Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ δηλητηριάζουν κοινότητες ινδιάνων.

Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ 
δηλητηριάζουν κοινότητες ινδιάνων.
Σε δεκάδες στρατιωτικές βάσεις σε όλη την ΗΠΑ το δίκτυο νερού έχει δηλητηριαστεί με υπερφθοριωμένες ενώσεις. Στο Κολοράντο Σπρινγκς, ο στρατός έχει μηνυθεί για υπερφθοριωμένες ενώσεις που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πυροσβεστικού αφρού. 
Οι ενώσεις αυτές έχουν μολύνει το νερό, ίσως και για δεκαετίες.
Αλλά το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο σε περιοχές κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Μια μελέτη του 2007 εκτιμά ότι αυτές οι ενώσεις είναι στο αίμα του 98% των Αμερικανών. Περισσότερα από 1.500 δίκτυα πόσιμου νερού στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να μολυνθούν από αυτές τις ενώσεις, επηρεάζοντας πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε τουλάχιστον 43 πολιτείες.
Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες PFAS μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των παιδιών, να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης, να επηρεάσουν τη γονιμότητα των γυναικών διαταράσσοντας τις ορμόνες, το ανοσοποιητικό σύστημα και να αυξήσουν τον κίνδυνο πολλών μορφών καρκίνου. Οι υπερφθοριωμένες ενώσεις βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα γύρω από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις, χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης και βρίσκονται σε συσκευασίες τροφίμων, χαλιά, έπιπλα, είδη ένδυσης και μαγειρικά σκεύη.

anarchypress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου