Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Πυροσβεστικά αεροσκάφη: Η τραγική εικόνα των CL-415 & CL-215 σήμερα

Πυροσβεστικά αεροσκάφη: Η τραγική εικόνα των CL-415 & CL-215 σήμερα
Πυροσβεστικά αεροσκάφη: Η τραγική εικόνα των CL-415 και CL-215 σήμερα – Οι καθυστερήσεις και οι χαμηλές διαθεσιμότητες – Οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται
Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη
Λέμε συχνά ότι οι πιλότοι και γενικότερα τα πληρώματα και οι τεχνικοί των πυροσβεστικών αεροσκαφών είναι ήρωες.
Δεν είναι όμως ήρωες μόνο επειδή δίνουν τη μάχη με ένα ισχυρό στοιχείο της φύσης, την φωτιά. Τα στοιχεία που φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι είναι ήρωες για πολλούς ακόμα λόγους.

Πετούν με αεροσκάφη γηρασμένα και χωρίς ανταλλακτικά και δίνουν ακόμα και τη ζωή τους αν χρειαστεί για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες άλλων. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ την ιστορία δυο πιλότων που χάθηκαν για πάντα 23 Ιουλίου 2007: Πτώση CL-415 -2 νεκροί «Ένας Άγγελος να μας φυλά»)

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Armyvoice.gr, δυστυχώς ούτε φέτος έγινε δυνατή η απόδοση του συνόλου των αεροσκαφών CL-215 και CL-415 σε πλήρη λειτουργία.

Στις αρχές Ιουνίου αναπτύχθηκαν τα πρώτα Κλιμάκια σε Ανδραβίδα, Ν. Αγχίαλο και Ελευσίνα, ενώ αντίθετα τα μικρότερα αεροσκάφη PLZ M-18 της 359 ΜΑΕΔΥ

αναπτύχθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους σε Κλιμάκια σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Άκτιο, Καλαμάτα, Χρυσούπολη, Τρίπολη, Λαμία και Λέσβο.

Η διαθεσιμότητα του στόλου παραμένει και τον Αύγουστο πολύ χαμηλή, σε σχέση με τα δεδομένα των ετών πριν από τα μνημόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα του Armyvoice.gr, στις αρχές Ιουνίου υπήρχαν διαθέσιμα 6-7 CL-215 και 3 CL-415, ενώ τον Αύγουστο υπήρχαν κατά μέσο όρο διαθέσιμα 8-9 CL-215 και 4 CL-415, από ένα στόλο 11 αεροσκαφών CL-215 και 7 αεροσκαφών CL-215.


Αυτοί οι αριθμοί είναι οι μέγιστοι που επιτεύχθηκαν, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες αποκατάστασης βλαβών του στόλου, ειδικά των γερασμένων CL-215.

Το απόθεμα ανταλλακτικών που απαιτείται για την πλήρη αποκατάσταση του στόλου ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου