Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Στα φυλάκια της Σάμου οι φαντάροι κρυώνουν, κινδυνεύουν και δεν μπορούν να έχουν ούτε τις βασικές συνθήκες υγιεινής


Στα φυλάκια της Σάμου οι φαντάροι κρυώνουν, κινδυνεύουν και δεν μπορούν να έχουν ούτε τις βασικές συνθήκες υγιεινής. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Όποιος έχει υπηρετήσει στο φυλάκιο του Παλαιόμυλου στη Σάμο (γνωστό ως ΔΗΠ) καταλαβαίνει ακριβώς τι βιώνουν οι φαντάροι εκεί. Ένα παλιό κτίριο στην κορυφή ενός βουνού που οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ πιο άσχημες σε σχέση με το υπόλοιπο νησί.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να συγκινεί την Ταξιαρχία καθότι διέταξε τη διακοπή λειτουργίας της θέρμανσης. Η "χειμωνιά" δεν ορίζεται με βάση το ημερολόγιο αλλά με βάση τη θερμοκρασία, τα μποφόρ και τη βροχή. Δεν γίνεται οι φαντάροι να πρέπει βα κοιμούνται σ ένα θάλαμο-ψυγείο και να διπλοσκέφτονται το αν θα κάνουν μπάνιο λόγω της παγωνιάς. 



Ούτε οι υπηρεσίες γίνονται υπό ασφαλείς συνθήκες. Το φυλάκιο διαθέτει μια ετοιμόρροπη πύλη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.Πρέπει να τραυματιστεί κάποιος ή να θρηνήσουμε θύματα για να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι; 



Παρόμοια είναι και η κατάσταση στο φυλάκιο Φλόκα στο οποίο ναι μεν δεν υπάρχει πρόβλημα με την θέρμανση αλλά δεν λειτουργεί το πιεστικό του νερού με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να κάνουν μπάνιο με νερό που τρέχει σε σταγόνες ή να παίρνουν υπηρεσιακό να πάνε στην μονάδα να πλυθούν. Αντίστοιχο ζήτημα με την ασφάλεια της πύλης αντιμετωπίζει και εδώ το προσωπικό αφού μιλάμε για μια κατεστραμμένη και επικίνδυνη κατασκευή. 

Η ταξιαρχία φαίνεται να μην νοιάζεται για την υγεία των φαντάρων καθώς απελπιστική είναι και η κατάσταση στο φυλάκιο Προφήτη Ηλία(Παπεθ), ένα φυλάκιο με μια χαλασμένη τουαλέτα, λίγα κρεβάτια και μια τηλεόραση. Ένα φυλάκιο χωρίς καθαρό νερό και φαγητό, φυλάκιο-φυλακή χωρίς υπηρεσιακές εξόδους και χωρίς την ταξιαρχία να το έχει στελεχώσει κατάλληλα.

Τόσα λεφτά δίνονται για δεξιώσεις , ανεγέρσεις εκκλησιών και λοιπές δραστηριότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τη ζωή του οπλίτη. Ας "θυσιάσουν " μερικά απ αυτά για να βελτιώσουν τις βιωτικές συνθήκες των φαντάρων πριν να είναι αργά...
Επιτροπή Φαντάρων Σάμου
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου