Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Σοβαρή καταγγελία για τη δράση του Λιμενικού κατά των προσφύγων

Ο χρήστης Iasonas Apostolopoulos κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Leslie Meral Schick.
28 Σεπτεμβρίου στις 3:42 μ.μ. ·
Δεν ξέρω πόσοι το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πέσει όλα τα προσχήματα. Τα λιμενικά της Ευρώπης έχουν κλείσει κινητά και αφήνουν χιλιάδες ανθρώπους να πνίγονται. Μετανάστες εντοπίζονται στα ανοιχτά αβοήθητοι και κανείς δεν απαντάει πλέον στις κλήσεις SOS.
Το Aquarius, το τελευταίο εναπομείναν διασωστικό, ήταν δεμένο στην Μασσαλία για 20 μέρες επειδή το Γιβραλτάρ του αφαίρεσε την σημαία κι έπρεπε να βρει άλλη. 

Τα κατάφερε και τώρα είναι στην θάλασσα με σημαία Παναμά αλλά αυτή την βδομάδα, το υπουργείο Ναυτιλίας Παναμά τους ενημέρωσε ότι τους αφαιρούν και αυτή την σημαία λόγω πολιτικών πιέσεων από την Ιταλία!
Πάει και το τελευταίο καράβι..
Κανείς πλέον δεν θα είναι μάρτυρας του τι γίνεται στην Μεσόγειο.

Υπενθυμίζω ότι άλλα 3 (όχι ένα ούτε δύο!) αλλά τρία δια σωστικά καράβια ΜΚΟ παραμένουν αιχμαλωτισμένα απο τις μαλτέζικες αρχές. Δεν τους δίνουν απόπλου για να μην φέρουν κι άλλους μετανάστες στην Ευρώπη. 

Ενώ ξέρουν ότι εκεί έξω πνίγονται οικογένειες κάθε μέρα. 

Είναι να τρελαίνεσαι. Ειδικές δυνάμεις του Μαλτέζικου λιμενικού εποπτεύουν τα πλοία, μην το σκάσουν την νύχτα. 

Πριν δύο εβδομάδες, το διασωστικό καράβι, Sea-Fuchs, έκανε μια μανούβρα στο λιμάνι για να αλλάξει θέση και του την έπεσαν αμέσως ένοπλοι μασκοφόροι νομίζοντας ότι φεύγει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου