Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

«Δουλεμπορικά» γραφεία νοικιάζουν εργαζόμενους και σε ξενοδοχεία των Χανίων

Πρόσφορο έδαφος και στα Χανιά φαίνεται πως βρίσκουν τα γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων, καθώς οι σύγχρονοι «δουλέμποροι» ανοίγουν τις δουλειές τους και συνεργάζονται και με μεγαλοξενοδόχους του νομού, παρέχοντας φθηνή εργατική δύναμη.
Το παραπάνω κατήγγειλε κατά την διάρκεια της Παγκρήτιας συνάντησης των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο κ. Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό.
Όπως είπε ο κ. Χότζογλου, κατά την διάρκεια ελέγχων που έγιναν σε ξενοδοχεία των Χανίων, σε συνεργασία με τη αρμόδια υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας διαπιστώθηκαν ουκ ολίγα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας ενώ επίσης διαπιστώθηκε και η δραστηριοποίηση των παραπάνω γραφείων που ενοικιάζουν εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, οι οποίοι αμείβονται με την κατώτατη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΓΣΕΕ και όχι με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Επίσης ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπως το θέμα του να παίρνουν το εφάπαξ που δικαιούνται στην 20ετία, κάτι που θα διεκδικήσουν και από την επόμενη κυβέρνηση.
Zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου