Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

649 ΤΕ - 79 ΤΜΧΕΘ - 239 Μ/Κ Τ.Ε: Κομμένα τα φασιστικά συνθήματα και βελτιώσεις μετά τις αντιδράσεις των φαντάρων

Οι φαντάροι της Ε ΕΣΣΟ και ΣΤ ΕΣΣΟ αντίκρισαν από την πρώτη μέρα μεγάλες δυσκολίες από την ένταξη τους στο στρατόπεδο. Τα μαγειριά βρίσκονταν σε αθλία υγειονομική κατάσταση με περιττώματα ποντικιών στις κουζίνες και στα ψυγεία. Οι φαντάροι που καλέστηκαν να καθαρίσουν σαν εστιάτορες έβρισκαν σε διάφορα μέρη της κουζίνας και του εστιατορίου κατσαρίδες και έντομα. Λόγο τεχνικών λαθών και έλλειψης περίθαλψης από την διοίκηση υπήρχαν στάσιμα νερά στην κουζίνα με οσμή που να θυμίζει ανοιχτό βόθρο!! 
Παρόμοια κατάσταση επικρατούσε και στο ιατρείο της μονάδας. Ο αυταρχισμός, οι απειλές και το χώσιμο από τους Δόκιμους, επιλοχίες, λοχίες και Αρχιλοχίες ήταν συχνό φαινόμενο, με στελέχη να απαξιώνουν τελείως τον στρατιωτικό κανονισμό.
Απειλές για ομαδικές ποινές από δόκιμο Πυροβολικού  που μείωνε την αξιοπρέπεια των φαντάρων ήταν καθημερινό φαινόμενο. 
Μάλιστα Δόκιμοι του Μηχανικού και του Πεζικού ζητούσαν από φαντάρους να αναφωνήσουν παράνομα συνθήματα Αλυτρωτικού και επεκτατικού χαρακτήρα. 
Στο 239 στρατόπεδο οι βασικές ανάγκες ανύπαρκτες θέρμανση και ήδη υγιεινής άφαντα.
Η δράση όμως των πιο μαχητικών φαντάρων και οι καταγγελίες στο δίκτυο Σπάρτακος έφερε ριζική αλλαγή στα στρατόπεδα. Τα μαγειριά καθαρίστηκαν από τα στάσιμα νερά, φάρμακο για τα ποντίκια και τις κατσαρίδες χρησιμοποιήθηκε ανάμεσα στις 10 με 15 Δεκεμβρίου και υπήρχε αισθητή βελτίωση στην εικόνα των μαγειρείων. 
Το ίδιο συνέβη και τις επόμενες μέρες μετά την δημόσια καταγγελία για το ιατρείο. Συνειδητοί φαντάροι που γνώριζαν τα δικαιώματα τους παραπονέθηκαν στα στελέχη για τα φασιστικά συνθήματα σε συνδυασμό με την καταγγελία στο Δίκτυο Σπάρτακος, εμπόδισε άμεσα την αναφώνηση εθνικιστικών συνθημάτων. 
 Οι καταγγελίες στο δίκτυο Σπάρτακος και τα παράπονα σε στελέχη και στις αναφορές της φρουράς είχε μεγάλο αποτέλεσμα για τις ζωές των φαντάρων. 
Στο 239 η θέρμανση διορθώθηκε αμέσως όμως η κατάσταση με τα σαπούνια παραμένει ίδια με αποτέλεσμα οι φαντάροι να βάζουμε από τη τσέπη μας τα ήδη υγιεινής, ενώ οι αξιωματικοί ακόμα ψάχνουν αφορμές για καψώνια και αγγαρείες.

ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ 
ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΨΩΝΙΑ , ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ, ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ , ΟΜΑΔΙΚΕΣ 
ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΗΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου