Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Έκτακτο από Λαμπεντούζα! Μπήκαμε στα Ιταλικά χωρικά ύδατα, παρά την απαγόρευση και δέσαμε στο λιμάνι της Λαμπεντούζας.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ
(For English scroll down)
Έκτακτο από Λαμπεντούζα! 
Μπήκαμε στα ιταλικά χωρικά ύδατα, παρά την απαγόρευση και δέσαμε στο λιμάνι της Λαμπεντούζας. 
Οι αρχές έχουν καταλάβει την προβλήτα και δεν αφήνουν κανέναν να αποβιβαστεί, ούτε εμάς, ούτε τους πρόσφυγες. 
Ο Σαλβίνι θέλει να μας ξαναστείλει πίσω στη θάλασσα, να πάμε στην Μάλτα μαζί με τους ναυαγούς.
Φέρανε φορτηγά με τρόφιμα και νερό να μας τα φορτώσουν και να φύγουμε.

Μιλάμε για ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής, που κανονικά έχει άδεια από το Λιμεναρχείο για 18 άτομα και αυτοί θέλουν να μας στείλουν στη θάλασσα να κάνουμε αλλά 100 μίλια, με 57 ανθρώπους πάνω! Φυσικά, δεν πρόκειται να το κουνήσουμε από εδώ.

Urgent from #Lampedusa.

We entered Italian territorial waters against the blockade imposed by Salvini and now we are currently docked at the port. 

Italian authorities are preventing everybody from disembarking, neither us or the rescued people. Salvini is pushing to send us back to the sea and go to Malta. They only offer to give us water and food. Our sailing boat is registered to carry 18 people and now they want to send us to Malta, crossing 100 miles, with 57 people onboard! 
Of course we will never comply with that.
#SafePassage #openEUborders
Για εμάς η Αντιπολεμική Κινητοποίηση στις 10/7 στις 18.30 μ.μ στη Βουλή και η Κινητοποίηση στην Ιταλική Πρεσβεία την ίδια μέρα στις 20.00 μ.μ. αποκτά άλλη επικαιρότητα και άλλη αναγκαιότητα στην έκφραση της Διεθνιστικής μας Αλληλεγγύης.
Σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, ενάντια στην πολεμική μηχανή: Κάλεσμα σε αντιπολεμική-διεθνιστική κινητοποίηση τη Τετάρτη, 10/7
Σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία
Να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο
Kάλεσμα σε αντιπολεμική κινητοποίηση
Η Μεσόγειος είναι η πιο θανατηφόρα θάλασσα στον πλανήτη. Από την Ελλάδα και την Τουρκία μέχρι την Λιβύη και την Ιταλία, ένα απέραντο πεδίο διεξαγωγής και διαχείρισης του κοινωνικού πολέμου απλώνεται. Μέσα στο 2018, εκτιμάται ότι 6 ανθρώπινες ζωές κάθε μέρα χάνονταν και 2.275 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνταν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο.
Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Την ώρα που η Ελλάδα και η Τουρκία αρνούνται διμερείς διπλωματικές διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και ρισκάρουν αιματηρά θερμά πολεμικά επεισόδια προχωρώντας σε ένοπλες διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα επιδιώκει να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη. Το ελληνικό κράτος συμμαχεί με ΗΠΑ και Ε.Ε, αλλά και με τον άξονα Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου,  απειλώντας με επέκταση των χωρικών του υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια και προχωρώντας σε έρευνες και εξορύξεις στο Ιόνιο, στη Κρήτη, στο Αιγαίο, στη Κύπρο, με όχημα τις πολυεθνικές ΕΧXΟΝ ΜΟΒΙL-ΤΟΤΑL-ΕΝΙ και φυσικά τα ελληνικά πετρέλαια (ΕΛΠΕ) του Λάτση, την Motor Oil και Energean του Βαρδινογιάννη. Και στο βάθος, πάντα, η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στη λεία των δυτικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή.
Μας καλούν να μισήσουμε τον τουρκικό λαό και να πολεμήσουμε για τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας και μερικών εξορυκτικών επιχειρήσεων, την ώρα που Ελλάδα και Τουρκία συμμετέχουν από κοινού στον πόλεμο κατά των εργαζομένων, με χιλιάδες ελληνικές και τουρκικές επιχειρήσεις να επενδύουν και από τις δύο μεριές του Αιγαίου σε συνθήκες ακραίας υποτίμησης της εργασιακής δύναμης, και στον πόλεμο κατά των μεταναστών/στριων, με τη κοινή συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε-Τουρκίας για τη “διαχείριση του προσφυγικού”.
Ένα τεράστιο σύστημα στρατοπέδων συγκέντρωσης (“hot spots”), εγκλεισμού, βασανισμού, ξυλοδαρμού, κλειστών συνόρων και περιπολιών, στα νησιά, στη θάλασσα, στην ενδοχώρα, στον φράχτη του Έβρου, έχει οικοδομηθεί από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Μάρτιο του 2018 στα μετόπισθεν του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ώστε να “φρενάρει” λίγο τις καταστροφικές συνέπειές του που έρχονται στην Ευρώπη , να αιχμαλωτίζει δηλαδή τα θύματα του πολέμου που δραπετεύουν. Και ενώ περιμένουμε κάθε ώρα και στιγμή τα θύματα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, έχουμε καθημερινά τα θύματα της ελληνοτουρκικής συνεργασίας, υπό την εποπτεία του ελληνικού και τουρκικού στρατού ή του λιμενικού..
Σε αυτό τον πόλεμο, η Ελλάδα έχει διπλά στρατηγικό ρόλο: δεν βρίσκεται μόνο στα μετόπισθεν του πολέμου στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην οπισθοφυλακή του καπιταλιστικού πολέμου στην Αφρική. Το ελληνικό κράτος εκπαιδεύει το λιβυακό λιμενικό στη Κρήτη, την ώρα που το λιβυκό κράτος, που έχει μετατραπεί σε ένα σύνολο ένοπλων συμμοριών μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από λίγα χρόνια, καταγγέλλεται για κανονικές υπαίθριες αγορές σκλάβων, βασανισμούς και βιασμούς ανθρώπους που δραπετεύουν προς τη Μεσόγειο, προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στην Ευρώπη και την Ιταλία. Αυτό το λιβυακό κράτος αναγνωρίζεται από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, με τη Διακήρυξη στη Σύνοδο της Μάλτας, ως “επίσημος συνομιλητής” στη “διαχείριση του προσφυγικού”.
Αυτό το σύστημα εμπόλεμων επιχειρήσεων κατά των μεταναστών/στριων Ελλάδας-Τουρκίας-Λιβύης, συνεχίζεται στην Ιταλία. Άλλωστε, μέσα στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης παρεμβαίνουν δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Ιταλία, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της γαλλικής TOTAL και της ιταλικής ENI που έχουν εγκατασταθεί εκεί.
Το ιταλικό κράτος, παίρνοντας μια στρατηγική επιλογή, ακολουθεί μια πολιτική όξυνσης του πολέμου κατά των μεταναστών/στριων. Δεν πρόκειται για μια αντιμεταναστευτική ιδιορρυθμία του περίφημου Σαλβίνι. Άλλωστε, είναι η κυβερνητική συνεργασία του “λαϊκού-δημοκρατικού” Κινήματος των 5 αστέρων”, κόμμα κεντροαριστερών, φιλελεύθερων, κεντροδεξιών και οικολόγων, μαζί με την “ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά”, που ξεκίνησε αυτή την πολιτική.
Η Ιταλία μετατρέπει τα διασωστικά πλοία σε πλωτά hotspots– δεν τους δίνει άδεια να ελλιμενιστούν, μέχρι να κάνει διακανονισμούς με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και να δει πώς θα μοιραστούν τους πρόσφυγες, ενώ έχει κατασχέσει διασωστικά πλοία όπως το Mare Jonio. Παράλληλα, ένα όλο και πιο αυστηρό εθνικό νομικό πλαίσιο ποινικοποιεί ακόμα και την αλληλεγγύη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, όπως στην περίπτωση της σύλληψης της Καρόλας Ρακέτε, εργαζόμενης σε γερμανική ΜΚΟ, το πλοίο της οποίας διέσωσε 42 πρόσφυγες και ελλιμενίστηκε παράνομα στην Ιταλία μετά από βδομάδες στην ανοιχτή θάλασσα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια υποκριτική διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ της Γερμανίας με την Ιταλία, που αποκρύπτει τις ευθύνες τόσο των ευρωπαϊκών κρατών όσο και των επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε όλο αυτό.
Η πολεμική μηχανή πρέπει να μπλοκαριστεί. Στρέφεται κατά των εργαζομένων και των προσφύγων, μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά σε έναν εμφύλιο των φτωχών. Με στόχο την ανεξαρτησία από το σύστημα διαχείρισης του προσφυγικού από τα καπιταλιστικά κράτη και τις ΜΚΟ, χωρίς να εμπιστευόμαστε καμιά “δημοκρατική” κυβέρνηση ως εκπρόσωπο της αλληλεγγύης και των αγώνων.
Το Αιγαίο και η Μεσόγειος, εκτός από ορυκτό πλούτο, έχουν και ανθρώπινα θύματα. Και ο υγρός αυτός τάφος έχει καρφωμένες τις σημαίες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιταλίας.
Για αυτό καλούμε σε διεξαγωγή αντιπολεμικής και διεθνιστικής κινητοποίησης την Τετάρτη 10/7 στις 18.30 μπροστά από τη Βουλή, με κατεύθυνση στη συνέχεια προς την Ιταλική Πρεσβεία στις 20.00 (Σέκερη Παναγιώτη 2, Κολωνάκι)
Ο πρώτος στόχος του αντιπολεμικού κινήματος είναι η αποτυχία του μεγαλοϊδεατισμού της ελληνικής άρχουσας τάξης
Να φύγουν όλοι οι ιμπεριαλιστές και οι πετρελαϊκές εταιρείες από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο
Δεν θέλουμε ΑΟΖ, δεν θέλουμε εξορύξεις υδρογονανθράκων και αγωγούς των πολεμικών ανταγωνισμών
Να γκρεμιστούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών
Να ανοίξουν τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα
Πολυεθνική, αντιπολεμική ενότητα εργαζομένων και καταπιεσμένων
Σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
antipolemiki.kinisi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου