Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν τουρκική πόλη – Φωτιά σε πετρελαιοπηγές

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν τουρκική πόλη – Φωτιά σε πετρελαιοπηγές
Οι Κούρδοι βομβάρδισαν τουρκική πόλη ως αντίποινα των βομβαρδισμών – Φωτιά σε πετρελαιοπηγές έβαλε η κουρδική πολιτοφυλακή SDF
Οι κουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) βομβάρδισαν στην τουρκική πόλη Nusaybin ως απάντηση στις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία.
Οι δυνάμεις της Κουρδικής πολιτοφυλακής SDF έβαλαν φωτιά επίσης σε πολλές πετρελαιοπηγές στη συριακή επαρχία Hasek, αναφέρει το RIA Novosti με πηγές από την κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Δύο όλμοι που πυροδοτήθηκαν από τη Συρία εξερράγησαν στην τουρκική πόλη Ceylanpanar, αναφέρει το TASS επικαλούμενο το πρακτορείο Αναντολού. Κανείς δεν τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού
Κούρδοι: Τουλάχιστον δυο άμαχοι τα θύματα των Τούρκων

Τουλάχιστον δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία εναντίον ενός χωριού στα δυτικά περίχωρα του Ρας αλ Άιν,

μιας περιοχής στα βόρεια σύνορα της Συρίας, έγινε γνωστό από τη συμμαχία των Κούρδων και Αράβων μαχητών.

«Δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους, άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τα τουρκικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον του χωριού Μισαράφα» γνωστοποίησαν στο Twitter οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, ο αριθμός των νεκρών από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ανέρχεται σε επτά και των τραυματιών σε 16.

«Καλούμε όλες τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού… να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποτρέψουν μια πιθανή, επικείμενη, ανθρωπιστική κρίση» τονίζουν οι SDF.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Ρας αλ Άιν προς την επαρχία Χασάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου