Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Μεταχειρισμένα αμερικανικά αμφίβια τεθωρακισμένα για τους Πεζοναύτες και νέα ελληνο-αμερικανική άσκηση στο Βόλο


Θέλοντας να συγκαλύψουν την αμηχανία που υπάρχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη βελτίωση των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, αλλά και να προπαγανδίσουν τον νέο ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΩΝ των λαών της περιοχής...
Τα φιλοκυβερνητικά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, φερέφωνα της αμερικανικής πρεσβείας, αφενός διαφημίζουν την παροχή μεταχειρισμένων Αμερικανικών αμφίβιων τεθωρακισμένων AAVP7A1.
Αφετέρου, τονίζουν την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών καθώς πραγματοποιείται άσκηση πεζοναυτών Ελλάδας – ΗΠΑ με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος 19 – ALEXANDER THE GREAT 19″ (ATG19) η οποία διεξάγεται μεταξύ 6-12 Ιανουαρίου στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού Κόλπου με επίκεντρο τα Γλαφυρά Βόλου. Σε αυτήν συμμετέχουν 300 Πεζοναύτες των ΗΠΑ (από 22 MEU και USS Arlington) και 300 Έλληνες, προερχόμενοι από την 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών (22 MEU) και την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ Π/Ν – ΜΟΡΑΒΑΣ) αντιστοίχως.
Όπως αναφέρεται ο "Στόχος της άσκησης ATG19 είναι η διεξαγωγή συνεκπαίδευσης Ελέγχου και Διοίκησης σε επίπεδο Τάγματος και επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε επίπεδο Λόχου μεταξύ Πεζοναυτών Ελλάδος και ΗΠΑ με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών. Επίσης θα γίνει και παρουσίαση του αμφίβιου τεθωρακισμένου AAV7A1 που χρησιμοποιείται από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ".

ΑΣΚΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -19: ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Οι ΗΠΑ αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μαζί με το στρατιωτικό κατεστημένο, εργάζονται μεθοδικά για την  επιβολή ενός νέου συστήματος Ασφαλείας στην περιοχή για τον δυτικό ιμπεριαλιστικό κόσμο που εξυφαίνεται μέσω συμμαχιών και αξόνων πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου (με την συνδρομή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ), όπου το ελληνικό κράτος κατοχυρώνει ρόλο Χωροφύλακα των λαών από τα Βαλκάνια έως τη Βόρεια Αφρική-Μέση Ανατολή. Η ένταση του Πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι χαρακτηριστικός.
Ενώ οι φιλοκυβερνητικοί προπαγανδιστές τονίζουν ότι οι άσκηση που θα εκπαιδεύσει τις αποβατικές δυνάμεις εντάσσεται στην κάλυψη των αναγκών προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας (ανακατάληψη νησιού που έχει καταληφθεί από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις), υπάρχουν ορισμένες παράμετροι που τους διαψεύδουν.

Καταρχήν, το χιλιοπαιγμένο σενάριο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, αναφέρεται στην πιθανή κατάληψη βραχονησίδας όπου τα πολεμικά μέσα και οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην ελληνο-αμερικανικά άσκηση στο Βόλο δεν έχει καμιά σχέση. Θυμίζουμε ότι ο ΑΓΕΕΘΑ στις πολεμοκάπηλες δηλώσεις τους τόνισε ότι "θα ισοπεδώσει την κατειλημμένη από τον Τουρκικό Στρατό βραχονησίδα'! 


Το δεύτερο στοιχείο που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι η άσκηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-19, όπως και οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ, κρατών-μελών της ΕΕ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, Ιορδανία κλπ εντάσσονται στο πλαίσιο της οικοδόμησης Αξόνων Πολέμου, αλλά και στους ευρύτερους πολεμικούς σχεδιασμούς, (ΗΝΙΟΧΟΣ, ΜΕΔΟΥΣΑ κλπ), όπου ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ο πόλεμος κατά των προσφύγων, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  αλληλοσυνδέονται. Και αποκαλύπτουν ότι η καταστολή του εσωτερικού εχθρού στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων βρίσκει την συνέχεια της στις επεμβάσεις για το μοίρασμα της ιμπεριαλιστικής λείας. Τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής στοχοποιούν τα Κίτρινα Γιλέκα και τους απελπισμένους μετανάστες που επιχειρούν να διαβούν τη Μάγχη, τους ανυποχώρητους αγωνιστές της Παλαιστίνης και τους πρόσφυγες από Συρία-Αφγανιστάν στον Έβρο, πριν δώσουν την ένοπλη απάντηση της εντάσεις που δημιουργούν οι εθνικισμοί και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Αφρική. 

Για αυτό ο Ελληνικός Στρατός εφοδιάζεται τώρα τα αμερικανικά αμφίβια τεθωρακισμένα AAV7A1 ώστε η 32 ΤΑΞ Π/Ν να αποκτήσει ικανότητα εκτέλεσης αμφίβιων αποβατικών ενεργειών με άφεση δυνάμεων σε μεγάλη απόσταση από την ακτή απόβασης.
Τέλος, υπάρχει μια άκρως διαφωτιστική παρατήρηση αναλυτών που μας δίνει να καταλάβουμε ότι αυτές οι ασκήσεις και τα πολεμικά μέσα έχουν μόνο ως πρόσχημα την "εθνική άμυνα": 
το περασμένο καλοκαίρι υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας της Ελλάδας με την Ιταλία και Ισπανία στον τομέα των αμφίβιων/αποβατικών επιχειρήσεων εντός των κόλπων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου. Σε πρώτη φάση προβλέπεται η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, αντίστοιχων με αυτές που γίνονται στην βόρεια Ευρώπη από την Συμμαχία και με στόχο την προετοιμασία για την ταχεία μεταφορά δυνάμεων σε περίπτωση κρίσης. Ιταλία και Ισπανία βέβαια διαθέτουν ισχυρές δυνάμεις πεζοναυτών με κατάλληλα μέσα και πλοία αποβατικών επιχειρήσεων. Επιθυμία του ΓΕΕΘΑ είναι η προσκόλληση της Ελλάδας σε αυτό το πλαίσιο και η απόκτηση των ΑΑV θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε όλους αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τολμά να εμπλέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους έφεδρους φαντάρους, είτε στέλνοντας τους στην ΕΛΔΥΚ ως Μισθοφόρους Στρατιώτες των 270 ευρώ, είτε τους ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού που διατάζει να συμμετέχουν σε αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο και την Αφρική ή τέλος τους Πεζοναύτες.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Προτείνουμε την πλατιά ενότητα εργατικών σωματείων, εργατικών λεσχών και φοιτητικών συλλόγων, κινημάτων πόλης, αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών-αντιπολεμικών κινήσεων.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ HOT-SPOT - ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου