Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πάει και στο Κονγκό;

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικος στρατος στο κονγκο
ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ...
Σαν σήμερα, το 2006, αποφασίζεται πως στην αποστολή MONUC του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετέχουν με ένα αεροσκάφος C-130, κλιμάκιο υποστήριξης και τέσσερις επιτελείς.
Βέβαια, ο Ελληνικός Στρατός δεν περιορίζει την παρέμβαση του μόνο σε αυτή τη χώρα της Αφρικής.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε επεμβάσεις στην Σομαλία, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Λιβύη

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ; 
ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση για ενεργοποίηση του στρατηγείου στη Λάρισα το οποίο και θα αναλάβει την επιχειρησιακή διοίκηση των επιχειρήσεων στη Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδίωξε με επιμονή να αναλάβει αυτό τον ρόλο, χωρίς όμως να δίνεται απάντηση σε σειρά κρίσιμων ερωτημάτων όπως παρουσιάζονται στο onalert.gr:

  • Η εμπλοκή του ελληνικού στρατού και η προσφορά του Στρατηγείου έγινε με Ελληνική πρωτοβουλία, μάλιστα από τον κ. Βενιζέλο σε συνεννόηση με τον Α/ΓΕΕΘΑ, ενώ και οι ίδιοι οι Γάλλοι έχουν προσφέρει το δικό τους που βρίσκεται στο Μont Valerienne. Έχει δηλωθεί επίσημα ότι το Στρατηγείο(Operational HQ) της Λάρισας είναι προτιμητέο να εμπλακεί όταν θα εμπλέκε το η HELBRUC, το λεγόμενο ελληνικό Battle Group...Tότε προς το η ελληνική προσφορά;
  • Ο ΥΕΘΑ κ. Αβραμόπουλος είπε “κανένας Έλληνας στρατιωτικός στην Αφρική”. Μήπως το ΓΕΕΘΑ "παρέλειψε" να του αναφέρει ότι το Επιχειρησιακό Στρατηγείο που θα διευθύνει τις επιχειρήσεις ...από την Λάρισα έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει επικοινωνίες με το Στρατηγείο που θα αναπτυχθεί στο έδαφος αλλά και επιπροσθέτως να αποστείλει Ομάδα Αναγνώρισης και Επιχειρησιακού Συνδέσμου (Operational Liaison and Recconaisance Team); Πως είναι λοιπόν δυνατόν να παρέχουμε Στρατηγείο χωρίς να υλοποιήσουμε αυτές τις συναφείς υποχρεώσεις;
  • Στελέχωση. Η παρούσα στελέχωση του Στρατηγείου μόλις μετα βίας φθάνει τα 30 άτομα με κύριο κριτήριο την εντοπιότητα και όχι την επιχειρησιακή αλλά και γλωσσική επάρκεια για μία τέτοια απαιτητική διεθνή υποχρέωση. Προκειμένου λοιπόν να λειτουργήσει επαρκώς το υπόψη Στρατηγείο χρειάζεται με βάση τον Πίνακα Οργανώσεως 230 Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς.Εκτιμάται ότι οι ξένες χώρες θα συμμετάσχουν μέ 60-70 άτομα. Από που θα βρεθούν λοιπόν τα 130 και πλέον στελέχη του Ελληνικού Στρατού; Όταν μετά τις αθρόοες παραιτήσεις την προηγούμενη χρονιά το ΓΕΣ έχει δυσχέρεια να στελεχώσει Στρατηγεία των Ελληνικών Σχηματισμών με ποιο τρόπο θα καλύψει τις ανάγκες στελέχωσης; Τι απαντά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος;
  • ΚΟΣΤΟΣ. Η σημαντικότερη παράμετρος για μία χώρα σε πτώχευση. Ποιός θα καλύψει το κόστος για τα "πήγαινε-έλα" πολυάριθμου προσωπικού  στις Βρυξέλλες όταν θα αρχίσει η διαδικασία της Επιχειρησιακής Σχεδίασης (Οperational Planning) και η συγκρότηση δυνάμεων (Force Generation). Έχει ενημερωθεί η Κυβέρνηση ότι έστω κάποια μικρή ομάδα θα πρέπει να μεταβεί έστω και για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία για αναγνωρίσεις προκειμένου να έχει το εδώ Στρατηγείο μία σαφέστερη εικόνα της καταστάσεως προκειμένου να διευθύνει με επιτυχία τις επιχειρήσεις. Από ποιόν Προυπολογισμό θα καλυφθούν αυτές οι οικονομικές απαιτήσεις. Μήπως από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό "ΑΘΗΝΑ¨" της ΕΕ που ακόμα χρωστάει 180 εκ στην Γερμανία; 
ΑΦΡΙΚΗ: «Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ»!
Γιατί όμως η Ε.Ε., με μπροστάρη τη Γαλλία του Ολάντ εισβάλλει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία; Ενδεικτικά η διεθνή ειδησιογραφία έχει καταγράψει τα εξής: «Προτού δώσω το πετρέλαιο στους Κινέζους συναντήθηκα με εκπροσώπους της "Τοτάλ" στο Παρίσι και τους είπα να το πάρουν. Δεν έγινε τίποτε. Εδωσα λοιπόν το πετρέλαιο στους Κινέζους και τότε δημιουργήθηκε πρόβλημα» δήλωνε απροκάλυπτα ο «πρόεδρος» της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μποζιζέ.
Όπως γράφει η Δέσποινα Ορφανάκη στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ «η παραδοχή του Μποζιζέ για τον έντονο ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό αναφορικά με τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας όχι μόνον σε πετρέλαιο (αλλά και διαμάντια, χρυσό και ουράνιο...) προδίδει, μεταξύ άλλων, την «ποιότητα» ενός ηγέτη που δε διστάζει να ξεπουλά τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της χώρας του σε όποια ντόπια και ξένα συμφέροντα πλειοδοτήσουν, την ώρα που ο λαός του εξακολουθεί να παραμένει εγκλωβισμένος στη μέγκενη μεγάλης φτώχειας. Βέβαια, δε θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά ένας στρατηγός που μονοπωλεί την εξουσία την τελευταία 10ετία, δηλαδή από το Μάρτη του 2003 οπότε ανέτρεψε με πραξικόπημα την τότε κυβέρνηση του προέδρου Ανγκ Φελίξ Πατασέ, ενώ ο τελευταίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στο εξωτερικό. Τα γεγονότα άλλωστε μιλούν από μόνα τους:
  • Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η χώρα των διαμαντιών, του χρυσού και του ουράνιου, είναι στην προτελευταία θέση της λίστας ανθρώπινης ανάπτυξης 179 χωρών του ΟΗΕ.
  • Ο μέσος όρος ζωής ενός πληθυσμού περίπου 4.400.000 κατοίκων είναι τα 50 χρόνια, ενώ γιατρός υπάρχει «διαθέσιμος» ένας ανά 15.000 ανθρώπους και το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας απέχει, κατά μέσο όρο, κατά 10 χλμ.
  • Πάνω από το 60% του πληθυσμού «επιβιώνει» με λιγότερο από δύο δολάρια τη μέρα.
  • Στον εμφύλιο πόλεμο του 2005, πολλές δεκάδες χιλιάδες πληθυσμού, κυρίως στα βορειοανατολικά της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα, πολλοί εκ των οποίων αργότερα αναζήτησαν ασφαλέστερο καταφύγιο στο γειτονικό Τσαντ και Καμερούν.
Συνωστισμός ξένων στρατευμάτων...
Το Παρίσι άλλωστε, έχει εδώ και δεκαετίες σημαντικά οικονομικά συμφέροντα σε αυτή την πρώην αποικία, με ισχυρή την παρουσία και δράση γαλλικών κολοσσών όπως η πετρελαϊκή «ΤΟΤΑΛ», η εταιρεία αναψυκτικών και ζάχαρης «Castel», η εταιρεία ενέργειας και κατασκευής πυρηνικών σταθμών «AREVA», η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «France Telecom». Συνήθιζε επίσης ως πρότινος να αλλάζει τους ενοίκους του προεδρικού θώκου στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ανά δεκαετία, ενώ διαθέτει μόνιμη στρατιωτική βάση με 320 στρατιώτες τους οποίους ενίσχυσε προ ημερών με αρκετές εκατοντάδες αλεξιπτωτιστές, που φθάνουν πλέον τους 600 στρατιωτικούς. Απ' την άλλη, οι ΗΠΑ προτιμούν τις κινήσεις στο παρασκήνιο (με παράλληλη αύξηση της στρατιωτικής κινητικότητάς τους) με το μάτι στην ανακοπή της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας στην αφρικανική ήπειρο. Η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Μπ. Ομπάμα αποφάσισε τέλη Δεκέμβρη την αποστολή και άλλων 50 Αμερικανών επίλεκτων κομάντος για υποστήριξη της πρόσφατης επιχείρησης εκκένωσης της αμερικάνικης πρεσβείας στην πρωτεύουσα Μπανγκί, αλλά και για παν άλλο ενδεχόμενο, αφού ήδη από τον περσινό Οκτώβρη έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας δεκάδες άλλοι Αμερικανοί κομάντος με πρόσχημα τη σύλληψη του ηγέτη της ένοπλης εγκληματικής οργάνωσης «Στρατός Αντίστασης Κυρίου» (LRA) του Τζόζεφ Κόνι. Δεν είναι επίσης τυχαίο πως παραμονές Χριστουγέννων η κυβέρνηση Ομπάμα παραδέχθηκε τα σχέδια για την ανάπτυξη επιπρόσθετων 3.500 Αμερικανών στρατιωτών από την ερχόμενη άνοιξη σε περίπου 30 αφρικανικές χώρες, με πρόσχημα την πάταξη της «Αλ Κάιντα» και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην Αφρική (όπως χρησιμοποιείται τελευταία και για την πραγματοποίηση επικείμενης στρατιωτικής επέμβασης στο βόρειο Μάλι από ένοπλη αποστολή της Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής Κοινότητας, ECOWAS, και όχι μόνον...). Πέρα όμως από τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αναπτύσσονται στρατιωτικές δυνάμεις και από γειτονικές χώρες, με πρώτο το Τσανττου οποίου ο Πρόεδρος Ιντρίς Ντεμπί υποστηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση Μποζιζέ. Μάλιστα, πολλοί ξένοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο μόνος σοβαρός αντίπαλος του «ΣΕΛΕΚΑ» δεν είναι ο κακοπληρωμένος και ανεπαρκώς εξοπλισμένος στρατός της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας αλλά εκείνος του Τσαντ... Ετσι, εδώ και λίγες βδομάδες έχουν αναπτυχθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία περίπου 2.000 Τσαντιανοί στρατιώτες, ενώ θέση κατά της προέλασης των ενόπλων του «ΣΕΛΕΚΑ» προς την πρωτεύουσα Μπανγκί έχει πάρει και η Οικονομική Κοινότητα Χωρών Κεντρικής Αφρικής (ECCAS) που προς το παρόν έχει αναπτύξει λίγες εκατοντάδες στρατεύματα κυρίως από την Γκαμπόν, τη Δημοκρατία του Κονγκό (Μπραζαβίλ) ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από το Καμερούν».
Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΕΙ, Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ
Η Γαλλική επέμβαση είχε από την πρώτη στιγμή την στήριξη της Ε.Ε., ενώ είναι ενδεικτικές οι αποφάσεις που έλαβαν πρόσφατα οι ηγέτες της Ευρωπαικής Ένωσης για την ανάγκη Κοινής Πολιτικής Άμυνας-Ασφάλειας και την πλανητική δράση του Ευρωστρατού.  Καταρχήν, καταγράφεται η πολιτική στήριξη σε μια επέμβαση που ήδη αντιμετωπίζεται από σημαντικά τμήματα του πληθυσμού ως Κατοχή! «Η γαλλική απάντηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία επέτρεψε να αποφευχθεί η καταστροφή ενός εμφυλίου πολέμου, ή ακόμη ίσως και μιας γενοκτονίας. Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα ενός χρόνου που η Γαλλία με θάρρος έλαβε μια πρωτοβουλία μπροστά σε μια σοβαρή κρίση», δήλωνε προ ημερών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, υποστηρίζοντας απροκάλυπτα τη γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση σε μία χώρα με σημαντικό αλλά ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο που ορέγονται τα γαλλικά μονοπώλια Ενέργειας με πρώτο τον ενεργειακό κολοσσό «Areva», τα πυρηνικά εργοστάσια του οποίου έχουν ανάγκη από ολοένα περισσότερες ποσότητες ουρανίου.
Ωστόσο, με τα εύσημα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δε φαίνεται να συμφωνεί καθόλου ένα σημαντικό μέρος του λαού των περίπου 5.500.000 κατοίκων στις πλάτες του οποίου παίζεται η γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση και τα παιχνίδια αναμέτρησης περιφερειακής ισχύος από γειτονικές χώρες με πρώτη το Τσαντ που έχει ενεργό και ιδιαίτερα δραστήριο ρόλο στην αποστολή των 4.000 της Αφρικανικής Ενωσης. Είναι μάλλον χαρακτηριστικές οι διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν κατά των Γάλλων και των στρατιωτών του Τσαντ που συμμετέχουν σε αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης, σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας Μπανγκί με αποτέλεσμα συνολικά το θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων από τα πυρά των ξένων δυνάμεων.
Η κατάσταση στη χώρα είναι δραματική.  Ενώ εξελίσσεται η επέμβαση, η κατάσταση για το λαό επιδεινώνεται. Ο Τάρικ Γιασάρεβιτς, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)στο Μπανγκί δήλωνε προ ημερών ότι «τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία εξακολουθούν να είναι στόχοι επιθέσεων από τις πολιτοφυλακές». Ο ίδιος σημείωσε πως η κατάσταση «εξακολουθεί να είναι δύσκολη», καθώς οι συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις «προκαλούν πρόβλημα στις μετακινήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που επισκέπτονται τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας». Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕΕλίζαμπεθ Μπιρς διαπιστώνει ότι πάνω από το 1/4 του πληθυσμού της χώρας έχει άμεση ανάγκη σε τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης. Η Unicef εκφράζει φόβους για επιδείνωση της επισιτιστικής κρίσης στη χώρα σε βάρος των παιδιών, σημειώνοντας ότι η τελευταία περίοδος λιμού ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο και παραμένει ως σήμερα σε εξέλιξη. Στις δραματικές συνθήκες ζωής των πολλών χιλιάδων εκτοπισμένων αμάχων στο Μπανγκί αναφέρθηκε πρόσφατα και η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), επισημαίνοντας ότι από τις 5 Δεκέμβρη (οπότε ξεκίνησε και επίσημα η γαλλική επέμβαση) πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων αλλά και από τα πυρά των ξένων δυνάμεων επέμβασης.
ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ. ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗ ΦΡΕΓΑΡΑ ΨΑΡΡΑ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Ενώ οι κυβερνήσεις του Μνημονίου διαμόρφωναν την εικόνα ότι λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχει μια αναδίπλωση και επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που δρουν στο εξωτερικό (π.χ. αποχώρηση φρεγάτας από επιχειρήσεις Σομαλίας, σταδιακή μείωση των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν), αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Με πρωταγωνιστή τον ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλο και πρώην ΥΕΘΑ της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου η ελληνική αστική τάξη δίνει το παρόν στη Λιβύη –θυμίζουμε ότι αρχικά ο ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος είχε συμφωνήσει στην αποστολή ακόμη και F16 για να συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς-, στο Μάλι, ενώ ήταν από αυτούς που υπερθεμάτιζαν για την εκδήλωση επίθεσης των ιμπεριαλιστών στην Συρία, με πρόσχημα τα χημικά του Άσαντ. Τρεις αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς μετέβησαν στο σπαρασσόμενο Μάλι, χώρα της δυτικής Αφρικής και ανέλαβαν καθήκοντα εκπαιδευτού, των στρατιωτών. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα της Ε.Ε. , η οποία συγκρότησε μια ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη εκπαιδευτικού χαρακτήρα και επιμελητείας, για το Μάλι.  Εκπαιδεύουν στελέχη και στρατιώτες του κρατικού στρατού  του Μάλι, στην ουσιαστικά πρώτη επίσημη υποστήριξη, στρατιωτικού χαρακτήρα, της Ε.Ε. προς τη Γαλλία.
Στο πλευρό του οι Σαμαράς-Αβραμόπουλος, οι οποίοι όχι μόνο ικανοποιούν κάθε απαίτηση ΗΠΑ-Γαλλίας, αλλά δεσμεύτηκαν για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών των ελληνικών βάσεων Σούδα, Καλαμάτα, Αγρίνιο κλπ. Σχεδιάζεται και υπάρχει η δέσμευση για μετατροπή τους εκτός των άλλων σε πολύ σημαντικές βάσεις εξόρμησης των UAV σε αποστολές στην Αφρική και Μέση Ανατολή.  «Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ελληνική αεροπορική βάση εξέφρασαν οι αμερικανοί στις επαφές που έγιναν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων Σαμαρά και Αβραμόπουλου στην Ουάσινγκτον. Η μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αεροπορική βάση της Ελλάδας, πιθανότατα την Καλαμάτα παρουσιάζετε σαν ένα από τα “δώρα” που προσφέρουν οι αμερικανοί εξυπηρετώντας βέβαια και τις δικές τους επιδιώξεις. Η συμφωνία για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (uav) είχε “κλείσει” στην συνάντηση των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ και Ελλάδας στο τέλος Ιουλίου στο Πεντάγωνο. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν από βάση της Ιταλίας και η πιθανότερη αεροπορική βάση που θα τα υποδεχτεί είναι η Καλαμάτα η οποία έχει αναβαθμιστεί από την εποχή των επιχειρήσεων κατά της Λιβύης. Από εκεί ξεκίνησαν πάρα πολλές επιχειρήσεις βομβαρδισμού στόχων στη Λιβύη από νατοϊκά αεροσκάφη».
Ιδιαίτερη σημασία έχει να επισημάνουμε την επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας ΨΑΡΡΑ στον ευρωπαϊκό στόλο που περιπολεί στην Σομαλία, για να προσφέρει «προστασία» στα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών, με την συμμετοχή και εφέδρων ναυτών!
Η ελληνική κυβέρνηση και η Ε.Ε. δε συμμετέχουν σε καμιά αποστολή ειρήνης και σε καμιά ανθρωπιστική αποστολή. Η Αφρική έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο συγκρούσεων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ε.Ε.-Κίνας-Ρωσίας, που διαπραγματεύονται-στηρίζουν ενίοτε βάρβαρους τυράννους και δικτάτορες, πνίγοντας στο αίμα τους λαούς και αρπάζοντας τον πλούτο τους. Αδιαφορούν για τη δυστυχία και προσφυγιά που προκαλούν, ενώ ενδιαφέρονται μόνο να ορθώσουν Τείχη του Αίσχους και με τους ιμπεριαλιστικούς στόλους να σταματήσουν τους απελπισμένους πρόσφυγες-μετανάστες μακρυά από την ευρωπαϊκή αυλή.
Η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζεται ως ο «Πρόθυμος Συνεργάτης», συμμετέχει σε όλες τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ/ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, πληρώνει μεγάλο αντίτιμο -2 δις ετησίως στο ΝΑΤΟ, ενώ το κόστος συμμετοχής στην Συμμαχία Επέμβασης στη Λιβύη υπολογίζονταν σε 1 εκατομμύριο ευρώ ημερησίως για 4,5 μήνες- προκειμένου να αναβαθμίσει τον ιμπεριαλιστικό της ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και να διεκδικήσει μερίδιο της λείας για τον ελληνικό αστικό κόσμο: εφοπλιστές, κατασκευαστές, τουριστική-ενεργειακή βιομηχανία και ιδιωτικός τομέας υγείας κλπ. Για μια ακόμη φορά Εμείς Πληρώνουμε, Αυτοί Κερδίζουν!
Εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την κάθε συμμετοχή-συμβολή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.  Είναι ανάγκη των καιρών η άμεση έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και η διάλυση τους. Ο ελληνικός αστικός κόσμος αδιαφορεί για τη δυστυχία που έχει βουτήξει τον λαό μας, για τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες  και προτάσσει την εξυπηρέτηση των σχεδιασμών για την νέα κερδοφορία του.
Ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης του Κοινοβουλευτικού Ολοκλητρωτισμού και της βάρβαρης ταξικής πολιτικής της που μετατρέπει σε δούλους τους εργαζόμενους, επιδεικνύει την ακραία κρατική τρομοκρατία και τη διάθεση πολεμικής της εμπλοκής.
Καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  στους νέους βρώμικους πολέμους.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου