Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Φαντάροι ζητούν χρήματα από τις μονάδες να πάνε να ψηφίσουν

Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, φαντάροι βγήκαν στην Αναφορά Παραπονούμενοι γιατί οι όροι της Στρατιωτικής Θητείας τους εμποδίζουν να Ψηφίσουν.

Και απαίτησαν από τις Διοικήσεις των μονάδων να τους καταθέσουν τα χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης ώστε να πάνε να ψηφίσουν.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων.
Αναδεικνύεται ξανά ότι ο Στρατός είναι ο πιο ότι Αντιδημοκρατικός, Άδικος αστικός θεσμός, εκεί που επικρατεί ο Παραλογισμός και οι Ανισότητες.
Προσέξτε: οι φαντάροι που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά και έχουν διαφορετικό τόπο καταγωγής, άρα και τόπο άσκησης των εκλογικών τους δικαιωμάτων πρέπει να καταβάλλουν ένα τεράστιο ποσό.
Οι συνάδελφοι τους που υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους μπορούν εύκολα να πάνε και να ψηφίσουν χωρίς κανένα εμπόδιο.
Ποιος όμως θα καλύψει το κόστος των ακριβών εισιτηρίων και μάλιστα δύο φορές;
Εμείς καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική-στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει το κόστος της μετακίνησης των συναδέλφων και να τους παρέχει κάθε διευκόλυνση.

Θυμίζουμε:

Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στον Ελληνικό Στρατό: αφαιρούν το Δικαίωμα στους φαντάρους συμμετοχής στις Εκλογές!



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά Απαγορεύει την συμμετοχή των συναδέλφων φαντάρων στις Δημοτικές Εκλογές.
Και το κάνει αυτό μέσω της οικονομικής αδυναμίας να αντεπεξέλθουμε στο τεράστιο κόστος μετακίνησης.
Υπουργείο Άμυνας και ΓΕΣ μας έχουν κόψει τις καταστάσεις επιβίβασης.
Ουσιαστικά, σε πολλές μονάδες της παραμεθορίου οι συνάδελφοι δεν βγαίνουν έξοδο γιατί το χαρτζιλίκι δεν φτάνει.
Τώρα όμως και εν όψει των εκλογών αποκαλύπτεται ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια σοβαρή Αντι-Δημοκρατική Μεθόδευση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τους φαντάρους την συμμετοχή στις Εκλογές.
Στις επερχόμενες διοικητικές εκλογές -για τις ευρωεκλογές υπάρχουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι στην Κύπρο- πρέπει πάλι να ματώσουν οικονομικά, αφού δεν δίνεται κατάσταση επιβίβασης.
Πρέπει, επομένως, άμεσα να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, ώστε να μπορέσουμε απρόσκοπτα όσοι φαντάροι το επιθυμούμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα στον τόπο καταγωγής.

Με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και των διοικήσεων να δοθεί ειδική εκλογική άδεια και κατάσταση επιβίβασης (δωρεάν μετακίνηση) σε όσους φαντάρους το επιθυμούν».
Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κυνηγώντας τους ψήφους των Στρατιωτικών προχωρά σε μια σειρά προβλέψεις.

ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


Ευρωεκλογές και Πάσχα 2019: Τι ισχύει για τους στρατιωτικούς ΕΓΓΡΑΦΟ
Ευρωεκλογές 2019 και Πάσχα 2019: Τι ισχύει για τους στρατιωτικούς και τις άδειες που δικαιούνται – Έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες
H ψηφοφορία για την ανάδειξη μελών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαϊ 19.
Oι στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις ΕΔ και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Δήμου, διαφορετικού από εκείνον στον οποίο υπηρετούν κατά την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, δύναται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, είτε στο Δήμο που είναι εγγεγραμμένοι, είτε στο Δήμο όπου υπηρετούν.
Στην τελευταία περίπτωση, εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Oι στρατιωτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Δήμου της χώρας, οφείλουν να δηλώνουν εγγράφως στους προϊστάμενους ή τους διοικητές τους, την πρόθεση τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, έως και την μεθεπόμενη ημέρα από τη δημοσίευση του π.δ. περί ορισμού της ημέρας διεξαγωγής της σχετικής ψηφοφορίας.
Oι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι που συντάσσονται από τις Μονάδες – Υπηρεσίες, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 27 του (α) σχετικού, περιλαμβάνουν το στρατιωτικό προσωπικό που θα δηλώσει ότι επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Δήμο όπου υπηρετεί και διαβιβάζονται στο οικείο Πρωτοδικείο εντός ανατρεπτικής προθεσμίας 5 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση του π.δ. προκήρυξης των εκλογών.
Ευρωεκλογές 2019 και Πάσχα 2019
2. Κατόπιν των ανωτέρω και ενόψει της επικείμενης περιόδου των εορτών
του Πάσχα και των αδειών του προσωπικού, οι Μονάδες – Υπηρεσίες του ΓΕΣ
οφείλουν:
α. Να μεριμνήσουν για τη λήψη των υπευθύνων δηλώσεων από το στρατιωτικό προσωπικό.
β. Να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την έγκαιρη κατάρτιση και αποστολή των ειδικών εκλογικών καταλόγων στους αρμόδιους φορείς.
Η κατάρτιση των ειδικών εκλογικών καταλόγων γίνεται με βάση τις προαναφερθείσες
δηλώσεις και κατόπιν εκτίμησης των υπηρεσιακών αναγκών.
Οι ακριβείς χρόνοι εκδήλωσης και περάτωσης των ενεργειών αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη διαταγή, μετά την έκδοση του π.δ.
προκήρυξης των εκλογών.
Υπενθυμίζεται ότι σε όλους τους στρατιωτικούς που θα ψηφίσουν στο Δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, χορηγείται βεβαίωση, περί μη εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, την οποία οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή.
Ειδικότερα:
α. Τα Φρουραρχεία, σε συνεργασία με τις Δνσεις Ο-Σ/ΓΕΣ, να μεριμνήσουν για τη χορήγηση βεβαιώσεων στο στρατιωτικό προσωπικό που είναι εγγεγραμμένο στην Εκτός Οργανική Δύναμη των Δνσεων Ο-Σ/ΓΕΣ και παρακολουθούνται από αυτά, λόγω ειδικής αδείας (μακρά αναρρωτική, εκπαιδευτική, άνευ αποδοχών κ.λπ.).
β. Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία να μεριμνήσουν για την χορήγηση βεβαιώσεων στο νοσηλευόμενο στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο μέχρι την ημέρα των εκλογών, θα λάβει εξιτήριο και συνήθη αναρρωτική άδεια, μετά από συνεργασία με τη Μονάδα – Υπηρεσία του.
γ. Λοιπές ειδικές περιπτώσεις, να αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση, μετά από συνεργασία των Δνσεων Ο-Σ/ΓΕΣ, των Μονάδων – Υπηρεσιών και των κατά τόπους Φρουραρχείων.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.
5. Χειριστής θέματος: Σχης (ΠΖΕΥ) Αθανάσιος Τσαούσης, Τμηματάρχης
ΓΕΣ/B1/4, τηλ.: 8005696 – 8003222.
Υπτγος Λεωνίδας Κακαβά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου