Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ο Γάλλος πρέσβης Απαιτεί συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στους γαλλικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς


Με τον τίτλο "Να αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις", ο νέος πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Πατρίκ Μεζονάβ, τόνισε για μια ακόμη φορά τις γαλλικές απαιτήσεις για μεγαλύτερη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που γίνονται στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, με τον πόλεμο εναντίον της να αποτελεί όχι μόνο τον μανδύα για το ξεδίπλωμα της βίαιης αντεργατικής επίθεσης και τον πόλεμο εναντίον των Προσφύγων-Μεταναστών στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, αλλά και της πολεμικής εξόρμησης στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια. Εξάλλου, οι δολοφονημένοι και τραυματισμένοι, οι βασανισμένοι και οι συλληφθέντες του Κινήματος των "Κίτρινων Γιλέκων" αποτελούν σαφείς αποδείξεις αυτής της κτηνώδους γαλλικής αστικής πολιτικής!
Η καθεστωτική εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο δημοσιογράφος Βασίλης Νέδος έδωσαν το βήμα στον Γάλλο πρέσβη να μιλήσει για όλα αυτά, ενώ έχουν προηγηθεί πλήθος παρεμβάσεων της ανώτερης γαλλικής πολιτειακής ηγεσίας. Διαβάζουμε:

– Θα βλέπατε μια πιο εμφανή γαλλική στρατιωτική παρουσία;

– Η συνεργασία στους εξοπλισμούς είναι πολύ σημαντική. Υπάρχει επίσης και μια συνεργασία αμυντική στην οποία επιθυμούμε να εμπλακούμε εκ νέου με τους Έλληνες φίλους μας. Αυτή περνάει από τη δική μας βούληση να βοηθήσουμε στη μεταρρύθμιση ορισμένων δομών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, η Γαλλία έχει τη δυνατότητα προβολής ισχύος πέρα από τα σύνορά της. Η Γαλλία είναι παρούσα σε διάφορα θέατρα επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως είναι το μέτωπο εναντίον της τρομοκρατίας. Θέλουμε οι Ελληνες να μας συνοδεύσουν, θέλουμε οι Ελληνες να συμμετάσχουν στις προσπάθειές μας που δεν έχουν ως μοναδικό στόχο την προστασία της Γαλλίας, αλλά της Ευρώπης ολόκληρης. Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι ένα στοίχημα ευρωπαϊκό.



Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαντά σε όλα αυτά:


Κανένα πλοίο-Κανένας Ναύτης στον Περσικό Κόλπο


Την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αποκαλύπτει δημοσίευμα που παραμένει αναπάντητο από την κυβέρνηση ΝΔ και το Υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα τον αρθρογράφο "Η Γαλλία έχει ζητήσει πρακτικά από την Ελλάδα δύο πλοία.
  • Ένα για την ευρωπαϊκή δράση στα Στενά του Ορμούζ.
  • Και ένα για τη ναυτική βάση στο Τζιμπουτί. Στην πρώτη περίπτωση η Αθήνα θα απαντήσει αρνητικά (προς το παρόν), ενώ στη δεύτερη αναμένεται η αποστολή πυραυλακάτου. 
Το γαλλικό αίτημα διαδέχεται το αντίστοιχο της αμερικανικής κυβέρνησης και εμπλέκει σαφώς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στους επιθετικούς πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς απέναντι στο Ιράν.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη όμως έχει πολύ ευρύτερες διαστάσεις.
Καταρχήν, η αποστολή των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού συνδέεται άμεσα με την απόπειρα αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου -είναι χαρακτηριστικές οι αποκαλύψεις για τα πλούτη που αποκομίζει ο ελληνικός εφοπλισμός από τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν.
Επίσης, συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση της Νέας Μεγάλης Ιδέας των Ελλήνων αστών, την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση στο τρίπτυχο ΑΟΖ-Ενεργειακών Κοιτασμάτων-Εμπορικών και Ενεργειακών ροών παγκόσμιας σημασίας.
Οι σχεδιασμοί και οι βλέψεις του ελληνικού και γαλλικού ιμπεριαλισμού αλληλοδιαπλέκονται:
ΤΟΤΑL και Λάτσης με ΕΛ.ΠΕ., energean oil gus-προμήθεια φρεγατών και εκσυγχρονισμός MIRAGE 2000 και ελικοπτέρων οικονομικού κόστους 5-6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, εξελίξεις στα Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Λιβύη, πόλεμος κατά των προσφύγων-μεταναστών.

Αποκαλύπτεται δηλαδή ο ενεργός πολεμικός ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με την παροχή βάσεων, τις συνεκπαιδεύσεις αλλά και την άμεση συμμετοχή του συνόλου του Ελληνικού Στρατού. 
Εξάλλου το Ελληνικό κράτος διατηρεί στρατεύματα στο εξωτερικό -σε Βαλκάνια και Αφγανιστάν κλπ-, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έπαιξαν και παίζουν ρόλο σε επιχειρήσεις στην Λιβύη, Λίβανο, Περσικό Κόλπο...
ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΥΤΗΣ 
ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
Εμείς Απαιτούμε να σταματήσουν όλα αυτά. 
Να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή Ελλάδας-Ε.Ε-ΝΑΤΟ
Πρέπει να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα των προσφύγων.Να ανοίξουν τα σύνορα και να πάνε οι πρόσφυγες σε όποιο προορισμό επιλέξουν.
Το Ελληνικό κράτος μετατρέπεται ταυτόχρονα ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο και Στρατόπεδο Συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες των Πολέμων που συμμετέχει και συναινεί.
 Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου