TAP, στην αιχμαλώτιση των προσφύγων και στον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” απέναντι όχι στο ISIS αλλά σε κοινωνικούς αγωνιστές/τριες. Επιπλέον, τα 2/3 της τουρκικής-νατοικής βάσης του Ιντσιρλίκ μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, οι ΗΠΑ εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο την Ελλάδα ως “νησίδα σταθερότητας”, και πατάνε γερά πλέον και στη Λάρισα. Πριν μερικές μέρες ανανεώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών αεροσκαφών MQ-9. Η ανανέωση είναι ετήσια και οι Αμερικανοί αμέσως έσπευσαν να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα drones (UAVS’s) με ακόμη πιο σύγχρονα με πολύ καλύτερες δυνατότητες παρακολούθησης. Επιπλέον οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προχωρήσουν και σε μεταστάθμευση ιπτάμενων τάνκερ στη Λάρισα.
Η Ελλάδα αναβαθμίζεται στρατιωτικά και πολεμικά, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το ελληνικό κράτος πέρασαν τις ‘‘ταξικές’’ εξετάσεις των τελευταίων 10 χρόνων, κατάφεραν να προχωρήσουν σε μια δίχως προηγούμενη επίθεση στις ζωές μας, στις οικονομικές και ψυχικές συνθήκες ύπαρξής μας, στη προοπτική μας. Τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους παραγωγικούς φορείς της Ελλάδας, χαμογελάνε εν όψει της 83ης ΔΕΘ. Χαμογελάνε επειδή ύστερα από 8 χρόνια, μπορούν “αισιόδοξα” να χαράξουν τα εθνικά σχέδια τους, μακριά από τους περιορισμούς που έθεταν τα μνημόνια. Μια νέα περίοδος ανατέλλει για το ελληνικό κράτος και την εθνική του ανάπτυξη και την συνέχεια των εθνικών πολέμων του.
Μας καλούν να είμαστε αισιόδοξοι και να χαμογελάσουμε και εμείς, γιατί ενωμένοι μόνο προχωράμε προς τον “μεταμνημονιακό παράδεισο”. Όμως, ο παράδεισος αυτός είναι για τα αφεντικά μας, που μας συμβουλεύουν να ξοδέψουμε τις ζωές μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την επιχειρηματικότητα, την έξοδο στις αγορές και την ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού. Μας συμβουλεύουν πως μια καλύτερη ζωή για εμάς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, θα ξεκινήσει, όταν τα ιδιωτικά τους κέρδη πάρουν μπρος. Και όλα αυτά χωρίς εμείς να πούμε κουβέντα για την εργασιακή εκμετάλλευση, τις απληρωσιές, τα μεροκάματα της πείνας, την ανεργία και τις ελαστικές μορφές εργασίας, τις αυθαιρεσίες των αφεντικών μας.
Μας εξαναγκάζουν να πάρουμε μέρος στις σφαγές τους, ενδυναμώνοντας το ρόλο της Ελλάδας ως ένα άθλιο πολεμικό ορμητήριο, κατόπιν ενίσχυσης των σχέσεων με το αμερικάνικο κράτος. Το ελληνικό κράτος σχεδιάζει, πολεμά και μετέχει ενεργά στην επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Μας εξαναγκάζουν να βάψουμε και εμείς τα χέρια μας με αίμα σε κάθε πεδίο το οποίο μπορεί να αποτελεί χώρο εθνικής κερδοφορίας. Στον Στρατό, το Πανεπιστήμιο, την Πολεμική Βιομηχανία, στα Ναυπηγεία, στις Ενεργειακές και άλλες βιομηχανίες. Εκεί, δηλαδή, που επενδύονται δισεκατομμύρια για να διατηρείται η απειλή του πολέμου, οι κατασταλτικές ασκήσεις για να φιμώνονται οι αγώνες των καταπιεσμένων και να προωθείται ο σχεδιασμός των κρατικών δολοφονιών σε σύνορα, φράχτες& hot-spots, προκειμένου το ελληνικό κράτος να συνεχίσει να είναι ο χωροφύλακας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.
Μας προτείνουν να παλέψουμε “για το καλό της πατρίδας”, συμμετέχοντας στα εθνοπανηγύρια για το Μακεδονικό, πλάι στα φασιστικά τάγματα και τους ακροδεξιούς, πλάι στους ψεκασμένους, πλάι στον πατριωτικό όχλο που βλέπει τον εχθρό κάπου πέρα από τα ντόπια αφεντικά μας, αποκρύπτοντας τη στρατηγική συνεργασία τους με τους θεσμούς των καπιταλιστικών ολοκληρώσεων και παρουσιάζοντάς την ως ‘‘εξάρτηση’’, ανακηρύσσοντας ως ‘‘εχθρούς’’ γείτονες λαούς, καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες αλλά και όποιον/α αντιστέκεται ή δε χωρά στα σχέδιά τους. Τους συμφέρει να κηρύξουμε ανακωχή με τις φασιστικές λέσχες εφέδρων αξιωματικών, που είναι θεσμοθετημένες από το ελληνικό κράτος και τις κυβερνήσεις του, που προωθούν το εθνικιστικό μίσος, και με την Εκκλησία – με όλο το συρφετό δηλαδή που προωθεί το νεοσυντηρητισμό, φτύνει χολή για τις lgbtqi+ κοινότητες και του/τις μετανάστες/τριες, με τους τεχνοκράτες που προτείνουν παλιούς και νέους αποτελεσματικότερους τρόπους για να μας πειθαρχήσουν στη ζωή μας και να μας εξαθλιώσουν στην εργασία μας. Να σφυρίξουμε αδιάφορα, στην τελική, για τις επιθέσεις των εθνικιστών σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις, με τις ευλογίες των ΜΑΤ και την συνενοχή όλου του πατριωτικού όχλου.
Μας υποδεικνύουν πως τα ταξικά μας αδέρφια, οι μετανάστες και οι μετανάστριες, είναι ο εχθρός στην χώρα που ζούμε και χρειαζόμαστε περισσότερη ασφάλεια απέναντί τους. Πως αξίζουν τον εξευτελισμό, τον εγκλεισμό στα χειρότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τον αποκλεισμό από την πόλη. Πως αξίζουν να κυνηγιούνται στα σύνορα από ένστολους “ήρωες”, που προστατεύουν την εδαφική μας ακεραιότητα και φυσικά βάζουν το κορμιά τους μπροστά για την εθνική κυριαρχία του “ελληνικού λαού”. Πως αξίζουν να γίνονται εμπόρευμα για μιλιταριστικές και μη ΜΚΟ στην Θεσσαλονίκη, την Μυτιλήνη και την Μαλακάσα, σαν σύγχρονοι δούλοι/ες ή φτηνό εργατικό δυναμικό στις Μανωλάδες.
Φέτος στη ΔΕΘ βλέπουμε πώς στήνεται ανοιχτά το σκηνικό του κοινωνικού πολέμου, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων χρόνων, από την μνημονιακή καταστολή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τα πρόσφατα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Το σκηνικό αυτό έρχεται να μας θυμίσει όλα τα αναγκαία στοιχεία της ανάπτυξης του καπιταλισμού, και ειδικά του ελληνικού καπιταλισμού. Πόλεμος, μαφιόζικες εταιρείες, φασίστες, μετά από 10 χρόνια τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων και των συντάξεων, της προοπτικής των νέων.
Όμως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΝΑΤΟ, τους ακροδεξιούς και τους φασίστες, και πέρα από αυτούς, θα βρίσκονται οι δυνάμεις του κινήματος, όλων των αποχρώσεων, τα εργατικά σωματεία, οι πολιτικές συλλογικότητες, θα βρίσκεται στο δρόμο μια ταξική, αντιπολεμική-διεθνιστική, αντισεξιστική συνείδηση και πράξη. Για να μπλοκάρουν τη μηχανή του πολέμου και της καταστολής της νέας ελληνικής “παραγωγικής ανασυγκρότησης”, να σταθούν ανάχωμα στη συνέχιση της επίθεσης, απέναντι στον κοινωνικό, ταξικό και ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου