Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ποιος είναι ο "εξωθεσμικός παράγοντας" που καθορίζει τι θα γίνει με το ΒΕΛΟΣ;

Σχόλιο ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: 
Είναι μήπως εφοπλιστής που κάνει δουλειές με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ;
Είναι ο βιομήχανος στον τομέα της ενέργειας που τρίβει τα χέρια του από τα κέρδη που του φέρνουν οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης του τομέα ενέργειας κυβέρνησης και ΕΕ;
Είναι ο επιχειρηματίας που έχει λόγο για τις Στρατιωτικές Παρελάσεις, επιβάλλει την μιλιταριστική εκπομπή "Αρετή και Τόλμη" και παρεμβαίνει για τον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις;
Είναι τέλος αυτός που αγωνιά για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά που επίσης διορίζει Αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων και Υπουργό Άμυνας;
Ποιος είναι;
Ναύαρχος Παλούμπης: Λογοκρισία στο «Αρετή και Τόλμη» για το ΒΕΛΟΣ – Καταγγελία με αφορμή την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Μια απίστευτη καταγγελία κάνει στο ArmyVoice.gr ο επίτιμος υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ιωάννης Παλούμπης.

Ο Ναύαρχος είχε δώσει συνέντευξη στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με Αρετή και Τόλμη» η οποία προβάλλεται κάθε Κυριακή πρωί από την ΕΡΤ.

Σήμερα με αφορμή τη ζοφερή επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, μεταξύ άλλων στην εκπομπή υπήρχε και αφιέρωμα στην ιστορία του Κινήματος του Ναυτικού, το 1973 και τον κατάπλου του αντιτορπιλικού «Βέλους» στην Ιταλία, με κυβερνήτη τον Νίκο Παππά.

Ο Ναύαρχος Παλούμπη, ο οποίος συμμετείχε στο “Κίνημα του Ναυτικού” και συνελήφθη τον Ιούνιο του 1973, έδωσε σχετική συνέντευξη.

Ωστόσο, όπως καταγγέλει η τελευταία του φράση κόπηκε καθώς αφορούσε το θέμα που έχει βάλει φωτιά στο Πολεμικό Ναυτικό, για το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ.

Το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, το οποίο έχει ολοκληρώσει προγραμματισμένη επισκευή δεν επιστρέφει στο πάρκο ναυτικής παράδοσης στον Φλοίσβο δίπλα στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, κάτι που έχει προκαλέσιε μεγάλες αντιδράσεις στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μάλιστα στο πλαίσιο των αντιδράσεων και όπως έχουν καταγγείλει ναύαρχοι στο Armyvoice.gr, ο λόγος είναι ότι εξωθεσμικός παράγοντας, ο οποίος όμως επηρεάζει το Πολεμικό Ναυτικό δεν επιθυμεί να επιστρέψει το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ δίπλα στο ΑΒΕΡΩΦ.

Με αυτά δεδομένα κι ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ ετοιμάζεται να αποπλεύσει μέχρι τις 3 Μαϊου για την Θεσσαλονίκη, σε ένα ταξίδι μάλλον χωρίς επιστροφή, ο Ναύαρχος παρενέβη για να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα.

Η δήλωσή του η οποία καταγγέλλει ότι δεν προβλήθηκε σκοπίμως από την εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «με Αρετή και Τόλμη», και την έστειλε γραπτώς στο Armyvoice.grήταν η εξής:

«Από το βήμα της εκπομπής σας ποιω έκκληση στον ΥΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη,να σταματήσει η περιπλανηση του ΒΕΛΟΥΣ στο Ναυσταθμο και τα Ναυπηγεια και να επιστρεψει στη θεση του διπλα στο ΑΒΕΡΩΦ.

Ο ΑΒΕΡΩΦ συμβολιζει την ναυτικη ιστορια της χωρας μας τον 20ον αιωνα και το ΒΕΛΟΣ συμβολιζει την απεχθεια των Ενοπλων Δυναμεων προς την δικτατορια

Το ΒΕΛΟΣ εχει θεση διπλα στα ιστορικα πλοια και ειναι καλο τα Ελληνοπουλα να μαθαινουν οτι οι ΕΔ δεν προστατευουν μονο την ακεραιοτητα της χωρας, αλλα και το δημοκρατικο πολιτευμα του Ελληνικου λαου!

Αντιναυαρχος Ιωαννης Παλουμπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου