Ο ΣΤΡΑΤΟΣ και η υπερκόπωση που προκαλεί με την υπερεκμετάλλευση μας οδηγεί ακόμα και σε Εγκεφαλικά!
Το δραματικό περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα σε μονάδα της Σάμου είναι ενδεικτικό των κινδύνων που απειλούν την Υγεία και την ζωή μας κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Η ακραία εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων, με τις ατελείωτες υπηρεσίες και την απίστευτη έλλειψη ύπνου (οι στρατιώτες στην παραμεθόριο κοιμούνται 2-3 ώρες) οδηγεί σε περιστατικά όπως αυτά που σημειώθηκαν πρόσφατα στην Σάμο.
Οι γιατροί ομολόγησαν ότι η ασθένεια του συνδέεται με την εξάντληση του καθώς ήταν εμφανής η Υπερκόπωση του!
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να Αντιδράσουν.
Να βγουν Παραπονούμενοι.
Να στείλουν τις επιστολές με τις καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Οι γονείς επιτέλους πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Πρέπει να προστατεύσουν την Υγεία και την Ζωή των παιδιών τους.
Πρέπι να Διαμαρτυρηθούν.
Στους Διοικητές.
Στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Στο Υπουργείο Άμυνας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Διαβάστε τι σημαίνουν όλα αυτά και τι σημαίνει η κολπική μαρμαρυγή.
Η Κολπική Μαρμαρυγή είναι η πιο συχνή μορφή καρδιακής αρρυθμίας (ακανόνιστος καρδιακός παλμός), στην οποία οι δυο άνω κοιλίες της καρδιάς χτυπούν ακανόνιστα και εκτός συγχρονισμού με τις δύο κάτω κοιλίες. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ πάσχουν από την πάθηση, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον είναι άκρως δυσοίωνες, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της συσχέτισης της νόσου με την ηλικία. Δυσοίωνο είναι και το σκηνικό στην Ευρώπη, καθώς ο αριθμός των ασθενών άνω των 55 ετών αναμένεται να αυξηθεί από 8,8 εκατ. το 2010 σε 17,9 εκατ. το 2060.
Συμπτώματα
Πολλές φορές τα συμπτώματα της Κολπικής Μαρμαρυγής δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο χαρακτηρίζεται από πολλούς και ως «σιωπηλή πάθηση». Τα πρώτα, όμως, σημάδια με τα οποία εκδηλώνεται είναι συνήθως:
Ταχυπαλμίες ή / και αρρυθμίες
Αδυναμία
Πόνος στο στήθος
Αυξημένα επεισόδια λιποθυμίας
Αυξημένη κόπωση
Ζαλάδα ή δύσπνοια.
Η Κολπική Μαρμαρυγή μπορεί να είναι περιστασιακή ή παροξυσμική, όταν τα συμπτώματα έρχονται και παρέρχονται, διαρκούν για λίγα λεπτά έως ώρες και στη συνέχεια εξαφανίζονται, επίμονη, όταν ο καρδιακός ρυθμός δεν επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα από μόνος του, αλλά απαιτείται ειδική θεραπεία, προκειμένου να αποκατασταθεί, αλλά και μόνιμη, όταν ο καρδιακός ρυθμός δεν μπορεί να αποκατασταθεί παρά μόνο με τη λήψη της κατάλληλης θεραπείας.
Οι παράγοντες κινδύνου
Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της κολπικής μαρμαρυγής σχετίζονται με:
Την ηλικία. Όσο τα χρόνια περνούν, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος εμφάνισής της.
Την καρδιακή νόσο. Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στις βαλβίδες της καρδιάς, έχουν διαγνωστεί με στεφανιαία νόσο ή συγγενή καρδιοπάθεια, ή έχουν ιστορικό καρδιακής προσβολής αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής.
Την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Τις χρόνιες παθήσεις, όπως: δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, υπνική άπνοια, μεταβολικό σύνδρομο, σακχαρώδης διαβήτης και χρόνια νεφρική νόσος.
Το οικογενειακό ιστορικό, την παχυσαρκία και την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ.
Πώς συνδέεται με το Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο;
Η Κολπική Μαρμαρυγή απαιτεί άμεση θεραπεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες επιπλοκές, όπως είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο. Και αυτό γιατί εμπλέκεται στον σχηματισμό θρόμβων στην καρδιά, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορεί και να «μπλοκάρουν» την κανονική ροή του αίματος προς το κεφάλι.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), οι πάσχοντες από Κολπική Μαρμαρυγή έχουν τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν τη νόσο. Μάλιστα, με βάση τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) τα εγκεφαλικά επεισόδια που προκαλούνται από την Κολπική Μαρμαρυγή τείνουν να είναι πιο σοβαρά. Περισσότεροι από 750.000 ασθενείς νοσηλεύονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και 130.000 πεθαίνουν εξαιτίας της Κολπικής Μαρμαρυγής.
Την ίδια στιγμή το πρόβλημα εντείνεται, καθώς ο προσυμπτωματικός έλεγχος δεν διενεργείται ακόμη σε τακτική βάση με αποτέλεσμα να διαπιστώνονται σημαντικά ποσοστά υποδιάγνωσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου