Οι ΗΠΑ ανησυχούν.
Ανησυχούν γιατί η πολιτική της ΝΔ οδηγεί σε κοινωνικές συγκρούσεις.
Το μοντέλο "κοινωνικής ειρήνης" που είχε επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο λειτουργικό για τον αστικό κόσμο, την ΕΕ και τις ΗΠΑ: μνημόνια και αντεργατικά μέτρα επιβάλλονταν, το εργατικό κίνημα διαλύθηκε, οι αντιδράσεις της νεολαίας ήταν εξαφανισμένες.
Η κυβέρνηση προωθεί μια τεράστια και εξίσου βίαιη αντεργατική ατζέντα εντείνοντας τα χαρακτηριστικά του Επιχειρηματικού κράτους Πολέμου-Καταστολής: κατάργηση Πανεπιστημιακού Ασύλου, Μαύροι Πάνθηρες, 1500 για την ΔΕΑΣ-ΔΕΛΤΑ, ο Στρατός εγγυητής της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ακόμη πιο σκληρά μέτρα κατά των προσφύγων.
Η κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζει και βαθαίνει την αστική πολιτική που χάραξε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση του κοινωνικού πολέμου.
Το στοίχημα όμως της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων είναι τεράστιο και το αμερικανικό ενδιαφέρον προφανές.
Η πιθανότητα επομένως αγωνιστικής επιστροφής του λαϊκού παράγοντα σκορπά ανησυχία.
Ας κάνουμε τους Εφιάλτες τους Πραγματικότητα.
New York Times: “Σκληρή δεξιά και αυταρχική η κυβέρνηση Μητσοτάκη”! Άρθρο σοκ για τον πρώτο μήνα της
Από Militaire News
Άρθρο καθόλου ευχάριστο για την κυβέρνηση από τους New York Times που σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν…αριστερή εφημερίδα! Κάνοντας μια αποτίμηση του πρώτου μήνα διακυβέρνησης η αμερικανική εφημερίδα χαρακτηρίζει τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ως “σκληρά δεξιά” και επισημαίνει ότι η συναίνεση για την οποία μιλούσε προεκλογικά δεν είναι αληθινή.
“Η Νέα Δημοκρατία, δείχνει μακριά από το να είναι μια μετριοπαθής, φιλελεύθερη δύναμη, φαίνεται να είναι ένα δεξιό κόμμα με έντονες αυταρχικές τάσεις. Και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υποσχέθηκε να ενώσει τη χώρα, ακολουθεί διαχωριστικές και πολωτικές πολιτικές”, γράφει.
“Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά για αποδεικτικά στοιχεία. Ο πρώτος μήνας του κ. Μητσοτάκη έδωσε πολλά παραδείγματα των αντιδημοκρατικών ενστίκτων του νέου πρωθυπουργού. Τρεις κρίσιμοι ρυθμιστικοί οργανισμοί – που προστατεύουν τα οικονομικά, το εργατικό δυναμικό και το περιβάλλον της χώρας – διαλύθηκαν με ένα νομοσχεδίου που ψήφισε πρόσφατα το Κοινοβούλιο . Ένας νέος θεσμός, που ονομάζεται Προεδρία της κυβέρνησης, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να υποστηρίξει τον κ. Μητσοτάκη. Και ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έχει τεθεί υπό τον έλεγχό του, μαζί με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Δεν πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση περί διοικητικής αποτελεσματικότητας. Φαίνεται σαν μια σκόπιμη συγκέντρωση εξουσίας στο γραφείο του πρωθυπουργού”, συνεχίζει το άρθρο το οποίο κατηγορεί ευθέως τον κ.Μητσοτάκη για υποκρισία:
“Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, επέκρινε την συμφωνία που ρύθμισε τη διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, για να την δεχτεί πλήρως μόλις ανέλαβε την εξουσία. Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού από μια από τις ισχυρότερες πολιτικές δυναστείες της χώρας, καταδικάζει τον νεποτισμό – αλλά διορίζει έναν ανιψιό του ως διευθυντή του γραφείου του , ενώ άλλος ανιψιός του είναι ο δήμαρχος της Αθήνας..
…Όσον αφορά την κυβέρνησή του, δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία σχετικά με τις αρχές και τις προτεραιότητές του. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, αναίρεσε το δικαίωμα των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και των μεταναστών να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, ακύρωσε τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις που χωρίζουν το κράτος από την εκκλησία και πρόσθεσε την «Οικογενειακή Πολιτική» στον τίτλο μιας κυβερνητικής υπηρεσίας για την ισότητα των φύλων. Όταν ρωτήθηκε γιατί υπάρχουν μόνο πέντε γυναίκες σε ένα υπουργικό συμβούλιο με 51 μέλη, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να απαντήσει – στην έκπληκτη δημοσιογράφο – ότι δυσκολεύτηκε να βρει περισσότερες γυναίκες για να διορίσει.
Μία από αυτές τις πέντε γυναίκες, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εργασίας, προσωποποιεί την ιδεολογική ημερήσια διάταξη του υπουργικού συμβουλίου. Το 2017, απηύθυνε ανοιχτή έκκληση για περικοπές των μισθών ως “απαραίτητες” για χάρη της ανταγωνιστικότητας. Πιο πρόσφατα, χαρακτήρισε τη συλλογική μνήμη του αγώνα ενάντια στη δικτατορία από το 1967 έως το 1973 ως «ψυχική ασθένεια της Αριστεράς». Προς το παρόν προτείνει μια συντηρητική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος της γήρανσης του πληθυσμού επιδοτώντας κάθε γέννηση από ελληνίδες μητέρες με 2000 ευρώ…
… Ο Κωνσταντίνος Λούλης, που θαυμάζει τον πρώην δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, επελέγη για να διευθύνει το Υπουργείο Τουρισμού. Ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος με τα λόγια του “συνυπήρχε πολιτικά” με τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, διορίστηκε υπουργός Γεωργίας, προκαλώντας σοκ στην εβραϊκής κοινότητας και το Ισραήλ. Και ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, ο οποίος καταγγέλθηκε από τον κ. Μητσοτάκη για τις τραγικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου, στις οποίες χάθηκαν 102 άνθρωποι, διορίστηκε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη…”
Το άρθρο των New York Times επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι η οικονομία και η ανεργία συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Ελλάδα, η κυβέρνηση θέτει προτεραιότητες που έχουν να κάνουν με το άσυλο στα πανεπιστήμια και το πως θα εμποδίσει η ακτοφυλακή τις ροές προσφύγων. “Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη,στο προσφυγικό, φαίνεται να είναι να χτίσει ένα τείχος στη θάλασσα”, γράφει η εφημερίδα,
Καμία από τις θεμελιωμένες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας – να μειώσει τους φόρους εταιρειών και να κάνει ιδιωτικοποιήσεις, σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσει “νέες θέσεις εργασίας” δεν είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας. Μπορούν να κάνουν το αντίθετο”, καταλήγει το άρθρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου