Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Πορεία Αφγανών προσφύγων προς την Αφγανική πρεσβεία.

Η εθνότητα Χαζάρα αντιμετωπίζει τις διακρίσεις της κυβέρνησης σε κάθε επίπεδο, κοινωνικά και πολιτικά. Η έλλειψη προστασίας και ίσης μεταχείρισης από την πλευρά της κυβέρνησης καθιστούν τον λαό των Χαζάρα ευάλωτο στη τρομοκρατία και της συστηματικής γενοκτονίας από τους Ταλιμπάν και ISIS σε όλο το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δεκάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν σκοτωθεί τα τελευταία 4 χρόνια είναι στη πλειοψηφία Χαζάρα και μετά άλλες εθνοτικές ομάδες.

Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, οι Ταλιμπάν, έχοντας αυξήσει την εξουσία και τις δυνατότητές τους, διοργάνωσαν μαζική επίθεση στις 3 περιοχές του Αφγανιστάν σχεδόν ταυτόχρονα, κατά του πληθυσμού των Χαζάρα. Πρώτα στο Uruzgan και στη συνέχεια στο Jaghori και στο Malistan, επιτέθηκαν κυρίως νύχτες, σκοτώνοντας δεκάδες ντόπιους αστυνομικούς, στρατιωτικούς και φυσικά πολλούς πολίτες. Εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και μετακινήθηκαν σε άλλα χωριά για να σωθούν. Οι τρεις αυτές περιοχές κινδυνεύουν να πέσουν υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν και στη περίπτωση αυτή, θα υπάρξουν καταστροφές και σφαγή όλων των ανδρών, γυναικών και παιδιών.

Χθες βράδυ, βγήκαν χιλιάδες στους δρόμους του Καμπούλ. Συγκεντρώθηκαν από πολλά διαφορετικά μέρη της πόλης και προχώρησαν προς τα προεδρικά γραφεία του Ashraf Ghanī Ahmadzai, του σημερινού προέδρου του Αφγανιστάν. Απαιτούν από την κυβέρνηση τη προστασία των πληθυσμών των τριών αυτών περιοχών από έναν πραγματικό κίνδυνο των Ταλιμπάν και να στείλει στρατεύματα, εφόδια και βασικές ανάγκες ΑΜΕΣΑ. Εμείς εδώ στην Ελλάδα απαιτούμε το ίδιο και στεκόμαστε μαζί τους οργανώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Έχουμε οικογένειες, φίλους και συγγενείς που κινδυνεύουν στις περιοχές αυτές.

Σταθείτε μαζί μας να απαιτήσουμε την ειρήνη και την ίση μεταχείριση όλων των εθνοτικών ομάδων στο Αφγανιστάν. 
Ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν να σταματήσει τις διακρίσεις και να προστατεύσει τις ζωές όλων των Αφγανών ανεξάρτητα της εθνικότητάς τους, και πιστεύουμε ότι η Ε.Ε. μπορεί να πιέσει επειδή είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της αφγανικής κυβέρνησης, όπως επίσης επειδή βρίσκονται στο Αφγανιστάν ευρωπαϊκά στρατεύματα που συμμετέχουν στον πόλεμο "κατά της τρομοκρατίας".

Καλούμε όλους τους Αφγανούς πρόσφυγες (όλων των εθνοτήτων) που ζουν στην Ελλάδα να ενωθούμε και να σταθούμε μαζί έχοντας κοινές απαιτήσεις και χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Αθήνας να στέκονται στο πλευρό μας και να υπερασπιστούν της ζωη.

Οι Χαζάρα στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου