Χαώδης είναι η κατάσταση στη βόρεια Συρία. Εκατοντάδες κόσμου δραπετεύουν προς την Τουρκία. Έκτακτη συνέλευση του ΣΑ του ΟΗΕ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η τουρκική επιχείρηση στα εδάφη της βόρειας Συρίας, με τους Κούρδους να βρίσκονται στο στόχαστρο και τους αμάχους να συμπεριλαμβάνονται στα θύματα.
Η Άγκυρα ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης δια στόματος Ερντογάν και οι δυνάμεις της Τουρκίας έχουν εισέλθει από τουλάχιστον τρία σημεία στα εδάφη της Συρίας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν συνολικά 181 στόχους – θέσεις Κούρδων ανταρτών, διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με πυροβολικό.
Από τα τουρκικά και διεθνή Μέσα, αναφέρεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί από τις επιχειρήσεις. Από πλευράς Κούρδων ανακοινώθηκε ότι μεταξύ των θυμάτων από τις τουρκικές επιθέσεις βρίσκονται άμαχοι Κούρδοι, χριστιανοί Σύροι και άμαχοι.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα ανάρτηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), από τις επιδρομές επλήγη φυλακή όπου κρατούνταν μαχητές του ISIS. Σε άλλη τους ανάρτηση, διευκρινίζουν ότι δεν έχουν τις δυνάμεις να κρατήσουν τους φυλακισμένους αυτούς στην περιοχή και εκφράζουν την πεποίθηση ότι οι τζιχαντιστές θα κινηθούν προς το Ιράκ, όπου έχουν ήδη πυρήνα.
Η επιχείρηση όμως της Τουρκίας, που διεξάγεται υπό την ονομασία «Η πηγή της Ειρήνης», δεν έχει προκαλέσει μόνο θανάτους, αλλά και ένα νέο κύμα προσφύγων. Οι άμαχοι φεύγουν με τσάντες μόνο στα χέρια τους.




Σε φωτογραφίες από την περιοχή φαίνονται άνθρωποι με τα λιγοστά υπάρχοντά τους να φεύγουν όπως –όπως από τη Συρία προς την Τουρκία.















Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου