Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Θράκη: Χρυσαυγίτης ο μόνος ιατροδικαστής που εξετάζει βασανιστήρια και ρατσιστική βία;

Στην απόσυρση της υποψηφιότητάς του με τη Χρυσή Αυγή, μια μέρα μετά την ανακοίνωσή του, προχώρησε ο Ιατροδικαστής από τη Θράκη Νικόλαος Κιφνίδης.
Επρόκειτο να είναι υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το νεοναζιστικό κόμμα και στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για φόρτο εργασίας καθώς πρόκειται γιατον μοναδικό Ιατροδικαστή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Όμως το ερώτημα που έχει προκύψει είναι η αποκάλυψη πως ο μοναδικός ιατροδικαστής σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπου καταγράφονται εκατοντάδες καταγγελίες για βασανιστήρια σε πρόσφυγες, επαναπροωθήσεις κλπ και σε μια περιοχή όπου έχουν καταγραφεί μια σειρά περιστατικά ρατσιστική βίας από τη Χρυσή Αυγή κυρίως σε βάρος μειονοτικών, είναι... Χρυσαυγίτης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο υπεύθυνος οργανωτικού Χρυσής Αυγής για τη Ροδόπη Χρήστος Γεωργίου και ο ιατροδικαστής ν. Ροδόπης Νικόλαος Κιφνίδης:

Μετά από πολυήμερες επαφές και συζητήσεις, που είχαμε με τον Ιατροδικαστή Ν. Ροδόπης κ. Νικόλαο Κιφνίδη και το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την κάθοδο του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, στο νομό Ροδόπης, καθότι ο ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του κινήματός μας, διαπιστώσαμε ότι η αποχή του από την υπηρεσία του, θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς ο κ. Κιφνίδης, είναι ο μοναδικός Ιατροδικαστής για όλη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Προτάσσοντας λοιπόν το κοινό καλό του τόπου μας, αποφασίσαμε από κοινού την μη συμμετοχή του σε αυτές τις εκλογές, αλλά πολύ πιθανόν στις επόμενες, που μάλλον θα γίνουν και σύντομα. Ο κ. Κιφνίδης έχει δηλώσει ότ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου