ΣΧΟΛΙΟ: Οι απαντήσεις αυτές είναι νομίζουμε αποκαλυπτικές του πως τοποθετούνται οι λαοί απέναντι στον πόλεμο.
Επίσης, είναι διαφωτιστικές για τις τάσεις που υπάρχουν στον λαό μας απέναντι στον πόλεμο.
Η ήττα των κοινωνικών κινημάτων απέναντι στις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΕΕ και τα Μνημόνια, η απίστευτη φιλοπολεμική προπαγάνδα των τελευταίων τριών ετών προκειμένου να πειστεί ο κόσμος της εργασίας να θυσιαστεί προκειμένου ο ελληνικός αστικός κόσμος να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς του στόχους σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο.... Δεν φαίνεται να φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τον κόσμο του πλούτου και τα καθεστωτικά ΜΜΕ
Μια παγκόσμια έρευνα από την WIN/Gallup International σε 64 χώρες ανά τον κόσμο, κατέδειξε σε ποσοστό 61% αυτούς που θα πολεμούσαν για την πατρίδα του, ενώ ένα 27% θα προτιμούσε να μην το κάνει.
Μάλιστα το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο, αφού 62.398 άτομα ρωτήθηκαν για την γνώμη τους με το θέμα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα ενδιαφέρον σημείο της έρευνας, είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός των ατόμων, σε σχέση με την διάθεσή τους να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Το ποσοστό στις χώρες της Μέσης Ανατολής, αγγίζει το 83%. Αντίθετα, στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, το ποσοστό είναι μόλις 25%.
Εντυπωσιακό σημείο της έρευνας, είναι το αποτέλεσμά της για τις Σκανδιναβικές χώρες. Στην Σουηδία για παράδειγμα το ποσοστό αγγίζει το 55%, ενώ η Φιλανδία είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως με ποσοστό 74%!
Αντίθετα, οι κάτοικοι των περισσότερων ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη μας, δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Στην Ιαπωνία, το ποσοστό είναι μόνο 11%, ενώ στην Γερμανία μόλις το 27% των κατοίκων της είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα για την πατρίδα τους.
Όσον αφορά τις Θρησκευτικές πεποιθήσεις των συμμετεχόντων, οι Μουσουλμάνοι με ποσοστό 78%, είναι οι πρώτοι της σχετικής λίστας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι ηλικίες 18-34 ετών σε ποσοστό 66% έρχονται πρώτες στην διάθεση να πολεμήσουν για την χώρα τους.
Στην Ευρώπη, τα αποτελέσματα ποικίλουν. Γενικά πάντως, οι κάτοικοι των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, θέτουν συνήθως την πατρίδα πάνω από τον εαυτό τους. Στον αντίποδα, οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρώπης εμφανίζονται διστακτικοί, έως αδιάφοροιστην πιθανότητα προάσπισης της πατρίδας τους.
Τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δηλώνουν πως θα έδιναν τη ζωή τους για την πατρίδα τους είναι:
Φινλανδία με 74%
Τουρκία με 73%
Ουκρανία με 62%
Ρωσία με 59%
Κόσοβο με 58%
Σουηδία με 55%
Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 55%
Ελλάδα με 54%
Τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν οι:
Ολλανδία με 15%
Γερμανία με 18%
Βέλγιο με 19%
Κίνα και Ρωσία διεξάγουν αμφιλεγόμενα πειράματα τροποποίησης της ιονόσφαιρας
ΑπάντησηΔιαγραφή20 Δεκεμβρίου 2018
Η Κίνα κι η Ρωσία διεξήγαγαν πρόσφατα από κοινού σειρά πειραμάτων για να τροποποιήσουν την ατμόσφαιρα της Γης με ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας.
Από τη ρωσική εγκατάσταση που ονομάζεται Sura - Ionospheric Heating Facility κοντά στην πόλη Vasilsursk, ανατολικά της Μόσχας, επιστήμονες εκπέμπουν ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας για να χειραγωγήσουν την ιονόσφαιρα, ενώ ο δορυφόρος China Seismo-Electromagnetic (CSES) μέτρησε τις επιδράσεις στη διαταραχή του πλάσματος από το διάστημα .
Δεν είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται έρευνα όπως αυτή, αλλά τα νέα των σχετικών πειραμάτων Κίνας – Ρωσίας, που έγιναν ευρύτερα γνωστά μέσω πρόσφατου άρθρου στην South China Morning Post, προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές στρατιωτικές τους εφαρμογές.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ιονόσφαιρα και το ιονισμένο αέριο (πλάσμα) που βρίσκεται εκεί, είναι καθοριστικής σημασίας για την ραδιοεπικοινωνία. Με την επιλεκτική διατάραξη των φορτισμένων σωματιδίων που αποτελούν αυτό το τμήμα της ανώτερης ατμόσφαιρας, οι επιστήμονες ή ακόμη και οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν θεωρητικά να ενισχύσουν ή να μπλοκάρουν ραδιοσήματα μεγάλης εμβέλειας.
Σε ένα από τα πειράματα, η διαταραχή στην ιονόσφαιρα κάλυψε περίπου 126.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε άλλη δοκιμή, η θερμοκρασία του ιονισμένου αερίου στην ατμόσφαιρα αυξήθηκε κατά 100 βαθμούς Κελσίου.
Η βάση Sura ιδρύθηκε από τη Σοβιετική Ένωση στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και λέγεται ότι αποτέλεσε την έμπνευση για μια ακόμα μεγαλύτερη εγκατάσταση ατμοσφαιρικής θέρμανσης στις ΗΠΑ, που ονομάζεται «High Frequency Active Auroral Research Programme» (το γνωστό HAARP), η οποία χτίστηκε στην Αλάσκα μια δεκαετία αργότερα.
Το HAARP είναι πολύ ισχυρότερο από τη Sura και χρηματοδοτήθηκε αρχικά εν μέρει από τον αμερικανικό στρατό, αλλά τώρα είναι υπό τη διαχείριση του Πανεπιστήμιου της Αλάσκας.
Η Κίνα κατασκευάζει μια ανάλογη εγκατάσταση στην επαρχία Hainan, η οποία θα είναι θεωρητικά σε θέση να «χειραγωγήσει» την ιονόσφαιρα σε ολόκληρη τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.