Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Έσωσε χίλιους μετανάστες και την απειλούν με 20 χρόνια φυλακή

Έσωσε χίλιους μετανάστες και την απειλούν με 20 χρόνια φυλακή


Μια απίστευτη υπόθεση όπου μια Γερμανίδα κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλακής στην Ιταλία, επειδή έσωσε μετανάστες, έφερε στο «φως» η Daily Mail!

Η Πία Κλεμπ, ήταν μέλος μιας ομάδας που προσπαθούσε να σώσει μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν παράνομα σε χώρες της Ευρώπης.
Μαζί με κάποιους φίλους της, γυρνούσαν τη Μεσόγειο και προσπαθούσαν να βοηθήσουν μετανάστες που ήταν σε λέμβους, προκειμένου να μη πνιγούν στη θάλασσα, όπως έχει γίνει με εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, τα τελευταία χρόνια. Η 35χρονη Γερμανίδα από την Βόννη, φέρεται να έχει σώσει πάνω από 1.000 άτομα, βοηθώντας τα να φτάσουν ζωντανά στις ακτές της Ιταλίας.

Η Ιταλική κυβέρνηση όμως, την κατηγόρησε για παράνομη εισροή μεταναστών και κινήθηκε νομικά εναντίον της. Δικαστήριο της Σικελίας την έκρινε ένοχη και μένει να βγει η απόφαση της ποινής της. Σύμφωνα με την Ιταλική νομοθεσία, κινδυνεύει ακόμη και με 20 χρόνια φυλάκισης, αλλά η ίδια είναι αποφασισμένη να πάει στα άκρα την υπόθεση.

Ενώ έσωσε εκατοντάδες ψυχές, απειλείται με φυλάκιση και γι’ αυτό δήλωσε πως θα προσφύγει στο Στρασβούργο κατά της απόφασης. Το δικαστήριο στην Ιταλία, της απαγόρευσε παράλληλα να κυκλοφορεί στις ακτές της χώρας, ενώ της έχει επιβάλει πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, κατηγορήθηκε μαζί με τους συντρόφους της για trafficking, αλλά γρήγορα αυτή η κατηγορία κατέρρευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου