Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Βρετανία και ΗΠΑ πιέζουν για Ελληνο-τουρκική συνεννόηση: «Μοιράστε τα κοιτάσματα με την Τουρκία σε συμφωνία “win-win” για όλους»

Ιδιαίτερα σοβαρή ήταν ξανά η παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τ.Πάιατ, αυτή τη φορά σε συνέδριο που οργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο Τατόι, όπου ζήτησε να μοιραστούν τα κοιτάσματα με την Τουρκία.
Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, στο συνέδριο μίλησε για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας καθώς και για συμφωνίες “win-win” για όλους!

Αμέσως μετά ο πρέσβης των ΗΠΑ μίλησε “για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που είναι και ο βασικός στόχος των ΗΠΑ”.

Ο Αμερικανός πρέσβης εννοεί, δηλαδή, ότι οι ενεργειακοί πόροι πρέπει να μοιραστούν και στις δυο κοινότητες της Κύπρου και για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που είναι και ο βασικός στόχος των ΗΠΑ.

Να προσθέσουμε επιπλέον, ότι ο Βρετανός υπουργός χαρακτήρισε την περιοχή που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο, ως περιοχή «υπό αμφισβήτηση», δηλαδή, ο Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος, αμφισβητεί τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου