Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Για ποιους πολέμους εκπαιδεύεται η Αεροπορία Στρατού σε Κύπρο και Ισραήλ;

Πολεμικές Ασκήσεις μεταξύ των κρατών Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ ενώ διατηρείται η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς εντείνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα!
Από το φιλοκυβερνητικό μιλιταριστικό σάιτ militaire.gr μαθαίνουμε:
Από την Κυριακή (21/10/2018), 11 Iσραηλινά F-16 κι ένα ιπτάμενο ραντάρ τους, βρίσκονται στη Λάρισα! Στην βάση που χρησιμοποιούν συστηματικά εδώ και αρκετό καιρό και οι Αμερικανοί. Οι Iσραηλινοί κάνουν και νυχτερινές πτήσεις μαζί με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Την ίδια στιγμή έξι ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, 4 Apache και δύο Chinook βρίσκονται στο Ισραήλ για συνεκπαίδευση.
Την περιγραφή του στρατιωτικού σάιτ επιβεβαιώνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην κυπριακή ιστοσελίδα Pafos Press την Τρίτη 23 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα στο εν λόγω βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές λήψεις, παρουσιάζονται έξι ελικόπτερα να ίπτανται πάνω από την Πάφο σε διαφορετικά σημεία της επαρχίας, σε χαμηλό ύψος (μερικές δεκάδες μέτρα), πρωινές ώρες, μόλις έχει ανατείλει ο Ήλιος.

To πιο χαρακτηριστικό είναι οι τύποι των ελικοπτέρων που έχουν καταγραφεί, αφού όπως εύκολα διακρίνονται πρόκειται για επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64 Apache και για μεταφορικά ελικόπτερα CH-47 Chinook.
Επομένως το ερώτημα που εγέρθηκε ήταν σε ποια χώρα ανήκουν τα τέσσερα ελικόπτερα AH-64 Apache και τα δύο CH-47 Chinook που καταγράφηκαν στο βίντεο! Σύμφωνα πάντα με την κυπριακή ιστοσελίδα Pafos Press, τα ελικόπτερα αυτά συμμετείχαν σε μία διήμερη άσκηση που ξεκίνησε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και στην οποία συμμετείχαν στρατιωτικές δυνάμεις από την Κύπρο και… την Ελλάδα. Στρατιωτικοί συντάκτες διαρρέουν ότι τα ελικόπτερα της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού είχαν κατεύθυνση προς το Ισραήλ για να συμμετάσχουν σε άσκηση. Οι στόλοι των ελικοπτέρων των δυο χωρών πλέον συνεκπαιδεύονται πολύ συχνά...
Η διήμερη άσκηση των δύο κρατών περιελάμβανε και την χρήση επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων, ενώ όπως αναφέρουν πηγές από την Κύπρο πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Λάρνακας και ρίψεις αλεξιπτωτιστών. Στην άσκηση δεν συμμετείχαν δυνάμεις μόνο από την Ελλάδα και την Κύπρο…
Τα ελικόπτερα αυτά προφανώς ανεφοδιάστηκαν είτε στην Κρήτη ή σε κάποιο άλλο νησί της περιοχής και αφού διένυσαν άνω των 500 χλμ προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, η οποία βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα νότια της πόλης της Πάφου, προτού συνεχίζουν το ταξίδι τους για το Ισραήλ. Πρόκειται για ασκήσεις που εντάσσονται επιχειρησιακά στο Ενιαίο Πολεμικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου και στους Πολεμικούς Άξονες Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου!



Πόσο όμως τυχαίες είναι αυτές οι στρατιωτικές κινήσεις

Είναι πολεμικές προετοιμασίες που εντάσσονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο που προβλέπουν την Υπογραφή Συμφωνίας για τις ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου;
Ενώ ήδη καταγράφονται οι αντιδράσεις του Τουρκικού κράτους με τα πλοία BARBAROS, ΠΟΡΘΗΤΗΣ και τις κινήσεις του Τουρκικού Στόλου.
Ποια η εμπλοκή των Ελλήνων φαντάρων της ΕΛΔΥΚ που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, εμπλεκόμενοι σε πολεμικές προετοιμασίες για ξένα συμφέροντα;
Ας γυρίσουμε επομένως στο 2014, προκειμένου να γνωρίσουμε την ποιότητα αυτών των σχεδιασμών και κυρίως να αντιληφθούμε μέσα από τα επιχειρησιακά τους σενάρια τους λόγους που πυροδοτούν την ένταση, απειλώντας με Πολεμικό όλεθρο τους λαούς σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία!   
Μυστική στρατιωτική άσκηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ στη Μεγαλόνησο
Δόγμα Ενιαίου Πολεμικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου  
Η άσκηση ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ κρατήθηκε μυστική και σε αυτή συμμετείχαν τέσσερα μαχητικά τύπου F-16 και ένα μεταγωγικό C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας, τέσσερα μαχητικά της Αεροπορίας του Ισραήλ, οι δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ, και της Εθνοφρουράς.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου στην διακλαδική άσκηση συμμετείχε το σύνολο των αρμάτων μάχης, των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς της Εθνοφρουράς καθώς και στοιχεία πυροβολικού και τα επιθετικά ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής Mi-35P που διαθέτει η Κύπρος. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης τα άρματα μάχης Μ48Α5 της ΕΛΔΥΚ καθώς και Έλληνες αλεξιπτωτιστές οι οποίοι ερρίφθησαν στην περιοχή μεταξύ Μαζωτού και αεροδρομίου της Λάρνακας από το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο είχε απογειωθεί από την Ελλάδα.
Η άσκηση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, και το σενάριο περιελάμβανε την εξάλειψη εχθρικού αεροπρογεφυρώματος, συντεταγμένη υποχώρηση και εξαπόλυση αντεπίθεσης στις θέσεις του εχθρού. Είχαν προηγηθεί οι πτήσεις των ελληνικών και των Ισραηλινών μαχητικών στην περιοχή για την πραγματοποίηση αποστολών υποστήριξης των χερσαίων δυνάμεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ισραηλινά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την κυπριακή αεροπορική βάση Ανδρέα Παπανδρέου στην Πάφο όπου στάθμευαν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.
Στην αντεπίθεση των κυπριακών δυνάμεων συμμετείχε και η μηχανοκίνητη δύναμη της ΕΛΔΥΚ σε συνδυασμό με τους δεκάδες Έλληνες αλεξιπτωτιστές που ρίφθηκαν από το μεταγωγικό αεροσκάφος.
Αποτέλεσε επίσης το κατάλληλο μήνυμα στην τουρκική προκλητικότητα και αλαζονεία αφού ελληνικά και ισραηλινά μαχητικά έφτασαν πολύ κοντά στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος Barbaros επιβεβαιώνοντας την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αμεσότερη και πιο ενεργή στρατιωτική συμμετοχή της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο πρώτα μέσα από την αποστολή των αλεξιπτωτιστών και των τεσσάρων μαχητικών και δεύτερον με την αποστολή της φρεγάτας και του υποβρυχίου στην περιοχή νότια της Κύπρου.
Ουσιαστικά η άσκηση ξαναφέρνει την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο αφού είναι η πρώτη φορά μετά από την τελευταία άσκηση «Νικηφόρος» που ελληνικά μαχητικά επιχείρησαν πάνω από την Κύπρο, ενώ στέλνει το μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα μπορεί να διατηρεί παρά την οικονομική κρίση που δοκιμάζει τη χώρα ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο και ότι δεν πρόκειται να αφήσει την Κύπρο στρατιωτικά μόνη της. Ουσιαστικά η άσκηση θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι επαναφέρει στο προσκήνιο το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. www.viadiplomacy.gr
Τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια για τα ¨εθνικά δίκαια¨ δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι όλα αυτά που γίνονται με πρόσχημα την ΑΜΥΝΑ είναι εκδήλωση σαφώς της ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ των κρατών της περιοχής που ανταγωνίζονται για την ΑΡΠΑΓΗ ΑΟΖ-Ενεργειακών Κοιτασμάτων!

To Θέμα δεν είναι Αν και Πότε θα γίνει Πόλεμος-Το θέμα είναι να Αγωνιστούμε για να μην τους Επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην Σφαγή-Να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
To τοπίο μυρίζει μπαρούτι. Ενώ η λεηλασία του κόσμου της εργασίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό –με ή χωρίς μνημόνια-, η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με το ελληνικό κράτος όχι μόνο να συμμετέχει σε μια σειρά πολεμικές αναμετρήσεις, αλλά να απειλεί με Διακρατική σύγκρουση. Οι πολεμικές προετοιμασίες εντείνονται καθώς σχεδιάζουν να μας στείλουν "κρέας στα κανόνια" του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας.
Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.Απαιτούμε: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ που σημαίνει μόνο κέρδη για τις εταιρείες, πόλεμο, περιβαλλοντική καταστροφή για το λαό. 
Το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα καλείται να πάρει θέση ΤΩΡΑ, να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και τη Ματαίωση της «εθνικής ενότητας». Που θα κριθεί η προσπάθεια μας;
1. Η πάλη ενάντια στα Μνημόνια και την αστική καπιταλιστική ανασυγκρότηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αντιπολεμικό αγώνα. Τώρα που περισσότερο από ποτέ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τον πόλεμο πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιβολή της Δικτατορίας της Αγοράς, είναι ο βατήρας για την νέα εκτίναξη των κερδών τους, η αφετηρία για τη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην περιοχή, ο παρανομαστής των νέων συμμαχιών τους και της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Μας το δείχνουν οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία και την πολεμική βιομηχανία, οι αντεργατικές απαιτήσεις των εφοπλιστών και του ΣΕΒ, η επιπλέον ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. Ταυτόχρονα επιχειρούν να ταυτίσουν τους όρους ύπαρξης των εργαζομένων με την συμμετοχή στους πολέμους και τις επεμβάσεις, τη δράση του Ελληνικού Στρατού. 
2. Στην πάλη ενάντια στην πολεμική προετοιμασία, εντός και εκτός του Στρατού. Στο να βάλουμε φραγμό στους πολεμικούς εξοπλισμούς των 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ και να εμποδίσουμε την ανανέωση του οπλοστασίου με όπλα μαζικής καταστροφής και απίστευτης φονικότητας που στρέφονται κατά Αμάχων. Η ενίσχυση του Κινήματος των Φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία και ΑΞΙΟΜΑΧΟ των Ε.Δ., για το μπλοκάρισμα των ασκήσεων και την συμμετοχή στους πολέμους με τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ. Να βάλουμε τέλος στα Δόγματα Πολέμου-καταστολής που στρέφονται εναντίον του κόσμου της εργασίας-Εσωτερικού Εχθρού, εντός και εκτός συνόρων. Να μην γίνει πράξη η Αύξηση της Θητείας, η Στράτευση των φτωχών Ανδρών-Γυναικών στα 18, να Ακυρωθούν οι Προσλήψεις Μισθοφόρων. Ο αγώνας ενάντια στην Στρατιωτικοποίηση του λαού, την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ και τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων. Να «πετάξουν» οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές-φοιτητές τον Στρατό, το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και τις Πολεμικές Βιομηχανίες από σχολεία και πανεπιστήμια. Ο πόλεμος είναι εδώ: είναι στις φιέστες, στις μιλιταριστικές-εθνικιστικές επιδείξεις και τις επισκέψεις Στρατιωτικών στα σχολεία για στρατολόγηση μαθητών, είναι στα ερευνητικά προγράμματα και τις έδρες των ΑΕΙ.
3. Ενάντια στην Διεθνή του Πολέμου. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από το εξωτερικό. Να Διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΕ. Να διαλύσουμε τους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Δε δεχόμαστε τον Ενιαίο Χώρο του Πολέμου Ελλάδας Κύπρου. Να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ και οι Βρετανοί από την Κύπρο. 
4. Πάλη κατά του πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών ΕΕ-ΝΑΤΟ-ελληνικής-τουρκικής κυβέρνησης. Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές. Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμιά εμπλοκή του Στρατού. Αλληλεγγύη, Κοινός Αγώνας.
5. Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Διεθνιστικές πρωτοβουλίες Συναδέλφωση των λαών και στόχο τον Αγώνα για Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και Κοινωνική Απελευθέρωση. 
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου